לא רוצה לדבר על כולסטרול, בטח שלא על "טוב" או "רע"…
לא רוצה לדבר על כמה הוא חשוב וחיוני להמון מערכות…
לא אזכיר שוב את אשמת הפארמה ביצירת הפחד מכולסטרול…
מעניין אותי רק לחזק אתכם מלהפסיק לפחד!
כי ידע זה כוח (ולא קלישאה) וכשאנחנו חזקים בראש, אנחנו יכולים לעשות הכל ולהחלים מכל בעיה.
כתבתי אתמול על הסטטינים כמקור לסרטן מלנומה, ולדעתי הם היום אולי התרופה הכי בעייתית שיש, שמקודמת עדין כתרופה שמומלצת למניעת מחלות לב וכלי דם ועדין לא הוצהרה כבעייתית על ידי ארגון הקרדיולוגים, כפי שעשו השנה עם התרופה אספירין עליה כתבתי בפוסט הבא
לאספירין זה קרה אחרי 120 שנים של שיווק, ואני מקווה שאת אותה מסקנה לגבי סטטינים יגיעו אחרי הרבה פחות זמן.
התרופה הראשונה ששווקה כסטטין היא לובסטטין של חברת מרק ב-1979, לכן אם נחכה את אותו הזמן הרבה אנשים ייסבלו וימותו ב-80 שנים הבאות…
סתם שתדעו, במחקר ששיתפתי אתמול שמצא קשר בין סטטינים לסרטן מסוג מלנומה, 'לובסטטין' נמצאה ה"כוכבת" הגדולה, שמגדילה סיכון למלנומה פי 107, לא ב- 107… אלא פי 107!!!
אז איך איך נרגעים?
ואיך מחזקים?
מבינים את הכללים הבסיסיים הבאים:
- כולסטרול זה חשוב
- הבעיה היא חמצונו ולא כמותו
- חשוב למנוע את חמצונו על ידי מזונות שמכילים הרבה נוגדי חמצון. כמו קקאו, רימונים, ענבים בעיקר כהים, פירות יער, תותי עץ, פירות וירקות מכל הצבעים (למגוון חשיבות רבה), צמחי מרפא כמו מורינגה, כורכום, גדילן, סקוטלריה, עשב שעורה.
- אומגה 3 משפר מאזן בין "טוב" ל"רע", ומונע את ההצמדות של הכולסטרול לכלי הדם
והיה ועדין מעוניינים להוריד כולסטרול בדם, הנה לכם כמה דוגמאות שנמצאו מורידי כולסטרול ושומנים, ותאמינו לי שיש עוד:
מורינגה:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12738086
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28459609
עשב שעורה
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28676202
קקאו
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20504978
תה ירוק
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26093535
קוואקר (מלא או סיבים)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14520027
סיבים תזונתיים
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30638909
אגוזים (מקדמיה, פיסטוק, פקאן, אגוזי מלך)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18356332
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19647416
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10719404
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20087377
שמן זית
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26136585
פשתן
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19515737
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25694068
ליקופן (עגבניות)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26264562
אשכוליות (נרינגנין)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30634637
פלפל שחור
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22736065
כוסברה (זרעים)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18831331
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9527351
גלוקורפאנין (רכיב שנמצא בברוקולי, כרובית וחרדל)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25851421
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21559038/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22325157/