גדילן·גרורות·כבד - הגנה וניקוי·כורכום·סרטן ומניעה·רזברטרול·תה ירוק

סרטן גרורתי – מדוע "נמשך" לכבד

במחלת הסרטן, תאים בגוף מתחילים להתחלק בצורה בלתי מבוקרת ויוצרים גידול. לעתים קרובות, חלק מתאי הגידול ניתקים ממנו, נודדים לאיברים אחרים בגוף ויוצרים בהם גידולים חדשים שנקראים "גרורות". במקרים רבים, מה שהורג את החולה אינו הגידול הראשוני אלא גרורות שפוגעות באיברים חיוניים. אחד האיברים שגרורות שכיחות בהם במיוחד הוא הכבד!!!
במחקר שפורסם בג'ורנל הרפואי Nature במרץ 2019, הסבירו מדוע זה קורה.
נמצא שהתאים הבריאים באזור הגידול הסרטני, מייצרים הורמון ציטוקין (IL-6), שמעודד באופן טבעי, יצור תאי דלקת לכל מקרה של טראומה, חבלה או פגיעה של רקמה, כדי שיגיעו לאזור תאי דם לבנים כחלק ממערך ההגנה של מערכת החיסון.
אותו ציטוקין IL-6 מפעיל את תאי הכבד וגורם להיווצרות תהליך דלקתי, בו מעורבים גם תאי דם לבנים וזה גורם ליצירת רקמת צלקת, שהיא סביבה נוחה להתפתחות גרורות. תהליך די דומה למה שקורה בתהליך של טרשת עורקים.
או.קי…
הבנו את המנגנון. מה יש לרפואה להציע בנושא זה?
כרגע אין עדין פתרון. יש איזו שהיא תרופה (בשלב אחד או שתיים), שתעבוד על עיכוב פעילות החלבון שמייצר את הדלקת… 
ומה מדע הרפואה יודע ומכיר לגבי המרכיבים הטבעיים שנמצאים במזון?

הכוכב הוא כורכום (כורכומין), שהוא גם נוגד דלקת וגם מגן על כבד וגם אנטי סרטני…
להלן מקבץ מחקרים (אני ראיתי מעל 30) שנעשו עליו בהקשר הזה של מניעת גרורות לכבד(וגם לאיברים אחרים).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25979230
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26585812
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18593918
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19360344
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16219905
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20815812
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16619535
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14722241
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19779032
סולפוראפן
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19034579
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21617865
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19885601
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19589718
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21649489
רזברטרול
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20461740
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20677551
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21569399
תה ירוק (EGCG)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24337301
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28095030
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21403523
ליקופן (הפיגמנט האדום של העגבניה)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16514180
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16140886
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16410635
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18287363
גדילן (Silibinin) – שהוא גם אחד הצמחים המזוהים ביותר עם הכבד לכל תפקודיו.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22110198
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16675592
פקטין הדרים
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19109874

https://www.nature.com/articles/s41586-019-1004-y

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s