אוכמניות·אומגה 3 (ALA EPA DHAׂ)·אסטזנטין·בריאות העין·גוג'י·כורכום·מזון (אולטרה) מעובד·נוגדי חמצון·רזברטרול·תזונה (כללי)·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

הקשר בין דיאטה לניוון מקולרי של העין

במאמר קודם הבאתי מחקרים שמדברים על כך שהרוב המוחלט של המחלות מקורן באורח חיים וחשיפה למזהמים סביבתיים…
באותו מאמר ציינו החוקרים שדווקא לניוון מקולרי של העין לגנטיקה יש יותר נטייה להשפיע ושעדין לא מדובר בגזירת גורל…

מהו ניוון מקולרי?

ניוון מקולרי הוא פגיעה במקולה ( מרכז הרשתית בו מתקבלת התמונה המרכזית. יש בה ריכוז גבוה של קולטנים מסוג "קונים", המאפשרים ראיה באור של צבעים ופרטים רבים).
שכיחות המחלה עולה עם הגיל: מעל גיל 55 שיעור הסובלים מהמחלה הוא 1.2%. בקרב בני 65 שיעור הסובלים מניוון מקולרי הוא 25%, ובקרב בני 75 ומעלה שיעור החולים הוא 33%…
כלומר ניתן לראות שהשכיחות עולה עם הגיל… אבל זה לא אומר שזו ברירת גורל ושאין בידינו אפשרות למנוע ולהאט את ההתפתחות של המחלה, כי חוקרים סבורים שהנזק לרשתית נגרם בין השאר מרדיקלים חופשיים, כתוצאה מכך מצטברים בקרקעית העין משקעים קבועים שאינם מתפנים ומאפשרים את התפרצות המחלה.
ויש מחקרים שמגבים את העובדה הזאת כמו ויטמין C, ויטמין E אבץ ובטא קרוטן

מחקר חדש מדצמבר 2019 שפורסם בג'ורנל הרפואי British Journal of Ophthalmology בדקו את הקשר שבין תזונה לניוון מקולרי. והמחקר הראה שלתזונה מערבית (מזון מעובד, מלא שומן, מלח וסוכר) אמנם לא גורמת במישרין לפגיעה זו אך כן עושה זאת בטווח הרחוק ומכפילה את הסיכון פי 3 ויותר.
דבר נוסף שהבחינו החוקרים הוא שאנשים שצורכים תזונה לא בריאה בתכיפות גבוהה מעלים סיכון לפתח בעיות הקשורות לראייה בערך 18 שנים קדימה

However, a threefold higher incidence of late AMD was observed among participants
with a Western pattern score
What we observed in this study was that people who had no AMD or early AMD at the start of our study, and reported frequently consuming [unhealthful] foods, were more likely to develop vision threatening, late stage disease approximately 18 years later… says Dr. Millen

וזה אומר שתזונה, כחלק מאורח חיים משפיעה לטווח הרחוק ולכן החשוב ביותר הוא להבין זאת מעכשיו כדי לא להצטער אחר כך…

מה עוד יכול להועיל לניוון מקולרי?

לוטאין ואסטזנטין + גוג'י ברי

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26447482
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21169874
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15117055
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20373901
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18812030
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30265681
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31236348
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/13679014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22732187

כורכום

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28155996
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19121385
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26286213
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23417969
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26445530
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31530988
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29404861

אוכמניות

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16075680
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29393642

רזברטרול

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27659166
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20339855

אומגה 3

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31799410

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s