השמנת יתר·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מערכת חיסון·מערכת עיכול·סוכרת

מיקרוביום והקשר לסוכרת והשמנה – IgA

איזון היא מילת המפתח בבריאות טובה…
גם אם לרכיב מסויים יש המון יכולות טובות, כאשר עוברים את הגבול (האינדיבידואלי), משהו מתחיל לקרות…
במערכת העיכול שלנו מיקרוביום ובו שוכנים חיידקים, חלקם מועילים, חלקם ניטרליים וחלקם יכולים לנצל הזדמנויות, כדי להתרבות ולשגשג ובכך לגרום למחלות.
החיידקים המועילים (הטובים), אלה שמייצרים עבורנו רכיבי תזונה חשובים וחיוניים לקיומנו, יכולים להשתנות גם במצבים של שינוי קיצוני בתזונה לרבות צומות או דיאטות יחידניות שאומרות לצרוך בעיקר מזון מסוים, או אב מזון מסוים. לדוגמה תזונה שעיקרה שומנים.

במחקר הבא שפורסם בג'ורנל הרפואי nature communications באוגוסט 2019 מראים את הקשר שבין חיידקי המעיים לסוכרת סוג 2 במנגנון של תנגודת לאינסולין (insulin resistance), שבו הגוף לא מגיב לאינסולין, והסוכר שבדם לא מגיע כראוי לתאים והרמות שלו בדם נשארות גבוהות ולהשמנת יתר…
ומה מצאו במחקר?
במהלך תזונה עתירה בשומנים ובהשמנת יתר, חל שינוי מהותי באוכלוסיית החיידקים הטובים, המכונה דיסביוזיס, ובכך משפיע גם על האינטראקציה עם מערכת החיסון. הקשר הוא אימונוגלובולינים (נוגדנים) מסוג A, שמיוצרים על ידי תאי דם לבנים.

During high fat diet feeding and obesity, a significant shift occurs in the microbial populations within the gut, known as dysbiosis, which interacts with the intestinal immune system
A link between the gut microbiota and the intestinal immune system is the immune derived molecule immunoglobulin A (IgA)

אותם נוגדנים בין היתר משפעלים (regulating) את המיקרוביום שלנו, שמונע מחיידקים מחוללי מחלות לייצר דלקות מעי, שבין היתר גורמים להשמנה ולתנגודת לאינסולין, כלומר לסוכרת סוג 2.

https://www.nature.com/articles/s41467-019-11370-y

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s