העליה העיקרית נמצאת בקרב יהודים מתחת לגיל 65, כך נמסר בדו"ח של משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן.
הזיהוי המוקדם של סרטן הלבלב הוא מאוד קשה כי התסמינים הם לא ספציפיים (אי נוחות בטנית, אובדן תיאבון, בחילה, הקאה, ירידה במשקל, עייפות וחולשה, צהבת נטולת כאב, כאבי גב ועוד) ויכולים לבטא הרבה בעיות אחרות.
האבחנה המאוחרת היא גם אחת הסיבות לאי שרידות באחוזים גבוהים.
וגם הטיפולים הכימותרפיים לא משפרים את התוצאות [1][2][3] ואולי אפילו עושים הפוך
ישראל נמצאת במקום ה-28 בהיארעות סרטן הלבלב בעולם, כמו בליטא ובסינגפור, ובמקום 12 בתמותה – שיעור דומה לזה שבלטביה, בגרמניה וביפן.

*** מענין לבדוק מדוע העליה המתמדת (גם אם מתונה) חלה בעיקר על יהודים ולא על ערבים, אצלם אחוז התמותה נשאר די יציב.

ללבלב שני תפקידים עיקריים:
ייצור מיצי לבלב (אנזימים) המסייעים לגוף לעכל חלבונים ושומנים.
ייצור אינסולין – הורמון המאפשר לגוף להשתמש בסוכרים ולאחסן שומנים.
גורמי הסיכון העיקריים לסרטן הלבלב הם השמנה וסוכרת [1], שכן הם קשורים באופן ישיר ללבלב. גורמי סיכון אחרים הם צריכת מוצרי טבק [1], בשר אדום או מעובד [1][2], תזונה [1] עשירה בשומנים וסוכרים [1][2][3][4][5] ודלה בירקות ופירות טריים [1][2] וצריכת אלכוהול. גם חשיפה למזהמים סביבתיים כמו הדברה [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11], תרופות כמו סטטינים [1] ונוגדי צרבת (PPI – אומפרדקס) [1] מעלים סיכון אפילו זריקות אינסולין [1]
כלומר יש לנו יכולת למנוע את הסרטן הזה אם רק נקשיב לגוף וניתן לו את הרכיבים התזונתיים החשובים לו, אם נעסוק בתנועה ואם נמנע מאותם מזהמים.

להלן רכיבים מהמזון ומהצומח שיודעים למנוע, לתמוך ולטפל בסרטן הלבלב:

  1. סקירה כללית של רכיבי תזונה [1].
  2. ויטמינים
    • ויטמין די [1][2][3][4] וחשיפה לשמש [1].
    • ויטמין סי [1][2] בעירוי [1][2][3].
    • ויטמין אי [1][2].
    • בטא-קרוטן ביחד ולחוד [1][2][3].
  3. צמחי מרפא:
    • כורכום [1][2][3][4][5][6][7].
    • קצח [1][2][3][4][5][6].
    • זעפרן [1][2][3][4].
    • ג'ינג'ר [1][2].
    • אשווגנדה [1].
    • ספירולינה [1].
    • ריישי [1][2].
    • קורדיספס [1][2][3][4].
  4. נוגדי חמצון:
    • פוליפנולים [1].
    • רזברטרול [1][2].
    • פלבונואידים [1].
    • פלבונולים [1].
    • סולפוראפן (ברוקולי/מצליבים) [1][2][3].
    • לוטאולין ואפיגנין (סלרי, פטרוזיליה ועשבי תבלין)[2].
    • נרינגנין (אשכוליות) [1].
    • ליקופן (עבניות) [1].
  5. אגוזים [1][2][3][4][5].
  6. אומגה 3 [1][2] 3].
  7. מגנזיום [1].
  8. מיקרוביום [2].
  9. סיבים תזונתיים [1].
  10. קנביס [1][2][3].
  11. פעילות גופנית [1].

כללים בסיסיים למניעה וטיפול בסרטן:
עבודה רגשית/ ניהול סטרס שכן סטרס מעלה סיכון למוות מסרטן – רפואה גרמנית חדשה, ריקול הילינג, IPEK, 'מאסטר טאפינג', שיטת המסע – להתחבר ולהתמסר.
לעסוק בפעילות גופנית ברמה יומית.
להעלות רמות של גלוטתיון.
תזונה מבוססת צומח כמה שיותר אורגנית, עשירה בפירות (רימונים, ענביםקיווי, אבוקדו, אבטיחמנגו, פאפיה) וירקות (שום ובצל, תרד, בזילקיום, ארטישוקברוקולי ויתר מצליבים, סלק, סיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון (פלבנואידים, פלבנולים, קרוטנואידים, אנתוציאנינים, אסטקסנטין, קוורצטין, רזברטרול, לוטאולין ואפיגנין), אגוזים (מלך, לוז, ערמונים), שקדים ושמן זית.
צמחי תבלין ומרפא (כורכוםג'ינג'רקצחקקאו, גדילן, מורינגה, תה ירוק, תה אדום, זעפרןהל, כמון, אשווגנדה, אסטרגלוס, ספירולינה, עשב חיטה ושעורה, פטריות מרפא ומאכל (ריישי). מאמרי סקירה על צמחים שונים וסוגים שונים של סרטן [1][2].
לצרוך יותר שומנים בריאים אומגה 3. שמן זית, צ'יה, פשתן.
להעלות רמות של ויטמינים כמו ויטמין סיויטמין די (כתוסף או דרך השמש), ויטמין קיי.
לוודא רמות טובות של מינרלים כמו מגנזיום, אבץ ויוד.
לחזק את המיקרוביום:
להמנע מתרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום (אנטיביוטיקה, פסיכיאטריות, נוגדות צרבת, מטפורמין, לקסטיביים וסטרואידים), להמנע מצריכת סוכר ותחליפי סוכר, מזונות מעובדים, להגביל במוצרים מהחי (חלב ובשר במיוחד אדום ומעובד), להתרחק ממזהמים תעשייתיים: פלסטיק ונספחיו.
*** סרטן מעבר לבדיקות מעבדה – עוד נקודה למחשבה ***

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב