זיהום בזמן שהייה ברכב – OPE/בנזן/פורמלדהיד

TDCIPP כימיקל ממשפחת (OPE's) שננמצא בשימוש נרחב בתעשית הפלסטיק (מעכב בערה), ובהדברה. נמצא רבות וברמות גבוהות במיוחד ברכבים (לרבות בוסטרים) ורהיטים לדוגמה ב- polyurethane foam … החומר הזה עם הזמן מתחבר עם האבק ואנחנו נושמים אותו. והוא מסרטן!
במחקר מפברואר 2020 שפורסם בג'ורנל הרפואי Environment International ראו שככל שנוהגים יותר ברכב, כך רמת החשיפה עולה…


*** תוספת פברואר 21
סוכנויות ממשלתיות נוטות להסדיר את הרף במקומות העבודה. עם זאת, חללים פרטיים כגון פנים המכוניות וחדרי המגורים שלנו הם פחות נחקרים ופחות מוסדרים.
בנזן ופורמלדהיד – שניהם משמשים בייצור רכב – ידועים כגורמים לסרטן ברמות מסוימות של חשיפה. הבנזן טומן בחובו סיכון לפגיעה במערכת הרבייה ופגיעה התפתחותית. כימיקלים אלה מאוד נדיפים, ועוברים בקלות מפלסטיק וטקסטיל לאוויר שאנחנו נושמים.
מחקר ממהדורת אפריל 21 בג'ורנל Environment International הראה כי הנוסע הממוצע בקליפורניה חורג מסף החשיפה, נושם רמות גבוהות של שני הכימיקלים הללו. נמצא כי עד 90% מהאוכלוסייה במחוז לוס אנג'לס, סן דייגו, אורנג ', סנטה קלרה ואלמדה יש ​​סיכוי של לפחות 10% לחרוג מסיכון לסרטן משאיפת הכימיקלים, בהתבסס על זמן נסיעה ממוצע של 30 דקות.
החוקרים ממליצים לנוסעים להשאיר את החלונות פתוחים במהלך הנסיעה שלהם במידת האפשר. לפחות עם זרימת אוויר מסוימת, ניתן לדלל בצורה מסוימת את ריכוז הכימיקלים האלה בתוך המכונית.
החוקרים בהחלט מעוניינים שימצאו אלטרנטיבות לרכיבים הללו בתעשית הרכב, שכן הרבה אנשים שוהים בו שעות ביום.
https://news.ucr.edu/articles/2021/02/15/commuters-are-inhaling-unacceptably-high-levels-carcinogens

*** תוספת אפריל 22
על פי מחקר נוסף של אוניברסיטת Riverside שפורסם במהדורת אפריל 22 בכתב העת Environmental Research נמצא כי ניגוב ושאיבת אבק לא מספקת הגנה מפני הכימיקל הזה.
החוקרים חילקו כמעט 50 משתתפים במחקר, כולם נוסעים כבדים, לארבע קבוצות אחריהם עקבו במשך שבועיים. קבוצה אחת לא ניגבה אבק במכוניותיה כלל, קבוצה אחרת ניגבה את האבק בשני השבועות, ושתי קבוצות נוספות ניגבו רק באחד מהשבועיים.
כל המשתתפים קיבלו צמידים מסיליקון לענידה ברציפות במהלך תקופת הבדיקה של שבועיים. המבנה המולקולרי של סיליקון הופך אותו לאידיאלי ללכידת מזהמים הנישאים באוויר כגון TDCIPP.
ההשערה של החוקרים הייתה שלקבוצה ללא ניגוב/ שאיבה יהיה הריכוז הגבוה ביותר ושבקבוצה שמנקה ושואבת במהלך כל השבועיים תהיה נמוכה יותר, ושבקבוצות הניגוב החלקיות יהיו איפשהו באמצע. אבל מה שמצאו החוקרים זה שבעצם לא היה הבדל בין אף אחת מהקבוצות.
בעבר, החוקרים הניחו שהחשיפה העיקרית של הנוסעים ל-TDCIPP היא דרך אבק מזוהם. הסבר אפשרי אחד לתוצאות המחקר הזה, אמר וולץ, היה האפשרות ש-TDCIPP לא מגיע מאבק שניתן לנקות. במקום זאת, הוא יכול היה לעבור ישירות ממושבי המכונית לתוך צמידי היד בצורת גז או אירוסול.
עד שיהיו נתונים נוספים החוקרים מציעים מסיכות. N95s הם כנראה הטובים ביותר למטרה זו.
https://news.ucr.edu/articles/2022/01/26/cleaning-your-car-may-not-protect-you-carcinogen

אז אם יש סיבה לשילוב מסיכה בחיי היום יום שלנו, אלה הן הסיבות – קידמה מזוהמת ומזהמת ולא וירוסים

*** חייב להוסיף הערה אישית – אני מקווה מאוד שהחוקרים נקיים מאג'נדה ולא מציעים מסיכות כחלק ממשבר הקורונה ושדעתם היא בריאות הנהג ולא חלק מטרלול הממסד.

*** תוספת מאי 23 – הריח של המכונית החדשה שרבים כה אוהבים מכיל כימיקלים מסוכנים.
חוקרים מאוניברסיטת הרווארד והמכון הטכנולוגי של בייג'ינג ערכו מחקר על הכימיקלים שיוצרים את ריח המכונית החדשה ומצאו כי תא הנוסעים של רכב חדש הכיל 20 "תרכובות אורגניות נדיפות" נפוצות (VOCs), שעלולות להכיל חומרים גורמי סרטן. ולא נדרש הרבה זמן להיות ברכב שזה יהפוך למפגע.
הסוכנות להגנת הסביבה מגדירה VOCs כתרכובות בעלות לחץ אדים גבוה ומסיסות מים נמוכה והם נפוצים במיוחד בצבעים, תרופות דלקים ונפט.
המחקר פורסם באפריל 23 בכתב העת Cell Reports Physical Science.
החוקרים בחנו את איכות האוויר במכוניות חדשות באמצעות חיישנים כדי לזהות כימיקלים שונים. המכוניות נאטמו וחנו בחוץ במשך 12 ימים רצופים "בתנאי סביבה משתנים".
התוצאות במכוניות החדשות הראו כי פורמלדהיד זוהה ברמות הגבוהות ב-34.9% מתקני הבטיחות הלאומיים הסיניים ואצטלדהיד נמצא ברמות הגבוהות ב-60.5% מתקני הבטיחות הלאומיים הסיניים.

הערכת הסיכון הראתה סיכון גבוה מצטבר לסרטן לכל החיים עבור נהגים שנחשפו לכמה כימיקלים באמצעות שאיפה, בליעה ומגע עם העור

חישוב מפורט מצביע על כך שמסלול השאיפה ממלא תפקיד משמעותי בסיכון לסרטן עבור נהגים ונוסעים שנחשפו כמו כן החוקרים גילו שריכוז הכימיקלים גדל כאשר מזג האוויר היה חם יותר. הם מציינים שזה לא רק הטמפרטורה מהסביבה, ידוע שמכונית סגורה מגיעה לטמפרטורות גבוהות בהרבה מאלה שבחוץ וככל שהטמפרטורה גבוהה כך יותר כימקלים נדיפים אלה עולים.
בהתבסס על ממצאי המחקר, החוקרים מציעים למעצבי רכב לבחור בחומרי פנים ידידותיים יותר לסביבה ולנקוט בצעדים להפחתת איכות האוויר בתא הנוסעים.
בעוד שצרכנים לא יכולים לבחור את החומרים המשמשים בתהליך הייצור, הם יכולים לאוורר את המכונית לפני הנסיעה ולסוע עם חלונות פתוחים ככל שמזג האוויר מאפשר זאת.
החוקרים מרגיעים בכך שככל שהזמן עובר כך גם יורדים הכימיקלים הללו ולכן ההקפדה על אוורור וטמפרטורת פנים הרכב (חצי שעה לפני הנסיעה) היא קריטית יותר כשהרכב חדש עד 6 חודשים.
https://www.foxnews.com/health/love-new-car-smell-study-says-there-are-cancer-causing-chemicals-consider

*** תוספת מאי 24
על פי מחקר שפורסם במאי 24 בכתב העת Environmental Science & Technology. יצרני רכב מוסיפים מעכבי בעירה מזיקים לקצף ניקוי המושבים כדי לעמוד בתקן הפדרלי לבטיחות רכבים של מינהל הבטיחות בכבישים (NHTSA), תקן שהוצג לראשונה בשנות ה-70 ונשאר ללא שינוי. תקן ללא יתרון מוכח של בטיחות אש.
ד"ר Rebecca M. Hoehn, מדענית מאוניברסיטת Duke והסופרת הראשית של מחקר זה ציינה ש"בהתחשב שנהג ממוצע מבלה כשעה ברכב בכל יום, מדובר בבעיה משמעותית של בריאות הציבור. זה מדאיג במיוחד נהגים עם נסיעות ארוכות יותר וכן ילדים, הנושמים יותר אוויר לקילוגרם מאשר מבוגרים".
במחקר הנוכחי הם זיהו מעכבי בעירה בתוך תאיהם של 101 מכוניות (מודל 2015 ומעלה) מכל רחבי ארה"ב. 99% מהמכוניות הכילו (TCIPP), מעכב בעירה הנחקר על ידי ה-U.S. National Toxicology UVUFR כגורם מסרטן פוטנציאלי. ברוב המכוניות היו מעכבי בעירה נוספים, כולל (TDCIPP) ו-(TCEP), שני חומרים מסרטנים שנמצאים ברשימת הכימיקלים המסרטנים של קליפורניה (Proposition 65). מעכבי בעירה אלה ואחרים קשורים גם לנזקים נוירולוגיים ורבייתיים, הדגישו החוקרים.
כמחצית מהמכוניות נבחנו הן בקיץ והן בחורף ומזג אוויר חם יותר נקשר לריכוזים גבוהים יותר של מעכבי הבעירה בגלל הטמפרטורות הגבוהות לעתים 60-80 מעלות צלזיוס.
החוקרים ניתחו גם דגימות של קצף מושבים מ-51 מהמכוניות במחקר. כלי רכב שהכילו את החומר החשוד TCIPP נטו להיות בעלי ריכוז גבוה יותר של TCIPP באוויר, מה שמאשר שהקצף הוא מקור ודאי להמצאות מעכב הבעירה באוויר האכב.

"כבאים מודאגים שמעכבי בעירה תורמים לשיעורי הסרטן הגבוהים מאוד שלהם", אמרPat Morrison, המפקח על בריאות ובטיחות איגוד הכבאים האמריקאי. "מילוי מוצרים בכימיקלים מזיקים אלו אינו עוזר למניעת שריפות לרוב השימושים, ובמקום זאת הופך את הלהבות למעשנות רעילות יותר עבור הקורבנות, ובמיוחד עבור המגיבים הראשונים." הוא קורא ל-NHTSA לעדכן את תקן הדליקות שלהם כך שיעמוד ללא כימיקלים מעכבי בעירה בתוך כלי רכב.
עדכון כזה ישקף שינויים בתקן הדליקות של קליפורניה לריהוט ומוצרי תינוקות, שלפני עשור עודכן לתקן שעומד ללא מעכבי בעירה. יש להדגיש, שעדכון זה שמר, או אפילו הגביר באופן מתון, את בטיחות האש של רהיטים והוביל לרמות נמוכות יותר של מעכבי בעירה בבתים בארה"ב.

החוקרים מסיימים שייתכן וניתן להפחית את החשיפה למעכבי בעירה במכונית על ידי פתיחת החלונות לפני הנסיעה וחניה בצל, אבל מה שבאמת צריך זה להפחית את כמות מעכבי הבעירה שמתווספים למכוניות מלכתחילה. נסיעה לעבודה לא אמורה לבוא עם סיכון לסרטן, וילדים לא צריכים לנשום כימיקלים שעלולים להזיק למוח שלהם בדרכם לבית הספר.

נכון.. החיים בקידמה נוחים מצד אחד ומאתגרים את הבריאות שלנו מצד שני.
זה שאנחנו מודעים לא פותר את הבעיה כרגע וסביר שאנשים ימשיכו לקנות רכבים חדשים, אבל בהחלט בעזרת מודעות ניתן מצד אחד לצמצם חשיפה לחומרים אלה. למשל לפני הנסיעה, מאווררים את הרכב למספר דקות בטח ביום חם, לא קונים תכשירי ניקוי עם כימקלים רעילים ועוברים למוצרי ניקוי אורגניים אקולוגיים.
מצד שני מרחיבים את המודעות בסביבה שלנו כדי שיהיה מדובר במסה שאכפת לה ואז אולי גם יפסיקו להשתמש בכימיקלים מזיקים באופן כללי. והדור הבא יהיה מוגן יותר.

  • עקרונות להמנעות מירבית מחומרים אלה במיוחד בהריון, הנקה וילדות:
    • הנקה תמיד עדיפה על בקבוקים. אם בקבוק אז סיליקון 100% איכות מזון/רפואי.
    • שימוש במוצרים אורגניים/אקולוגיים מפוקחים (מזון, טיפוח, בישום, קוסמטיקה, ניקוי).
    • סננו את מי הברז (פילטרים מתחת לכיור). וכשיוצאים מהבית לקחת בבקבוקי נירוסטה.
    • להחליף מיכלי אחסון בזכוכית, חרס, נירוסטה, עץ/במבוק/קרטון. בהתאם למוצר.
    • להשתמש בביגוד ואריגים מכותנה, פשתן וקנבאס. להמנע מאריגים דוחי מים ושמן.
    • להשתמש בצעצועים מעץ, כותנה, סיליקון (איכות מזון/רפואי). אפשר ליצור צעצועים לבד.
    • לאפסן בשקיות בד/נייר את המוצרים שמגיעים עטופים בשקית.
    • המנעו מכוסות חד פעמיים במיוחד לשתיה חמה.
    • לעבור למברשות שיניים מבמבוק.
  • כדי לצמצם נזקים ולעזור לגוף להיפתר מהם:

דרכים לצמצום החשיפה והנזקים – ניקוי רעלים:
לקנות מזונות מאדמה בריאה ונטולת דישון כימי = אורגני.
לסנן את מי השתיה.

לצרוך הרבה פירות וירקות: פירות יעררימונים, גוג'י, סלק, תפוחים[1], קיווי[1], אננס[1], הדרים[1], שוםכוסברהאגוזים, שקדים נבטים ומונבטים (אורגניים).
נוגדי חמצון: רזברטרול, קוורצטין, אסטזנטין, אפיגנין ולוטאולין (ארטישוק, סלרי, פטרוזיליה)[1][2][3], ליקופן[1].
צמחי מרפא: כורכום[2][3][4], גדילן, סקוטלריה
[1][2][3][4][5][6], קצחמורינגה, ספירולינה וכלורלה[1][2][3]עשב חיטה ושעורה, אשווגנדה, זעפרן, תה ירוק[2].
איזופלבון (puerarin) הנמצא בקוזו ובפוארריה[1][2][3][4][5].
להעלות רמות של אומגה 3, ויטמין די, ויטמין סי[2][3], סלניום[1][2].
להעלות רמות של גלוטתיון.
לחזק את המיקרוביום[2][3][4].
לעסוק בפעילות גופניתהזעה/ סאונה[2].

חשיפה לשטחים ירוקים [1][2].

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב