לחץ דם גבוה·תה ירוק

תגלית חדשה מסבירה מנגנון וויסות לחץ דם של תה ירוק

מאז השימוש הראשוני בסין לפני למעלה מ 4000 שנים, תה הפך לאחד המשקאות הנצרכים ביותר בעולם, השני למים. העלים של השיח ירוק העד Camellia sinensis משמשים להכנת התה. מכיוון שהם מיוצרים מאותו צמח, ההבדלים בין זני התה (ירוק, אולונג ושחור) נובעים מרמות התסיסה של העלים (מותססים, מותססים חלקית ומותססים באופן מלא, בהתאמה), המקנים את התכונות והטעמים האופייניים של תה. תהליך ההתססה של העלים הוא שמעלה את ריכוז הקטכינים.

העלים של קמליה סיננסיס מכילים פוליפנולים השייכים למשפחת הקטכינים: אפיקטכין (EC), אפיגלוקטכין (EGC), אפיקטצ'ין גאלאט (ECG) ואפיגאלוקאטכין -3 גאלאט (EGCG). קטכינים אלה ידועים בתכונותיהם נוגדות החמצון.
התה הירוק נחקר רבות למגוון בעיות רפואיות בשל התכונות הללו של נוגדי החמצון.
מחקרים מראים  שתה ירוק מסייע במניעה ובסיוע למגוון רחב של מצבים בריאותיים כגון: מניעת מחלות לב ומוח (שבץ, איזון לחץ דם, איזון פרופיל שומני), מניעה וטיפול בסרטן (שדגרורות), מניעה ותמיכה למצבים של אבני מרהניקוי דם ושתן מחומצה אורית (גאוט ואבנים בכליות), חרדות [2] ואסתמה. למעשה כששותים תה ירוק – חיים יותר ומורידים סיכון למוות מכל המחלות.

מחקר שפורסם במרץ 21 בג'ורנל Cellular Physiology and Biochemistry מצא מנגנון שבו התה הירוק משפיע על וויסות לחץ הדם דרך תעלות אשלגן KCNQ5 (חלבוני תעלת יונים בדופן כלי הדם).

הגנום האנושי מורכב מחמישה גנים כאלה (KCNQ1-5). כל גן מקודד שישה תחומים טרנסממברניים (S1-S4 מווסתים את המתח החשמלי, ו- S5-S6 מווסתים את מודול הנקבוביות) (איור 1B).
KCNQ1, KCNQ4 ו- KCNQ5 באים לידי ביטוי בתאי שריר חלקים בכלי הדם ושולטים על כיווץ והרפית העורקים.

החוקרים מצאו כי 2 קטכינים שבתה הירוק (ECG/EGCG) מפעילים באופן חזק את ה- KCNQ5 שמרפה את כל הדם ובכך מוריד לחץ דם גבוה שמעלה סיכון למחלות לב, כלי דם ומוח.

בנוסף לתפקיד של KCNQ5 בשליטה על טונוס כלי הדם, הוא מתבטא גם בחלקים שונים של המוח, שם הוא מווסת את הפעילות החשמלית ואת האיתות בין נוירונים וזו הסיבה מדוע תה ירוק יכול למנוע ולסייע בשלל בעיות עצביות לרבות בעיות קצב לב, כאבים, בעיות נפשיות, קוגנטיביות, אפילפסיה ומיוקמיה (התכווצות מתמדת של שרירים בגפיים).

החוקרים ציינו עוד 2 דברים מעניינים
התה השחור שהוא וורסיה מותססת במיוחד של התה הירוק ונפוץ בעיקר באירופה גם הוא שומר על פעילות זו, אך מכיוון שיש הנוהגים להוסיף חלב, החלב מוריד את התכונה הזו של התה.
המיצוי של התה דורש מים רותחים, אבל התפקוד של הקטכינים שבתה פועלים בטמפרטורות של 35 ומכיוון שהגוף שלנו נמצא בין 36-37 מעלות ניתן להנות בפעילות זו גם בשתיית התה כשהוא קר.

when black tea was directly applied to cells containing the KCNQ5 channel, the addition of milk prevented the beneficial KCNQ5-activating effects of tea
Regardless of whether tea is consumed iced or hot, this temperature is achieved after tea is drunk, as human body temperature is about 37 degrees Celsius. Thus, simply by drinking tea we activate its beneficial, antihypertensive properties
https://som.uci.edu/news_releases/green-black-tea-antihypertensive-properties.asp

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s