אני נתקלתי אולי ב-2-3 ילדים בסך הכל שלא אוהבים אותו. וכל השאר פשוט מטורפים עליו, אבל לא בהכרח על החלק החשוב והבריא שבו.
שוקולד!
המרכיב העיקרי שלו הוא קקאו וככל שהשוקולד מכיל אחוז גבוה יותר של קקאו, הוא נחשב לבריא יותר.
ככל שאחוז הקקאו נמוך יותר הוא מכיל יותר סוכר ובחלק מהשוקולדים יש גם חלב. משני מרכיבים אלה כדאי להמנע. גם חלב וגם סוכר.
שוקולד מריר איכותי מבחינת הערכים שלו יהיה מעל 70% קקאו, מי שיכול גם אחוזים גבוהים יותר, אדרבא…
ישנם גם שוקולדים שמכילים 100% קקאו ומי שניסה אותם, יש מצב שהרגיש תחושה של מחנק, כי זה די דומה לאכילת אבקת קקאו טהורה.
הטריק פה הוא למצוץ קוביה אחת ולתת לעמילאז שנמצא ברוק לעשות את העבודה (האנזים שמפרק פחמימה לסוכר) ואז המתיקות העדינה והטובה של הקקאו תצא…
תהנו ממנו כל זמן שהוא קיים!!!
מה המדע יודע לגבי הקקאו?
מכיל רמות גבוהות של מגנזיום, ברזל, כרום, אבץ ומנגן
אלקלואידים (קפאין ותאוברומין), חומצת אמינו ארגינין וטריפטופן,
חומצות שומן מסוג אומגה 6, סרוטונין, תאוברומין (אנטי בקטריאלי) והמון נוגדי חמצון (פוליפנולים ופלבונואידים).
למה הוא נמצא יעיל?
הורדת סיכון של מחלות לב וכלי דם לרבות אי ספיקת לב, מניעת הסתיידות והפיכתו (reverse), שבץ, סוכרת (רגישות אינסולין), שיפור רמות אנזימי כבד, העלאת רמות של כולסטרול "טוב" ומניעת חמצון שומנים בדם וכבד שומני, מוריד לחץ דם.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28671591
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28425931
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21875885
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26936339
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30061161
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20655129
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26983749
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28324761
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27725277
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18510961
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29908675
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15454274
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17609490
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29795238
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29119920
סרטון 1 – הורדת סיכון לשבץ
סרטון 2 – שיפור תפקודי אנדותל בכלי הדם
מסייע לירידה במשקל ומניעה של עודף משקל
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29553824
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24139727
https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612020000500305&tlng=en
מסייע לאיזון סוכר
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15755830/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22892813/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16027246/
שיפור תפקודים קוגנטיביים ומניעת החמרה במבוגרים, לרבות אלצהיימר
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26873453
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27163823
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30413065
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26402120
מונע פגיעה ב- DNA
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30200398
מונע פגיעה של חשיפת יתר לשמש
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19735513
משפר את היכולת של תאי דם אדומים ולבנים לשנות צורה ולהתאים עצמם למצבי דחק, מבלי להפגע ולהתבקע. וכך לשפר את זרימת הדם (Erythrocyte deformability)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28314639
מזון פרביוטי מעולה (חיזוק יעילות ופעילות חיידקי מעיים טובים)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21068351
שיפור קיבולת וכוח באימוני כושר, ומונע פגיעות בשרירים. מונע "בזבוז" חמצן (oxygen cost)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27491778
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30584461
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26674253
יכול למנוע רעלת הריון
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18379424
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20609337
הפלבונואידים שבקקאו משפרים ראייה ומונעים החמרה של גלאוקומה ולחץ דם גבוה
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26340868
נוגדי החמצון שבו יכולים לשפר איכות חיים בחולי פיברומיאלגיה (כאבי שרירים ועייפות).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27866465
לפוליפנולים שבו יש יכולת אנטיבקטריאלית, במיוחד כנגד סטרפוקוק, במניעת המוטציות שלו.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27080960
מחזק מערכת חיסון גם כנגד שפעת
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28702458
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25847473
אם אתם מוצאים את המידע מענין ומועיל ומעוניינים בהמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים לתרום בכל סכום (חד פעמי או חודשי)
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים