ויטמין K·ירוקים·מחלות לב וכלי דם

ויטמין קיי ובריאות הלב

ישנם שני סוגים עיקריים של ויטמין K המצוי במזונות שאנו אוכלים: ויטמין K1 מגיע בעיקר מעלים ירוקים ושמנים צמחיים ואילו ויטמין K2 מצוי במזונות מהחי ובמזונות מותססים כגון גבינות ונאטו (תבשיל יפני מסויה). כלומר ויטמין קיי 2 מיוצר על ידי חיידקים מסויימים כמו אלה הנמצאים במעיים של בני האדם.

חוקרים מאוניברסיטת ניו אדית 'קוואן (ECU) בחנו נתונים של יותר מ -50,000 אנשים שהשתתפו במחקר התזונה, הסרטן והבריאות הדנית במשך 23 שנים. הם בדקו האם לאנשים שאכלו יותר מזונות המכילים ויטמין K יש סיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם הקשורות לטרשת עורקים (הצטברות רובד בעורקים).
המחקר פורסם באוגוסט 21 בג'ורנל Journal of the American Heart Association ומצא כי לאנשים שאוכלים תזונה עשירה בוויטמין K יש סיכון נמוך ב-34% למחלות לב וכלי דם הקשורות לטרשת עורקים (מצבים המשפיעים על הלב או כלי הדם).
המחקר מצא גם כי אצל אנשים עם הצריכה הגבוהה ביותר של ויטמין K1 היו בסיכון נמוך של 21% לאשפוז עם מחלות לב וכלי דם הקשורות לטרשת עורקים.
עבור ויטמין K2, הסיכון לאשפוז היה נמוך ב -14%.
סיכון נמוך זה נראה לכל סוגי מחלות הלב הקשורות לטרשת עורקים, במיוחד למחלות עורקים היקפיים.

החוקרים אומרים כי הממצאים מצביעים על כך שצריכה של יותר ויטמין K עשויה להיות חשובה להגנה מפני טרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם שלאחר מכן.
ומוסיפים שהנחיות התזונה הנוכחיות לצריכת ויטמין K מבוססות בדרך כלל רק על כמות הוויטמין K1 שאדם צריך לצרוך כדי להבטיח שהדם שלו יכול להתקרש, כלומר למניעת דימומים בלבד, ושעם זאת, ישנן הוכחות הולכות וגוברות כי צריכת ויטמין K מעל ההנחיות הנוכחיות יכולה לספק הגנה נוספת מפני התפתחות מחלות אחרות, כגון טרשת עורקים.

The findings suggest that consuming more vitamin K may be important for protection against atherosclerosis and subsequent cardiovascular disease.
Current dietary guidelines for the consumption of vitamin K are generally only based on the amount of vitamin K1 a person should consume to ensure that their blood can coagulate. However, there is growing evidence that intakes of vitamin K above the current guidelines can afford further protection against the development of other diseases, such as atherosclerosis

למרות שיש צורך במחקר נוסף כדי להבין את התהליך באופן מלא, החוקרים מאמינים כי ויטמין K פועל על ידי הגנה מפני הצטברות הסידן בעורקים הגדולים של הגוף המוביל להסתיידות כלי הדם, שכן אחד מיכולותיו הוא מניעה של בריחת סידן מהעצמות למחזור הדם.

מחלות לב וכלי דם נותרות גורם מוות מוביל באוסטרליה ועדיין קיימת הבנה מוגבלת של חשיבותם של ויטמינים שונים הנמצאים במזון והשפעתם על התקפי לב, שבץ ומחלות עורקים היקפיים.
ממצאים של מחקר זה שופכים אור על ההשפעה החשובה שיש לויטמין K על מחלת הרוצח (השקט) ומחזקת את חשיבותה של תזונה בריאה במניעתה".

Cardiovascular disease remains a leading cause of death in Australia and there's still a limited understanding of the importance of different vitamins found in food and their effect on heart attacks, strokes and peripheral artery disease," Dr Bellinge said. "These findings shed light on the potentially important effect that vitamin K has on the killer disease and reinforces the importance of a healthy diet in preventing it.

מאמר זה מתחבר גם למאמר אחר: "עלים ירוקים ומזונות שמכילים חנקות מורידים סיכון למחלות כלי דם, לב ושבץ איסכמי".
תאכלו הרבה ירוקים

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s