בריאות העצם·בריחת סידן - osteoporosis·ויטמין C·ויטמין D·חלב ומוצריו·מגנזיום·מנופאוזה - גיל המעבר·משפחת המצליבים·פולי סויה/טופו/אדממה·פטריות·פעילות גופנית·שמש - חשיבות החשיפה

בריחת סידן – אוסטאופרוזיס

"בריחת סידן" מהעצמות, הינה תופעה יחסית שכיחה במיוחד בקרב נשים, אך לא רק…
כפי שמראה הפוסט הבא עליו דיברתי בהקשר של צריכה של חלב, בנושא שכיחות שברים (ומוות).
הסיבה העיקרית שחלב עושה זאת, היא כי הוא גורם לדם שלנו להיות חומצי. וכדי להבסיס את הדם, הגוף מחפש חומר שיסתור אותו, והסידן הוא חומר שסותר חומציות.
נכון שבחלב יש סידן, אבל הסידן לא זמין כל כך, גם בגלל הריכוז הגבוה של זרחן (מרכיב עיקרי בעצמות שמתחרה עם הסידן) וגם בגלל חלבונים שמפריעים לספיגתו.
לא רק חלב גורם לחומציות בדם, גם בשר עושה זאת וגם סוכר.
לכן המנעות ממרכיבי מזון אלה יורידו את השכיחות לאוסטאופרוזיס.
ותוספת של מזונות אלקליים (בסיסיים) גם מורידים את החומציות בדם:
סלק, תרד, קייל, מנגולד, בננה, מלון, בטטה, אבוקדו, סלרי, גזר, מלפפון, כרובית, דובדבן, אגסים, תפוחים, אננס, פפיה, מנגו, ענבים (צימוקים),זוקיני, אגוזי לוז, כוסמת, פשתן, קינואה.

  1. ויטמין די.
    הכי טוב דרך חשיפה לשמש כמה פעמים ביום 15-30 דקות. והיה וצריך עוד, יש גם פטריות מסוימות שמכילות ויטמין די והן גם מזון פרביוטי מעולה לחיידקים הטובים. כפי שנכתב כאן.
    הקשר בין חסר ויטמין די לאוסטאופרוזיס
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28096639
    חשיפה לשמש כמקור לויטמין די ומניעת אוסטאופרוזיס
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21050796
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16007329
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12913194
  2. ויטמין סי גם מסייע לצפיפות העצם, במיוחד בנשים בגיל המעבר
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11149477
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9425455
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29644950
  3. הקשר בין ויטמין קיי לצפיפות העצם ואוסטאופרוזיס. שכיח בירקות ירוקים (תרד, מנגולד, כרוב ניצנים, ברוקולי), נאטו (סויה מותססת)
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11180916
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28624135
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15242015
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10874601
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19410972
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19949272
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11684396/
  4. הקשר בין מגנזיום עם אוסטאופרוזיס
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9709941
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3775240/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29084183
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24728877
  5. מאמר סקירה על ויטמינים ומינרלים לבריאות העצם
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17092827/
  6. סויה ומוצריה מכילים פיטואסטרוגנים איזופלבונים בפרט גניסטאין) שמשפרים את צפיפות העצם ומונעים אוסטאופרוזיס.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16763748
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16255781
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19720865
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17577003
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12369794
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18796517
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14749241
    טמפה ונאטו (פולי סויה מותססים) נחשבים גם למזון פרביוטי מעולה וגם מונעים אוסטאופרוזיס
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12350079
  7. מחקר מעניין מראה קשר גם בין חיידקי המעיים לבריחת סידן. בכך שהם מעצימים את ריכוז הסידן בעצמות וגם בהקשר של חסר באסטרוגן.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5710820/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29926979
  8. פלבנואידים מפירות וירקות
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24671371/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3898177/
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22549983/
  9. מזונות
    שזיפים מיובשים מכילים ריכוז גבוה של נוגדי חמצון מסוג פנולים ומינרלים חשובים לבריאות העצם (אורגניים, כי לרגילים מוסיפים שמן רע וחומרים משמרים מסוכנים) .
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28422064
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26902092
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21736808
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28505102
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11860726
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19274852/
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34978320/
    רימונים
    שמן זית
    משקה נוני
    מיץ של בצל מסייע לצפיפות עצם
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26686359
    ירקות ירוקים וצהובים משפרים בריאות עצם
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19478471
    עגבניות – ליקופן
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7582596/
    כמון.
    חומצות שומן GLA ו- EPA
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9932142

הערה חשובה!!!
לפני שאתם משתמשים בתרופות לחומציות בקיבה ממשפחת האומפרדקס. דעו לכם שזה מעלה סיכון לשברים ואוסטאופרוזיס.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20458083
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20582909
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18695179

לא לשכוח פעילות גופנית, שמחזקת כל אספקט בריאותי לרבות שלד ושרירים

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s