מזון (אולטרה) מעובד·סרטן ומניעה·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות

בשר אדום וגם עוף – עוד מחקר חדש שמראה קשר עם סויג סרטן שונים

מאוד קשה לוותר על הרגלים תזונתיים. בטח כשזה טעים וכשיש לזה אספקטים רגשיים וחווייתיים (חברה, משפחה וכדומה).

אבל כאשר מחקרים מראים כל פעם מחדש שיש קשר בין צריכה של אוכל מסוים לסרטן, לדעתי כדאי להתחיל להתייחס לכך ביתר רצינות.
במחקר האחרון שפורסם בספטמבר 2019 בג'ורנל הרפואי BMJ (צוות חוקרים של אוקספורד), מראים שוב את הקשר בין בשר וגם של עוף לשכיחות סרטנים מסויימים.
החוקרים עקבו אחר ,475,488 אלף בריטים בגילאים 37-73 בין השנים 2006 ל-2014, בדקו וניתחו את התזונה שלהם במשך 8 שנים לצד המחלות השונות שמהן הם סבלו. ונמצא שצריכה של 30 גרם עוף ליום (2 ביסים) מעלים סיכון ב-20% למלנומה, 11% סרטן הפרוסטטה ו- 26% ללימפומה שאינה הודג'קין.
כמו כן נמצא שצריכה של 50 גרם של בשר אדום (3-4 ביסים) ליום מעלה סיכון ב-20% לסרטן מעי גס, 13% ו-14% לסרטן שד ופרוסטטה (בהתאמה).
נכון שהמחקר מראה "רק" על קורלציה ואינו בודק את הסיבות שיכולות להיות הגורם אם הבשר/ עוף הכיל חומרים מסרטנים, אם זה קשור לאופן שבו בושל (צלייה, טיגון), אם קשור לאופן שבו גודלו העופות (כמות האנטיביוטיקה וההורמונים), אם זה הפסים הלבנים שמופיעים ומעידים על עודף סיבי שומן כתוצאה מהגידול התעשייתי וכולי. או אם כל סיבה אחרת שעדיין לא התגלתה.

השאלה היא מדוע לחכות שימצאו את הסיבה? מדוע לא לפעול לפי עיקרון הזהירות המונעת?

גם אם יש יתרונות מסויימים למזון, האם שווה להמשיך לצרוך אותו, כשידוע שיש בו גם נזק ואולי הרבה נזק, כזה שיכול לגרום גם לסרטן??

https://jech.bmj.com/content/73/Suppl_1/A15.1

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s