לתעשית המזון חלק עיקרי בחומרת החולי ומקרי המוות מקוביד-19 (השמנת יתר)

אם מישהו עדין שואל מיהם האחראיים על חומרת ה"מגפה" המכונה קוביד-19… כדאי מאוד שייכנס למאמר הבא שפורסם ביוני 2020 בג'ורנל הרפואי the bmj על ידי מומחים לרפואה מונעת באנגליה

Wolfson Institute of Preventive Medicine, Barts and the London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University of London, UK

בשנת 2016 יותר מ- 1.9 מיליארד מבוגרים סובלים מעודף משקל או השמנת יתר ברחבי העולם, ומספר זה ממשיך לעלות במהירות.
שכיחות עודף משקל והשמנת יתר הגיעה ל- 65-70% באוכלוסיות הבוגרים של בריטניה וארה"ב.
השמנת יתר היא גורם מרכזי ללחץ דם גבוה, סוכרת מסוג 2, מחלות לב, שבץ מוחי וסרטן
ומטיל נטל רב על מערכות בריאות וכלכלות.

החוקרים גם מסבירים מדוע השמנת יתר ושאר המחלות הנלוות גורמות לוירוס להיות גורם סיכון לתגובות קשות ומוות.
אנזים (ACE-2) שמאפשר את חדירת הוירוס לתאים..
החלשת מערכת החיסון…
קשיי נשימה…

Angiotensin converting enzyme-2 (ACE-2), the transmembrane enzyme that SARS-CoV-2 uses for cell entry, exists in larger quantities in people with obesity.
Obesity can also alter immune responses, as has been shown with the influenza virus, leading to weakened host defence and a greater chance of a cytokine storm with covid-19.
Obesity diminishes lung function through greater resistance in the airways and more difficulty in expanding the lungs.

החוקרים מפנים אצבע מאשימה כלפי תעשיית המזון ומדיניות הממשלה:
מגיפת ההשמנה היא תוצאה של מגורים בסביבה בה קשה שלא לצרוך קלוריות יתר.
תעשיית המזון העולמית מייצרת ומקדמת בהרחבה משקאות זולים, ממותקים בסוכר, ומזונות מעובדים במיוחד העשירים במלח, סוכר ושומן רווי המספקים רק תחושה ארעית של מלאות.
ממשלות עשו מעט מדי, כאשר אחת ההצלחות הבודדות הייתה מיסים על משקאות ממותקים בסוכר – במיוחד היטל התעשייה בבריטניה שהביא לרפורמציה להפחתת תכולת הסוכר

החוקרים חושבים (ובצדק) שהם אשמים גם בחומרה של המגפה הזו…
יצירת הפניקה למזון יצרה חסרים במזון טרי וכך אנשים אגרו מזונות מתועשים עם חיי מדף ארוכים, שמלאים בסוכר, מלח ושומן רווי מעובד.
ולא רק שהמזון הזה גרוע לנו… אותן חברות גם ניצלו את המצב לעודד קניה של המזונות הללו על ידי טקטיקות שיווקיות.
https://www.thegrocer.co.uk/health/medical-journal-links-food-industry-to-devastating-coronavirus-death-toll/645250.article

עכשיו… אל תטעו לחשוב שמדובר בפשע שמיושם רק במשבר הזה!!! הטקטיקות האלה קיימות מאז הומצאה התעשיה הזו! מהנדסי המזון בכוונה מחדירים לאוכל את אותם חומרים כדי לגרום לאנשים וילדים לצרוך מהם יותר ולרצות אותם כשרואים אותם או כשנזכרים בהם = התמכרות! ומשרדי הבריאות מלבד לדבר על זה פה ושם לא עשו ולא עושים כלום כדי למנוע את השיווק של אותם מזונות שאחראיים על חלק גדול מהתחלואה העולמית (השמנת יתר, סוכרת, לחץ דם גבוה וסרטן).

אנחנו אחראיים על הבריאות שלנו ומי ששם את האחריות על ארגוני הבריאות ורפואת הפארמה, שלא יתפלא שהוא נמצא בסיכון למות מכל דבר!

זה לא הוירוס! זה התעשיות המזהמות שהורגות!!!

עם זאת גם לנו יש אחריות ומחובתנו לשמור על הגוף שלנו ולא לצרוך את המזונות האלה. פשוט לא לקנות ממקומות שהמוצרים האלה מודגשים (סופרים). להפסיק לצרוך מזונות שמוסיפים להם סוכר, מלח שומן מעובד. במיוחד סוכר!
כבר הרבה זמן שאני טוען שהוירוס לא הורג, אלא התעשיות המזהמות (מים, אוויר, מזון) הן שהורגות! הרוב המוחלט של האנשים שמתים זה ממחלות שנגרמות מאותם מזהמים. וגם אלה שכביכול נטען שמתים ללא מחלות רקע מי אמר שהם לא במצב של טרום מחלה?
להלן מחקר ספרדי שפורסם בנובמבר 20 בג'ורנל Annals of Medicine שמראה שהסיכון למוות מקוביד -19 עולה גם במקרים של סוכר גבוה שלא הוגדר סוכרת.
וזה מתחבר גם למאמר מישראל שמצא שגם ערכי סוכר גבוהים מ-105 באנשים שלא אובחנו עם סוכרת מעלים סיכון לתחלואה קשה ולתמותה מנגיף הקורונה

מחקר אחר שפורסם באוגוסט 2020 בג'ורנל הרפואי Obesity Reviews בחן את הקשר בין השמנת יתר לפנדמיה הנוכחית.
ניתוח של 75 מאמרים מראה כי אנשים עם השמנת יתר היו בסיכון גבוה יותר

  • להיות חיובי לקוביד-19 ב- 46.0%
  • לאשפוז, גבוה ב -113%
  • לטיפול נמרץ ב- 74%
  • לתמותה ב- 48%

החוקרים גם מציינים שהמצב בו מרבית המדינות נמצאות תורם עוד יותר להשמנת יתר, מהסיבה שהמזון המעובד הפך הרבה יותר נגיש לצריכה אם זה בגלל שיותר קל לאנשים לאגור מזון בקופסאות שימורים ומזונות מעובדים ואם זה מהסיבה שכשאנשים נמצאים הרבה בבית הצורך בחטיפים ומשקאות ממותקים עולה.

ultraprocessed foods are a major contributor to obesity and other non‐communicable diseases (NCDs

Concurrently, the rapid increase in consumption of ultraprocessed foods and reduced energy expenditures in almost all low‐, middle‐ and high‐income countries are expected to heighten the risks of overweight, obesity and other NCDs

במחקר שפורסם באוקטובר 21 בג'ורנל PLOS ONE חוקרים מאוניברסיטת גוטנבורג, שבשבדיה מציינים כי BMI גבוה מהווה גורם סיכון לקוביד-19 חמור מהסיבה שהשמנה מגבירה את הסיכון למחלות נלוות כמו סוכרת מסוג 2 ויתר לחץ דם, והוכח שגם ממחלות זיהומיות אחרות בדרכי הנשימה כגון שפעת ודלקת ריאות הצורך באוורור הוא מאוד שכיח. במחקר זה החוקרים ניתחו נתונים על 1,649 חולי קוביד-19 שאושפזו במחלקות טיפול נמרץ במהלך הגל הראשון, בין 6 במרץ ל -30 באוגוסט 2020, כולם היו מעל גיל 18, ונלקחו מהם נתוני משקל וגובה עדכניים.
לרוב מחלקת המחקר היה BMI גבוה. 78.3% סבלו מעודף משקל או מהשמנת יתר. היה קשר מובהק בין הגדלת ה- BMI לבין תוצאת המוות המורכבת במהלך טיפול נמרץ, או שהות נמרצת של יותר מ -14 ימים אצל ניצולים.
לאנשים עם BMI של 35 או יותר היה סיכוי של פי 2 למוות או שהות ממושכת בטיפול נמרץ, בהתאמה לגיל ולמין.

כאשר מחברים את הידע הרפואי עם המציאות אנחנו מבינים שמדובר במחדל של מדיניות ארוכת שנים!

ניתן להאשים את האנשים והילדים השמנים שהם לא יודעים לסתום את הפה או לשאול אותם מדוע שכשהיו חצי מהמשקל הנוכחי לא עבדו על זה והחלו בשינוי גישה.
אבל זה בהחלט לא רק הם, כי התעשיה המעובדת היא מכוונת מטרה…. והמטרה היא צריכה קבועה של המזונות האלה כדי להגדיל את ההכנסות של החברה… החברה נעזרת במהנדסי מזון שכל תפקידם הוא לגרום למוצר להיות טעים וממכר…
והמדינות??? הן לא שמות רגליים, פה ושם עושות כאילו אכפת להם ובקיצור…

לא עושות כלום!!!

מאמרים קשורים נוספים:
קורונה – ארצות הברית השמנת יתר וסיבות נוספות למספרים הגבוהים של התמותה
תזונה מבוססת צומח – השמנת יתר
סיבים תזונתיים – מזון פרהביוטי – בריאות כללית
אי חשיפה לשמש מעלה סיכון להשמנה ולמחלות מטבוליות
מיקרוביום והקשר לסוכרת והשמנה
טאי צ'י היא דרך יעילה להורדת שומן בטני
חוסר פעילות גופנית קשור לזיהום חמור יותר בקוביד-19 ולסיכון מוגבר למות מהמחלה
מצב ההשמנה בארץ ובמדינות OECD

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב