תזונה עשירה בפלבונולים עוזרת להפחית את הסיכון לסרטן, מחלות לב ומצבים אחרים

פלבונולים – תרכובות כימיות המצויות במגוון של פירות וירקות צבעוניים, בעלות תכונות נוגדות חמצון, מצויות במזונות כמו בצל, תפוחים, עגבניות ועוד.
פלבונולים הם חלק מקבוצה גדולה יותר של כימיקלים טבעיים הנצרכים באופן קבוע במזון ומשקאות שמקורם בצמחים הידועים בשם ביו-פלבנואידים.
אחד הפלבונולים המוכרים ביותר הוא קוורצטין (צלפים, ענבים, פירות יער כגון: דובדבנים, חמוציות, אוכמניות ופטל, תפוחים, פירות הדר, פלפל צהוב, בצלים (לבנים וסגולים), אספרגוס, ברוקולי, קייל, חסה אדומה, עגבניות, כוסמת, קינואה, אמרנט).
פלבונולים פחות מוכרים אך חשובים לא פחות:
קאמפרול (קייל, תרד, שעועית ירוקה וברוקולי).
רוטין (כוסמת, אספרגוס, תפוחים לא קלופים, תאנים, תה ירוק ושחור, סמבוק, בצל, קייל, פירות יער, פירות הדר עגבניות, ברוקולי).
מיריציטין (עגבניות, אגוזים, פירות יער, תה)

ממצאים של מחקר אוכלוסייה גדול של כמעט 12,000 מבוגרים בארה"ב, שפורסם בפברואר 24 בכתב העת Scientific Reports הראו ראיות התומכות באינספור ההשפעות של פלבונולים על הבריאות ותמותה בטרם עת.
החוקרים מצאו שלאנשים שצרכו יותר פלבונולים היתה שכיחות נמוכה יותר של מוות בסך הכל, כמו גם שכיחות נמוכה יותר של סרטן ומחלות לב וכלי דם. התוצאות גם המחישו השפעה תלוית מינון, כלומר ככל שנצרכו יותר, כך התוצאות היו טובות יותר בהשוואה לאלו שצרכו פחות.

בנוסף, החוקרים הצליחו לזהות תוצאות בריאותיות עבור תרכובות פלבונול ספציפיות, כגון קוורצטין, מה שמעניק עוד יותר תובנות לגבי הדרכים שבהן כימיקלים אלו משפיעים על מחלות.

כדי לזהות את הקשר בין פלבונולים לסיכון לתמותה, חוקרים מהאוניברסיטה הרפואית Anhui בסין השתמשו ברשומות אלקטרוניות מהסקר הלאומי לבריאות ותזונה (NHANES) – מערך נתונים ציבורי מתמשך בארצות הברית שנועד לסייע בזיהוי מגמות בבריאות, תזונה ומחלות בקרב האוכלוסייה האמריקאית.
שלוש שנים של נתוני NHANES, כולל 11,679 אנשים בני 20 לפחות, שימשו למחקר; הגיל הממוצע של המשתתפים היה 47. הקבוצה הייתה מגוונת. המשתתפים חולקו באופן שווה בין גברים ונשים. מבחינת מוצא אתני, כ-50% היו לבנים, כמעט 20% היו שחורים, 16% אמריקאים מקסיקניים ו-17% בעלי אתניות אחרת. זמן המעקב היה 8 שנים בממוצע.
באמצעות נתונים תזונתיים של המשתתפים, החוקרים הצליחו להעריך את הצריכה הממוצעת של פלבונולים ותתי-פלבונול (isorhamnetin, kaempferol, myricetin ו- quercetin).

המחקר מצא שאנשים שהסיכון לתמותה מכל הסיבות ירד ב-36% בקרב אלו שצרכו הכי הרבה פלבונולים. הסיכון למוות מסרטן ירד ב-55%, הסיכון למוות ממחלות קרדיו-וסקולריות ירד ב-33%. החוקרים גם חישבו סוגי פלבונולים באופן ספציפי:

  • צריכת quercetin הייתה קשורה לסיכון נמוך ב- 46% לתמותה מסרטן ו-39% לתמותה ממחלות קרדיו-וסקוליות.
  • isorhamnetin (תוצר פירוק של קוורצטין) היה קשור לסיכון נמוך ב-28% לתמותה מכל-סיבה ול-38% סיכון נמוך לתמותה מסרטן.
  • צריכת קאמפרול הייתה קשורה לסיכונ נמוך יותר ב-30% לתמותה מכל סיבה שהיא ו- 38% ירידה בסיכון מסרטן.
  • צריכת myricetin הייתה קשורה לירידה של23% בתמותה מכל-סיבה וההשפעה הגבוה ביותר של 66% לתמותה מאלצהיימר כמו גם 39% לתמותה ממחלות קרדיו-וסקולריות.

בקיצור: לאכול יותר פירות וירקות יהיה טוב יותר לבריאות!

כלומר כדי לוודא מספיק פלבונולים בתזונה יש להקפיד לאכול הרבה פירות וירקות. וכדי להבטיח שנקבל מגוון של פלבונולים יש להקפיד גם על מגוון פירות וירקות ובצבעים שונים. 5-7 מנות פרי וירק ליום בהחלט יעד אפשרי להשגת הכמות הרצויה והמגנה מפני המחלות מהן מתים בטרם עת.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב