במחקר חדש ממכון הלב Intermountain Healthcare, ששותף בנובמבר 21 כנס של איגוד הקרדיולוגים האמריקאים בסולט לייק סיטי, חוקרים מצאו שצום לסירוגין עשוי להיות לא רק טרנד לוהט, אלא שיש לו גם יתרונות בריאותיים רחבים יותר, כולל עזרה במלחמה בדלקת.
מחקרים קודמים הראו שצום לסירוגין, משפר סמנים בריאותיים הקשורים למחלות מטבוליות (תנגודת אינסולין). המחקר החדש של החוקרים מראה שצום לסירוגין מעלה את רמות הגלקטין-3, חלבון הקשור לתגובה דלקתית.
החוקרים מציינים שדלקת קשורה לסיכון גבוה יותר לפתח מחלות כרוניות מרובות, לרבות סוכרת ומחלות לב. ושהם מעודדים לראות ראיות לכך שצום לסירוגין מניע את הגוף להילחם בדלקת ולהוריד את הסיכונים הללו.
במחקר הספציפי הזה בחנו 67 חולים בגילאי 21 עד 70 שלכולם הייתה לפחות תכונה אחת של תסמונת מטבולית או סוכרת מסוג 2. המשתתפים גם לא נטלו תרופות נגד סוכרת או סטטינים והיו להם רמות גבוהות של כולסטרול LDL.
מתוך 67 מטופלים שנחקרו, ל-36 נקבע לוח צום לסירוגין: פעמיים בשבוע צום 24 שעות במים בלבד במשך ארבעה שבועות, ולאחר מכן פעם בשבוע צום 24 שעות בלבד במים למשך 22 שבועות. לא ניתן היה לעשות צום בימים רצופים. 31 המשתתפים הנותרים לא ביצעו שינויים בתזונה או באורח חייהם.
לאחר 26 שבועות, החוקרים מדדו את הגלקטין-3 של המשתתפים, וגילו שהוא גבוה יותר בקבוצת הצום לסירוגין. הם גם מצאו שיעורים נמוכים יותר של HOMA-IR (תנגודת לאינסולין) ו-MSS (תסמונת מטבולית), שלדעת החוקרים עשויות להיות דומות להשפעות המדווחות של מעכבי SGLT-2, סוג של תרופות המשמשות להורדת רמות גלוקוז גבוהות בסוכרת מסוג 2 חולים.
(***SGLT-2 הוא הקו-טרנספורטר העיקרי המעורב בספיגה מחדש של גלוקוז בכליה, הוא למעשה אחראי על החזרת 80-90% מהסוכר המוחזר לדם מהכליות. כלומר צום לסירוגין עושה את אותה עבודה ללא תופעות הלוואי שלה.)
החוקרים הוסיפו שהתוצאות מלמדות על מכניזם מעניין שבפוטנציאל שלו להוריד סיכון לכשל לבבי ולסוכרת. לחוקרים גם היה חשוב לבחון את משטר התזונה הזה ולכן גם כמה חברים מצוות הניסוי השלימו אותו לפני שהמחקר התחיל כדי לוודא שהוא בר ביצוע ולא מכביד יתר על המידה על המשתתפים ובסופו של דבר הם ראו שבניגוד לכמה תוכניות דיאטה של IF, זו שנוסתה במחקר לא מכבידה יתר על המידה. וזה חשוב כי השגרה הטובה ביותר היא כזו שהמטופלים יכולים לדבוק בה לאורך זמן.
https://www.eurekalert.org/news-releases/934705
בסופו של דבר זה לא רק כמה אוכלים או כמה צמים. המטרה שלנו היא להוריד רמות דלקת וזה כבר ברור לנו אילו תזונות מעודדות דלקת:
תזונה פרו דלקתית ומה הסיכון שבה
מזון מעובד – Ultra-processed – מעלה סיכון למחלות רבות מהם מתים בטרם עת.
תזונה מערבית פוגעת במערכת החיסון במעיים בדרכים העלולות להגביר את הסיכון לזיהום ולמחלות מעי דלקתיות.
אכילת דגנים מעובדים מעלה סיכון להתקפי לב, למוות בטרם עת ולשבץ.
כל תוספת של 114 גרם של מאכלים מטוגנים בשבוע מעלה עוד סיכון למחלות לב ושבץ.
בשר אדום ומעובד והקשר למוות ומה בנוגע לבשר לבן (עופות).
תזונת פליאו והקשר לטרשת עורקים.
חומצות שומן (אומגה 3/ אומגה 6) – דלקות וכאבים נוירופתיים לרבות מיגרנות.
ומנגד הבנו שתזונה מבוססת צומח כמה שיותר מגוונת ונקיה מרעלים מורידה רמות דלקת ומונעת את אותן מחלות שהדלקת מייצרת
תזונה מבוססת צומח – סוכרת סוג 2
תזונה מבוססת צומח (פיטוסטרולים/ portfolio) מול סטטינים – כולסטרול
תזונה מבוססת צומח – טריגליצרידים
תזונה מבוססת צומח – בעיות קוגנטיביות (אלצהיימר/דמנציה)
תזונה מבוססת צומח – אסתמה
תזונה מבוססת צומח – דלקות פרקים
תזונה מבוססת צומח (פלבנואידים) – מחלות לב וסרטן (כללי); סרטן שד; סרטן מעי גס ורקטום
אומגה 3 (ALA) והסיכון למוות מכל הסיבות, מחלות לב וסרטן
לחלק של הפרקטיקה! מה עושים עכשיו ואיך מיישמים את כל הידע הזה.
🧰 ארגז הכלים המעשי, 🗓️ תוכניות פעולה הדרגתיות ליישום הרגלים קריטיים.
🛒 רשימות קניות ממוקדות וטבלאות רכיבים, 👨🍳 מתכונים קלים ומדויקים.
💡 הנחיות יישום (מה זה אומר בפועל). 🔬 הרחבות, נספחים, 🚨 תוספים ודיוקים.
🌟המודולים מסודרים בטבלה לפי נושאים נחקרים 🌟
👈 מוזמנים לפנות אלי באופן פרטי לווטסאפ (0544-606696).👉
🤝 ולהכיר את הקבוצה: "לצאת מעדר הרגיל – הפרקטיקה"
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה
כתיבת תגובה