יתר לחץ דם מכונה על פי הרפואה הקונבציונלית "הרוצח השקט", מהסיבה שאפשר לחיות עם זה בלי להרגיש. וביום בהיר בלי כל התראה "מוקדמת" מתים…
מדובר בתופעה מאוד שכיחה (20% עד 40% מהמבוגרים סובלים מלחץ דם גבוה), שמדברת על עלייה של לחץ על דפנות העורקים ונמדד ביחידות של HG (כספית) במ"מ. ישנו לחץ סיסטולי שנמדד בזמן התכווצות הלב, וישנו הדיאסטולי שנמדד בזמן הרפיית הלב. לחץ דם תקין נחשב 120 סיסטולי על 80 דיאסטולי עם סטיה לכאן או לכאן של כמה אחוזים. לחץ דם גבוה כרוני שדורש התייחסות הינו 130 סיסטולי ו- 90 דיאסטולי.
על פי הרפואה הקונבנציונלית, גורמי הסיכון הם: גנטיקה, גיל (ככל שמתבגרים כך גדל הסיכון ללחץ דם גבוה, ואחרי גיל 60 שכיחות המחלה הזאת היא יותר מ־60%), העדר פעילות גופנית ועודף משקל. מדובר במחלה שבדרך כלל לא מחלימים ממנה אלא היא מלווה את האדם עד סוף ימיו (מחלה כרונית).
על פי הרפואה הטבעית לחץ דם נובע
מאורח חיים גרוע החל מכעסים ועצבים, תזונה מערבית מעובדת שסותמת עורקים, גורמת להשמנה, משנה מיקרוביום לרעה, משבשת את מערכת החיסון ומייצרת דלקות במעיים ובכלי הדם
מחוסר פעילות גופנית
מחשיפה למזהמים סביבתיים/ תעשייתיים (ריסוס/ הדברה, אנרגיה/ שינוע, תרופות/ קוסמטיקה/ טואלטיקה, פלסטיק/ מעכבי בעירה/ נוגדי שמן ומים, מתכות כבדות ועוד).
לחץ דם הוא לא הסיבה למוות. הוא תוצאה של אורח חיים רע מאוד!
ההתייחסות של הרפואה הקונבנציונלית היא לסימפטום עצמו והטיפול כמובן הוא תרופות משתנות (מנגנון של הורדת נוזלים מכלי הדם ובכך להוריד את הלחץ מהדפנות) , חוסמי בטא (במנגנון שמשפיע על פעילות לבבית המושפעת מפעילות יתר של אדרנלין/מתח), חוסמי קולטן אנגיוטנסין (במנגנון שחוסם את החומר שגורם לכיווץ כלי הדם) ובולמי תעלות סידן/נתרן/אשלגן (במנגנון של הרחבת כלי הדם).
לכולן תופעות לוואי בעיתיות מאוד בלקיחה כרונית
כלי הדם שלנו הם שרירים בתוכם כדוריות דם אדומות ונוזל פלזמה. הנוזל מכיל את המיצוי של המזון אותו אנחנו אוכלים, ויטמינים מינרלים, חומצות אמינו, חומצות שומן, מים ועוד לכן לתזונה שלנו השפעה אדירה עליו.
שריר שלא משמנים אותו ולא עובדים עליו סופו להתנוון ולהסתייד ואם לא נאכל מזונות עשירים בהם לא נוכל למנוע את התופעה…
המטרה שלנו היא לשמור על כלי הדם שלנו נקיים וגמישים על ידי:
- תזונה מגוונת מבוססת צומח, שמכילה הרבה נוגדי חמצון (פלבנולים, אסטזנטין, קוורצטין, רזברטרול). ניתן לשפר לחץ דם במיוחד עם רימונים, מנגו, אבטיח, קקאו, מורינגה, עשב שעורה, קצח, כורכום, שום, שמן זית ותה ירוק. גם לסיבים תזונתיים שמקורם בצומח משמעות באיזון לחץ דם
- מינרלים (אבץ, מגנזיום).
- אומגה 3 שלו תפקיד חשוב במניעת הסתיידויות והיווצרות פלאקים
- לוודא רמות גבוהות של ויטמין די
- תנועה/ פעילות גופנית.
- חשיפה לשמש שתורמת הן ביצירת ויטמין די ו-NO שחשובים לאיזון לחץ הדם.
- המצאות בטבע שמשפרת את מצב הרוח ומורידה סטרס.
- הימנעות ככל הניתן ממזהמים חיצוניים, ממזונות מעובדים במיוחד כאלה המכילים הרבה מלח.
- להמנע מאנטיביוטיקה.
- לדרכים טבעיות לוויסות לחצים והורדת סטרס

אם אתם מוצאים את המידע מענין ומועיל ומעוניינים בהמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים לתרום בכל סכום (חד פעמי או חודשי)
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים