השמנת יתר·קורונה וירוס·תעשיה מזהמת (אוויר/מים/אדמה)

לתעשית המזון חלק עיקרי בחומרת החולי ומקרי המוות מקוביד-19 והממשלות עוסקות בכאילו

אם מישהו עדין שואל מיהם האחראיים על חומרת ה"מגפה" המכונה קוביד-19… כדאי מאוד שייכנס למאמר הבא שפורסם ביוני 2020 בג'ורנל הרפואי the bmj על ידי מומחים לרפואה מונעת באנגליה

Wolfson Institute of Preventive Medicine, Barts and the London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University of London, UK

בשנת 2016 יותר מ- 1.9 מיליארד מבוגרים סובלים מעודף משקל או השמנת יתר ברחבי העולם, ומספר זה ממשיך לעלות במהירות.
שכיחות עודף משקל והשמנת יתר הגיעה ל- 65-70% באוכלוסיות הבוגרים של בריטניה וארה"ב.
השמנת יתר היא גורם מרכזי ללחץ דם גבוה, סוכרת מסוג 2, מחלות לב, שבץ מוחי וסרטן ומטיל נטל רב על מערכות בריאות וכלכלות.

In 2016 more than 1.9 billion adults were overweight or obese worldwide, and this number continues to rise rapidly.
The prevalence of overweight and obesity has now reached 65-70% in the UK and US adult populations.
Obesity is a major cause of high blood pressure, type 2 diabetes, heart disease, stroke, and cancer and places a great burden on health systems and economies

החוקרים גם מסבירים מדוע השמנת יתר ושאר המחלות הנלוות גורמות לוירוס להיות גורם סיכון לתגובות קשות ומוות.
אנזים (ACE-2) שמאפשר את חדירת הוירוס לתאים..
החלשת מערכת החיסון…
קשיי נשימה…

Angiotensin converting enzyme-2 (ACE-2), the transmembrane enzyme that SARS-CoV-2 uses for cell entry, exists in larger quantities in people with obesity.
Obesity can also alter immune responses, as has been shown with the influenza virus, leading to weakened host defence and a greater chance of a cytokine storm with covid-19.
Obesity diminishes lung function through greater resistance in the airways and more difficulty in expanding the lungs.

החוקרים מפנים אצבע מאשימה כלפי תעשיית המזון ומדיניות הממשלה:
מגיפת ההשמנה היא תוצאה של מגורים בסביבה בה קשה שלא לצרוך קלוריות יתר.
תעשיית המזון העולמית מייצרת ומקדמת בהרחבה משקאות זולים, ממותקים בסוכר, ומזונות מעובדים במיוחד העשירים במלח, סוכר ושומן רווי המספקים רק תחושה ארעית של מלאות.
ממשלות עשו מעט מדי, כאשר אחת ההצלחות הבודדות הייתה מיסים על משקאות ממותקים בסוכר – במיוחד היטל התעשייה בבריטניה שהביא לרפורמציה להפחתת תכולת הסוכר

The obesity pandemic is the result of living in food environments where it is difficult not to overconsume calories. The global food industry produces and extensively promotes cheap, sugar sweetened beverages and ultraprocessed foods high in salt, sugar, and saturated fat that provide only a transient sensation of fullness. Governments have done too little, with one of the few successes being taxes on sugar sweetened beverages—in particular, the industry levy in the UK that has resulted in reformulation to reduce the sugar content.15

החוקרים חושבים (ובצדק) שהם אשמים גם בחומרה של המגפה הזו…
יצירת הפניקה למזון יצרה חסרים במזון טרי וכך אנשים אגרו מזונות מתועשים עם חיי מדף ארוכים, שמלאים בסוכר, מלח ושומן רווי מעובד.
ולא רק שהמזון הזה גרוע לנו… אותן חברות גם ניצלו את המצב לעודד קניה של המזונות הללו על ידי טקטיקות שיווקיות.

It is now clear that the food industry shares the blame not only for the obesity pandemic but also for the severity of covid-19 disease and its devastating consequences
During the covid-19 pandemic an increase in food poverty, disruptions to supply chains, and panic buying may have limited access to fresh foods, Thus tilting the balance towards a greater consumption of highly processed foods and those with long shelf lives that are usually high in salt, sugar, and saturated fat.
since the start of the covid-19 pandemic the food industry has launched campaigns and corporate social responsibility initiatives, often with thinly veiled tactics using the outbreak as a marketing opportunity

עכשיו… אל תטעו לחשוב שמדובר בפשע שמיושם רק במשבר הזה!!! הטקטיקות האלה קיימות מאז הומצאה התעשיה הזו ומשרדי הבריאות מלבד לדבר על זה פה ושם לא עשו ולא עושים כלום כדי למנוע את השיווק של אותם מזונות שאחראיים על חלק גדול מהתחלואה העולמית (השמנת יתר, סוכרת, לחץ דם גבוה וסרטן).

אנחנו אחראיים על הבריאות שלנו ומי ששם את האחריות על ארגוני הבריאות ורפואת הפארמה… שלא יתפלא שהוא נמצא בסיכון למות מכל דבר ולא רק מוירוסים!

זה לא הוירוס! זה התעשיות המזהמות שהורגות!!!

מחקר שפורסם באוגוסט 2020 בג'ורנל הרפואי Obesity Reviews בחן את הקשר בין השמנת יתר לפנדמיה הנוכחית.
ניתוח של 75 מאמרים מראה כי אנשים עם השמנת יתר היו בסיכון גבוה יותר

  • להיות חיובי לקוביד-19 ב- 46.0%
  • לאשפוז, גבוה ב -113%
  • לטיפול נמרץ ב- 74%
  • לתמותה ב- 48%

A systematic review (75 studies) of the mechanistic pathways for COVID‐19 and individuals with obesity is presented. Pooled analysis show individuals with obesity were more at risk for COVID‐19 positive, >46.0% higher (OR = 1.46; 95% CI, 1.30–1.65; p < 0.0001); for hospitalization, 113% higher (OR = 2.13; 95% CI, 1.74–2.60; p < 0.0001); for ICU admission, 74% higher (OR = 1.74; 95% CI, 1.46–2.08); and for mortality, 48% increase in deaths (OR = 1.48; 95% CI, 1.22–1.80; p < 0.001).

החוקרים גם מציינים שהמצב בו מרבית המדינות נמצאות תורם עוד יותר להשמנת יתר, מהסיבה שהמזון המעובד הפך הרבה יותר נגיש לצריכה אם זה בגלל שיותר קל לאנשים לאגור מזון בקופסאות שימורים ומזונות מעובדים ואם זה מהסיבה שכשאנשים נמצאים הרבה בבית הצורך בחטיפים ומשקאות ממותקים עולה.

many reports both from organizations monitoring food purchases and global company reports suggest that in higher and middle‐income countries access to fresh foods, especially fruits and vegetables is impacted due to breakdowns in local supply chains, and the demand for packaged processed food has increased, especially in the ready‐to‐eat and ‐drink categories
ultraprocessed foods are a major contributor to obesity and other non‐communicable diseases (NCDs
Additionally, the lockdown and fear of contact with the virus will likely have reduced walking and other movements among all age groups while enhancing sedentary living, TV and computer and video games. We would expect significant declines in energy expenditures from this combination of reduced movement and increased sedentary behaviours. Concurrently, the rapid increase in consumption of ultraprocessed foods and reduced energy expenditures in almost all low‐, middle‐ and high‐income countries are expected to heighten the risks of overweight, obesity and other NCDs

כאשר מחברים את הידע הרפואי עם המציאות אנחנו מבינים שמדובר במחדל של מדיניות ארוכת שנים!

ניתן להאשים את האנשים והילדים השמנים שהם לא יודעים לסתום את הפה או לשאול אותם מדוע שכשהיו חצי מהמשקל הנוכחי לא עבדו על זה והחלו בשינוי גישה.
אבל זה בהחלט לא רק הם, כי התעשיה המעובדת היא מכוונת מטרה…. והמטרה היא צריכה קבועה של המזונות האלה כדי להגדיל את ההכנסות של החברה… החברה נעזרת במהנדסי מזון שכל תפקידם הוא לגרום למוצר להיות טעים וממכר…
והמדינות??? הן לא שמות רגליים, פה ושם עושות כאילו אכפת להם ובקיצור…

לא עושות כלום!!!

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s