COPD·השמנת יתר·כולסטרול·לחץ דם גבוה·מחלות לב וכלי דם·מחלות מטבוליות·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מעי רגיז (IBD)·סוכרת·סיבים תזונתיים·סרטן השד·סרטן ומניעה·סרטן לבלב·סרטן מעי גס

סיבים תזונתיים – מזון פרהביוטי – בריאות כללית

סיבים תזונתיים הם החלק הקשה של הצומח והם נחשבים לרב סוכר רק שאינם מפורקים על ידי אנזימים כמו הפחמימות הרגילות, אלא מפורקים על ידי חיידקים טובים (מיקרוביום) במעי הגס.
מחלקים אותם למסיסים במים (בדרך כלל מפירות וירקות) ושאינם מסיסים במים (חיטה, תירס ופשתן).
נכון לעכשיו, האדם הממוצע בצפון אמריקה צורך פחות מ -50% מרמות הסיבים התזונתיים המומלצים עקב ירידה בצריכה של מזון מהצומח. בישראל אין נתונים אבל התזונה היא די אמריקאית.

כתבתי רבות על חשיבות המגוון של מזונות (צבעים, מרקמים, טעמים וכולי) וגם כתבתי על חשיבות המגוון של סיבים ושחוקרים גילו שיש שם סוג של היררכיה בין הסוגים השונים של החיידקים, באופן שחיידקים מסויימים השתמשו קודם ואחרים חיכו בצד ב"תור", בהתאם לסוג הסיבים וללא מלחמות.

ידוע שסיבים תזונתיים חשובים לבריאות שלנו ושהתזונה המערבית דלה בהם ושכדאי שרמות צריכת הסיבים היומית תהיה 25-30 גרם לפחות.
הצגתי לא מעט מחקרים שקושרים בין סיבים תזונתיים:

אבל בראש ובראשונה הסיבים התזונתיים הם המקור העיקרי לשגשוג, לצמיחה ולמגוון החיוני של חיידקי מעיים ידידותיים (מיקרוביום) ולהם השלכות בריאותיות רבות.
למשל במחקר מפברואר 21 שפורסם בג'ורנל mSystems שבחן 26 סטודנטים לתואר ראשון שנרשמו לקורס ביולוגיה באוניברסיטת UCI, וכן את המדריכים שלהם בהשפעת אכילת סיבים תזונתיים ברמות גבוהות לתקופה של שבועיים, על הרכב המיקרוביום.
בשבוע 1 המשתתפים אכלו את הדיאטה הרגילה שלהם וסיפקו שלוש דגימות צואה לניתוח.
בשבוע 2 המשתתפים התחילו בדיאטה עתירת סיבים. הם עקבו אחר צריכת התזונה שלהם באמצעות אפליקציית כושר, וכוונו ל 40 גרם (גרם) סיבים בכל יום. החוקרים סיפקו להם 10 ארוחות בכל שבוע עתירות סיבים ממגוון צמחים שונים.
בשבוע 3 עודדו את המשתתפים להגדיל את צריכת הסיבים ל -50 גרם ליום. במהלך השבוע הזה המשתתפים סיפקו שלוש דוגמאות צואה נוספות. כמה מהסטודנטים נאלצו לעבור כמעט מאפס ל 50 גרם מדי יום בסוף המחקר.
לאחר מכן החוקרים ניתחו את הדגימות ומצאו כי הרכב המיקרוביום של המשתתפים השתנה ב- 8.3% בעקבות ההתערבות התזונתית אחרי שבועיים בלבד. זה היה בעיקר בגלל עלייה בחיידקים הידועים בפירוק סיבים, כולל Bifidobacterium, Bacteroides ו- Prevotella.
החוקרים מציינים שבתקופה זו במהלך מגיפה, כאשר אנו זקוקים לבריאות החיסונית ולתגובות החיסון הבריאות שלנו, אנו מעודדים את כולם לחשוב על מגוון הצמחים בתזונתם ולהוסיף כמה שעועית, פירות יער ואבוקדו היכן שהם יכולים. מהסיבה שהם מבינים שמערכת החיסון נתמכת על ידי המיקרוביום שתפקודו והמיגוון שלו תלוי במגוון הסיבים התזונתיים.

The lack of fiber intake in the industrialized world is starving our gut microbes, with important health consequences that may be associated with increases in colorectal cancer, auto-immune diseases and even decreased vaccine efficacy and response to cancer immunotherapy
At this time during a pandemic, when we need our immune health and healthy vaccine responses, we encourage everyone to think about the plant diversity of their diets and add some beans, berries, and avocados where they can
https://www.bio.uci.edu/uci-fiber-force-study-finds-high-fiber-diet-brings-significant-changes-to-human-gut-microbiome/

מה עוד הסיבים יודעים לעשות?

  1. הורדת סיכון למוות באופן כללי [1][2].
  2. סרטן – מעי גס [1], ושט [1], לבלב [1], כליות [1], שד [1][2][3], רחם (אנדומטריאל)[1], אדנומה [1]
  3. מחלות מטבוליות (סוכרת, השמנת יתר) [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18].
  4. העלאת רמות אנזימי BSH שמפחיתים רמות דלקת, כולסטרול בדם, מגנים מפני סרטן המעי הגס ודלקות בדרכי השתן.
  5. איזון פרופיל שומני (כולסטרול, טריגליצרידים) [1][2][3][4][5].
  6. במחקר מפברואר 2020 שפורסם בג'ורנל הרפואי Circulation מראים את הקשר הזה שבין החיידקים הטובים לסיבים הפרהביוטיים במניעת מחלות לב על רקע לחץ דם גבוה.
    תזונה המכילה סיבים תזונתיים מובילה להתפתחות חיידקי מעיים שקשורים לויסות לחץ הדם על ידי יצירת מטבוליטים (SCFAs), שמגיבים עם רצפטורים בשם GPCR's שבין יתר תפקידם הוא וויסות את מערכת העצבים האוטונומית ותהליכים אוטומטיים כמו לחץ הדם ודופק הלב.
  7. הורדת שכיחות של אבני מרה.
  8. הסיבים התזונתיים הם מזון של חיידקי המעיים ובעקבות פירוקם נוצרות חומצות שומן קצרות (SCFA) כמו בוטיראט, אצטאט ופרופיונאט והן תורמות למערכת החיסון (לרבות קורונה) ולמצבים של דלקות כרוניות (מערכת עיכול, מניעת מחלות אוטואימוניות, סרטן ועוד).
  9. תסמונת מעי דליק [1]
  10. מתן תחושת שובע (סיבי פשתן).
  11. מניעת אלח דם
  12. הורדת סיכון לרעלת הריון [2]
  13. האטת תהליכי הזדקנות ויצור נוירונים חדשים.
  14. דיאטה עשירה בסיבים עשויה להפחית את הסיכון לדמנציה.
  15. ראינו את הקשר לשיפור מצב רוח וחרדות.
  16. משפר מצבים של עצירות [1][2]
  17. דלקות פרקים [1]
  18. מחלות כרוניות של כליות [1]
  19. COPD (מחלת ריאות חסימתית כרונית) [1][2][3]

אם אתם מוצאים את המידע מענין ומועיל ומעוניינים בהמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים לתרום בכל סכום (חד פעמי או חודשי)

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s