מים·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות·תעשיה מזהמת (אוויר/מים/אדמה)

המים בארץ כבר מזמן לא ראויים לשתייה

המים בארץ כבר מזמן לא ראויים לשתייה!

אני מודה שהבנה זו היא די חדשה (יחסית) גם אצלי
לא מדובר רק בתוספות שמכניסים למים כדי "לשפר" אותם. כמו הכלור שמטרתו מניעת זיהומים בקטריאליים והפלואור (עד 2014 אותו רוצים להחזיר שוב), שמונע או לא מונע עששת אליו מתווספות מתכות כבדות מתעשיית הפוספטים (חומצה פלואורוסיליצית).
בכל אזור תמהיל המים הוא שונה. זה שילוב של מים מותפלים מ'מקורות' וממי בארות (תהום).
לזה מתווספים כל מיני כימיקלים, שהם תוצאה של תעשיות מזהמות, תרופות, פלסטיק ועוד

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/WaterStreams/WaterPollution/Pages/PollutionSources.aspx

דלק, שפכים עירוניים, חומרי הדברה (חקלאות, חיות), מתכות כבדות, תרופות, צואה ושתן של בעלי חיים. הכל נספג לאדמה ומגיע למי התהום, לנחלים ולנהרות, ואם לא ישירות אז דרך טיפול במי השופכין שמגיע לחקלאות…הבעיה בתעשיית המזון מן החי המזהמת היא הגדילה הטבעית שלה מבחינת השטחים שמיועדים להם, כלומר יותר שטחים יותר זיהום. לכך יש נזק אקולוגי נוסף כי הוא כרוך גם בכריתת עצים וזה אומר פחות חמצן ויותר פחמן דו חמצי (חלק מגזי החממה) ותעשיית המזון מהחי מהווה כ- 50% ואולי אף יותר (תלוי את מי שואלים) בפליטת גזי החממה…
אתר זווית: "המחיר האמיתי של הבשר"
על כך ניתן לקרוא גם בדו"ח שפורסם בשנת 2006 בשם "צלו הארוך של משק החי" ובאנגלית LIVESTOCK'S LONG SHADOW.
וגם בכתבה: "Factory Farms Pollute the Environment and Poison Drinking Water"

שימו לב למידע הבא!

שמונה חומרים נוספו לדוח חומרים מסרטנים בתאריך 23.12.21 והביאו את הרשימה הכוללת ל-256 חומרים שידועים, או צפויים באופן סביר, לגרום לסרטן בבני אדם. זהו הדו"ח ה-15 על חומרים מסרטנים, שהוא דו"ח מצטבר, שנדרש על ידי הקונגרס האמריקאי והוכן על ידי התוכנית הלאומית לרעילות (NTP) עבור מזכיר משרד הבריאות של ארה"ב (HSS).

ברור לי שיש הרבה יותר דברים מסרטנים מ-256, אבל מה שאתם הולכים לראות הוא קצת יותר ממטריד. כי אלה החומרים שנוספו לרשימה:

  1. זיהום כרוני של הליקובקטר.
  2. מעכב בעירה (Antimony Trioxide) שמוסף לפלסטיקים, טקסטיל ומוצרי צריכה אחרים.
  3. חומצת Bromochloroacetic acid (BCA)
  4. חומצת Bromodichloroacetic acid (BDCA)
  5. חומצת Chlorodibromoacetic acid (CDBA)
  6. חומצת Dibromoacetic acid (DBA)
  7. חומצת Dichloroacetic acid (DCA)
  8. חומצת Tribromoacetic acid (TBA)

על ההליקובקטר ועל מעכבי בעירה כבר כתבתי בעבר ולא ארחיב כרגע.
על 3-8 כן אתייחס…
כל מי הברז מטופלים עם כלור למטרות חיטוי. כל החומצות (3-8) שנקראות HAAs נוצרים במהלך חיטוי מים מתגובה בין חומרי החיטוי על בסיס כלור לבין חומר אורגני במי המקור.

Water treatment removes contaminants and disease-causing agents from drinking water. HAAs are formed during the disinfection of water from a reaction between the chlorine-based disinfection agents and organic matter in the source water.

כלומר כל מי ששותה מי ברז מטופלים בכלור (בישראל זה כולם) יכול להחשף גם לחומרים אלה. כלומר מי הברז אם לא מסוננים, בסיכוי גבוה יכילו חומרים מסרטנים אלה.
חשוב לי לציין שאין לי קשר למסנני מים, לא משווק אותם ולא מציע חברה זו או אחרת. אצלנו בבית שותים רק מים מסוננים (אוסמוזה הפוכה) כבר יותר משנתיים, גם כשיוצאים מחוץ לבית.
כבר דיברתי על פלסטיק והחומרים הנלווים לו ועל חומצה פלואורוסיליצית ומדוע מי הברז לא ראויים לשתייה, אבל אחרי המידע הזה שאושר אפילו אצל אלה שלוקח המון שנים להצהיר על משהו כמסרטן. נראה לי שמסנני מים בסגנון אוסמוזה הפוכה הכרחיים בכל בית.
אם מישהו חושב שאלה האמונים על בריאות הציבור יפסיקו את ההכלרה או ישימו מסננים ספציפיים לחומרים אלה, כדאי שיחשוב שוב.

האם המתקנים שמשווקים בשוק לטיהור מים מספיק טובים?

לא בטוח:

  • צריך לוודא שיש מסנן משקעים לחומרים ה"כבדים" חול, מתכות, פלסטיק.
  • צריך לוודא שיש מסנן שמוריד כלור וחומרי חיטוי אחרים.
  • צריך לוודא שיש מסנן שסופח מתכות כבדות ותרופות.
  • צריך לוודא שהמים לא עומדים, כי מים עומדים שהוצאו מהם חומרי החיטוי עתידים להזדהם (מסנן KDF)
  • צריך לטפל במערכת או במכשיר לפי התקן לא פחות מאחת לשנה אחרת באיזה שהוא שלב, זה יחדור למים שאתם שותים בריכוז עצום.

מה עושים?
יכולים לעשות בדיקה ביתית של המים במעבדה או אצל כל מי שזו מומחיותו או לחפש מיד מתקן אוסמוזה הפוכה.

ומה כשיוצאים החוצה?
לא יודע אם כדאי להסתמך על מי ברז באיזה מקום שלא יהיה אלא אם בדקו את המים והתקינו מסננים.
לכן תמיד טוב להצטייד במים שסוננו כפי שציינתי מהבית.
גם על בקבוקי מים מינרליים לא יודע אם הייתי מסתמך היום, כי אף אחד לא באמת יודע כמה זמן הם שוכבים ואיפה ובאילו תנאים לפני שהגיעו לחנויות, ואילו בדיקות עשו עליהם ואם סוננו ובאילו מסננים ולא לשכוח את ענין הפלסטיק ו-BPA

האם אוסמוזה הפוכה נחשבת לבריאה?
אוסמוזה הפוכה למעשה הופכת את המים למזוקקים, כלומר חסר שם גם דברים חשובים כמו מינרלים הנמצאים בעיקר במי תהום ומי מעיינות. אבל כשעושים נזק מול תועלת, לדעתי הבחירה הנכונה היא או להוסיף מינרלים למים עצמם או לוודא שמקבלים אותם דרך תזונה כמו ירקות שורש וזרעים (שקדים, אגוזים, גרעינים) טרום מונבטים או נבטים ומונבטים (קטניות).

למרחיקי לכת, כדאי גם לקנות דרכים להפוך את המים לחיים כי בטבע אנחנו אמורים לשתות מים זורמים (בתנועה) וטעונים ולא עומדים

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s