מחלות לב וכלי דם·מיקרוביום - פרוביוטיקה

חשיבות המיקרוביום במניעת מחלות לב גם כשיש פגם גנטי

להלן מחקר מאוד מעניין מאוגוסט 2019, לגבי המיקרוביום במניעת מחלות לב וכלי דם במודל של עכברים.
לקחו עכברים עם נטיה גנטית לכולסטרול LDL גבוה עם סיכון מוגבר להיווצרות פלאקים בכלי הדם, שהם חלק עיקרי בגורמי סיכון להתקפי לב.
את העכברים חילקו ל- 3 קבוצות:

  • קבוצה אחת קיבלה דיאטה דלת שומנים.
  • קבוצה שניה קיבלה דיאטה מערבית (כזו שמעלה סיכון למחלות לב).
  • קבוצה שלישית קיבלה דיאטה מערבית עם פפטידים (חלבונים), שאינם קיימים בטבע ושיוצרו במעבדה במיוחד עבור מחקר זה. אותם פפטידים הם סלקטיביים לחיידקים מסוימים ואינם פוגעים בחיידקים המועילים.

ההיפותזה היא שבמקום להרוג חיידקים, ניתן לחזק את ההרכב של החיידקים המועילים על ידי אותם חלבונים.

הרעיון הזה הוא לא מושלם מבחינתי, כמו לחפש מזונות טבעיים שיעשו את העבודה, אבל כדי להעביר מסר. זה מספיק טוב.

המחקר נעשה לתקופה של כ- 3 חודשים ונבדקו ערכים של כולסטרול ורמות הפלאקים בכלי הדם כמו כן ביומרקרים של דלקת. והם ראו שאלה שאכלו תזונה מערבית שקיבלו גם את אותם פפטידים היתה ירידה של 50 אחוז ברמות הכולסטרול בדם לעומת הקבוצה שלא קיבלה אותם וכמו כן מצב העורקים היה תקין. בקבוצה של דיאטה מערבית ללא אותם פפטידים היו גם ביומרקרים של דלקת בדם. גם בקבוצה דלת השומנים היו תוצאות דומות לאלה של התזונה המערבית ללא הפפטידים.
מדוע בחרתי להציג את המחקר הזה, על אף היותו לא טבעי?
מהסיבה שזה מוכיח שלמיקורביום יש קשר גם במניעת מחלות לב וכלי דם, אבל יותר חזקה העובדה, שהמיקרוביום נמצא יעיל גם במצב שבגנטיקה יש פגם ושעל אף הנטייה הגנטית המובהקת המיקרוביום ידע להסדיר את רמות הכולסטרול ולמנוע היווצרות של פלאקים.

לצפיה בסרטון הסבר מהועידה

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-08/acs-rug072319.php

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים! 
ולהמנע ממגע וצריכה של:
הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה.
השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות
מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום
מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs)
תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19
מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s