בפוסט הזה אני מאחד בין שני מאמרים שיצאו באוגוסט 23 שמציגים מצד אחד את החשיבות של צריכת פירות וירקות, אבל מציגים גם את הבעיות הקיימות במגזרים גדולים שלא יכולים להשיג את המינימום הנדרש לצריכה של פירות וירקות.
מאמרים שמעלים שאלות לגבי הרצון שאנשים יהיו באמת בריאים יותר ושלאלה שאין להם.. יהיה להם.
מדוע המדינות לא משקיעות בגינות ירק, ביערות מזון, בעצי פרי ברחובות?

חוקרים מאוניברסיטת שפילד שבצפון אנגליה עקבו אחר מגדלי מזון ביתיים במהלך שנה כדי להעריך את כמות הייצור, הרכישה, התרומה ורמת הבזבוז של פירות וירקות.
המחקר פורסם באוגוסט 23 בכתב העת Plants People Planet.
המחקר מצא שאלו שגידלו בעצמם יכולים לייצר יותר ממחצית מהירקות (51%) ו-20% מהפירות שהם צורכים מדי שנה.
בנוסף המחקר מצא שמגדלי מזון ביתיים אכלו 6.3 מנות פרי וירק שזה גבוה ב-70% מהממוצע הארצי בבריטניה עם 3.7 מנות בלבד.
הממצא הזה מצביע על כך שייצור מזון ביתי יכול לקדם אימוץ של תזונה בריאה יותר.

המחברת הראשית של המחקר, ד"ר Zilla Gulyas, אמרה: "אכילה של לפחות חמש מנות פירות וירקות ביום קשורה לירידה משמעותית בסיכון לפתח בעיות בריאותיות כמו השמנת יתר, מחלות לב, סוכרת סוג 2 סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן, ויכולים לסייע במניעת מקרי מוות נלווים ולצמצם את עלויות שירותי הבריאות ברחבי העולם.

להרבות בפירות וירקות.
אכילת 2 מנות פרי מלא ליום מורידה סיכון לסוכרת סוג 2.
לצריכת פירות וירקות קשר הפוך למצבי סטרס כרוני ודיכאון.
מחלות לב וכלי דם/ טרשת עורקים – תזונה מבוססת צומח ואומגה 3.
תזונה מבוססת צומח – מחלות לב וסרטן.
תזונה מבוססת צומח – השמנת יתר.

עוד היא הוסיפה שמשקי בית שהייתה להם את היכולת לגדל את הפירות והירקות שלהם גם בזבזו מעט, כאשר רק 0.12 מנות ביום נזרקות בממוצע. וזה נמוך ב-95% מפסולת הפירות והירקות של משק בית ממוצע בבריטניה.
זה מצביע על כך שייצור מזון ביתי היה קשור להתנהגויות מפחיתות פסולת שיכולות גם להגביר את ביטחון המזון הביתי בקנה מידה לאומי, שכן המשתתפים עסקו בדרך כלל בהתנהגויות כמו תרומת פריטי מזון מיותרים והתמדה והקפאת מזון עודף לשימוש מאוחר יותר.
ד"ר Zilla Gulyas חושבת שעלינו למצוא דרכים להתגבר על אתגרים סוציו-אקונומיים להגדלת ייצור המזון הביתי, במיוחד בקרב אלו המושפעים ביותר מצריכת פירות וירקות נמוכה, כמו משפחות בעלות הכנסה נמוכה.
https://www.sheffield.ac.uk/news/grow-your-own-households-eat-more-fruit-and-vegetables-and-waste-less

אני בוודאי חושב שמי שיכול לגדל בעצמו את הפירות והירקות ויש לו את הכלים, הידע והיכולת להשקיע בזה זמן – לכו על זה!
אני גם חושב שזו מטרה נעלה וברת קיימא וזה אמור לקרות באופן טבעי, אבל זה לא קורה ברמה עולמית או ארצית ואני חושב שההשקעה הראשונית לפרויקט כזה תחסוך הרבה מאוד כסף למדינות על ידי צמצום משמעותי של תחלואה.
אבל כנראה שלרפואת הפארמה זה פחות מתאים, והיא ידועה ביכולת שלה להשיג דברים דרך הון-שלטון.

המחקר השני שפורסם באוגוסט 23 בכתב העת Circulation, בחן גם הוא משהו שאמור לבוא מהמדינה.
תזונה לקויה וחוסר ביטחון תזונתי הם המניעים העיקריים של מחלות כרוניות ברחבי העולם, כולל מצבים קרדיו-מטבוליים כמו סוכרת מסוג 2 והשלכותיהן הקרדיווסקולריות, כולל אי ספיקת לב, התקף לב ושבץ מוחי. בשנת 2019 לבדה, תזונה לקויה תרמה לכמעט 8 מיליון מקרי מוות.
החוקרים מציינים שהם יודעים שחוסר ביטחון תזונתי משפיע על הבריאות דרך מספר מסלולים עיקריים, כולל איכות תזונתית כללית, אך גם עקב מתח וחרדה, קשיים כלכליים ועוד.
במחקר הנוכחי אנשים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם השתתפו בתוכניות מרשם של פירות וירקות. הפקת מרשמים מאפשרת לרופאים לרשום פירות וירקות בנוסף לתרופות. המטופלים בעצם קיבלו חציון של $63 לחודש על ידי כרטיסים אלקטרוניים או שוברים לגישה לתוצרת בשווקים מקומיים, מכולת קמעונאיים או ישירות מהאיכרים. בנוסף הם השתתפו בשיעורי תזונה.
מדובר באיגום נתונים מתשע תוכניות ברחבי ארה"ב כדי להעריך תוצאות בריאותיות לאחר כשישה חודשים.
הניתוח כלל 1,817 ילדים ו-2,064 מבוגרים שנרשמו לאחת מתשע תוכניות מרשם שהופעלו על ידי העמותה, Wholesome Wave, בין השנים 2014-2020. התוכניות נוהלו ב-22 אתרים בקהילות מעוטות הכנסה ב-12 מדינות בארה"ב.
כל משתתפי התוכנית היו בסיכון לפתח מחלת לב או סוכרת סוג 2 והיה להם חוסר ביטחון תזונתי.
הגיל הממוצע של המשתתפים הבוגרים היה 54 שנים; 71% היו נשים, 30% היו מבוגרים לבנים, 45% היו מבוגרים שחורים, 21% היו מבוגרים היספנים ו-4% סווגו כ"אחר".
הילדים במחקר היו בגיל ממוצע של 9 שנים; כמחצית היו בנות, 9% היו ילדים לבנים, 13% היו ילדים שחורים, 76% היו ילדים היספנים ו-2% סווגו כ"אחר".
עם תחילת המחקר, יותר ממחצית ממשקי הבית במחקר דיווחו על חוסר ביטחון תזונתי.

הממצאים העלו:

  • המבוגרים דיווחו שצריכת הפירות והירקות שלהם עלתה ב- 0.85 כוסות ליום. בקרב ילדים עלתה צריכת פירות וירקות ב- 0.26 כוסות ליום.
  • לחץ הדם הסיסטולי ירד ביותר מ-8 מ"מ כספית.
    לחץ הדם הדיאסטולי ירד בכמעט 5 מ"מ כספית בקרב מבוגרים שסבלו מלחץ דם גבוה בעת ההרשמה למחקר.
  • הסוכר בדם, כפי שנמדד לפי רמות HbA1C, ירד ב-0.29-0.58 נקודות בקרב מבוגרים עם סוכרת.
  • ה- BMI השתפר משמעותית, עם ירידה של 0.52 קילוגרם למ"ר בקרב מבוגרים עם השמנת יתר.
  • המבוגרים היו בסבירות גבוהה יותר ב-62% לדווח על שיפור המצב הבריאותי עם השלמת התכנית אצל הילדים הסבירות היתה גבוהה יותר מפי שניים.
  • המשתתפים גם היו בסיכוי נמוך בשליש לדווח על חוסר ביטחון תזונתי לאחר סיום התוכניות בהשוואה ללפני התוכניות.

החוקרים מסכמים שניתוח זה ממחיש את הפוטנציאל של מרשמי תוצרת מסובסדת להגביר את הצריכה של פירות וירקות מזינים, להפחית את חוסר הביטחון התזונתי, ובתקווה לשפר אמצעי בריאות סובייקטיביים ואובייקטיביים.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב