אומגה 3 (ALA EPA DHAׂ)·מחלות לב וכלי דם

אומגה 3 וטריגליצרידים – הנחיות איגוד הקרדיולוגים האמריקאי

אומגה 3 – חומצת שומן חיונית, כלומר חייבים לצרוך אותה באיזה שהוא אופן דרך הפה: מזון או תוספי מזון.
הוא חשוב ל- 3 מערכות עיקריות:

  1. כלי דם ולב.
  2. עור ותאים.
  3. מוח ועצבים (במיוחד בשרשרת הארוכה DHA).

דיברתי עליו בהקשרים אלה (לרבות על נושא דילול הדם שמטריד לעתים רופאים ואנשים ששוקלים לצרוך אותו כתוסף) ועל מקורותיו המומלצים שלי בכמה פוסטים:

וכרגיל שמחקר חדש מופיע, במיוחד אם מגיע מארגון בריאות כל שהוא, ובמקרה זה איגוד הקרדיולוגיים האמריקאי. אני משתף אותו.
המחקר פורסם באוגוסט 2019 בג'ורנל הרפואי Circulation והוא קובע באופן חד משמעי שאומגה 3 (EPA ו- DHA) מוריד רמות טריגליצרידים גבוהים בדם (Hypertriglyceridemia) בלפחות 30%, מבלי להעלות את הכולסטרול LDL ("הרע").
כמו כן נמצא שהוא מוריד סיכון באופן כללי למחלות לב וכלי דם ב-25%.

In treatment of very high triglycerides with 4 g/d, EPA+DHA agents reduce triglycerides by ≥30%

The use of n-3 FA (4 g/d) for improving atherosclerotic cardiovascular disease risk in patients with hypertriglyceridemia is supported by a 25% reduction in major adverse cardiovascular events in REDUCE-IT

We conclude that prescription n-3 FAs (EPA+DHA or EPA-only) at a dose of 4 g/d (>3 g/d total EPA+DHA) are an effective and safe option for reducing triglycerides as monotherapy or as an adjunct to other lipid-lowering agents.

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIR.0000000000000709

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s