חומרים אורגניים מופלרים (PFAs) נמצאים בכל מקום, הם דולפים למי השתיה והם בעייתיים במיוחד. רק מה…
סוכנויות בריאות ציבוריות מדינתיות ופדרליות מקטינות את העדויות המדעיות סביב הרעילות של חומרים פר ופוליפלואורואלקיל (PFAS) בתקשורת הציבורית שלהן, על פי ניתוח שפורסם במאי 22 בג'ורנל Environmental Health. בולט במיוחד היה הכישלון של הסוכנויות בהעברת המסרים לאוכלוסיות הנמצאות בחשיפה גדולה במיוחד.
צוות המחקר סקר את דפי האינטרנט של סוכנויות מקומיות, ממלכתיות ולאומיות, דפי מידע וחומרים מקוונים אחרים על PFAS המיועדים לציבור ולספקי שירותי בריאות. הם גם סקרו תקשורת דומה של אגודות מקצועיות וארגונים לא ממשלתיים. בסך הכל, הם ציינו כישלון בהבחנה בין הסיכונים העומדים בפני קהילות חשופות מאוד לעומת האוכלוסייה הכללית, אי הבחנה בין רמות ראיות לתוצאות בריאותיות שונות, דגש יתר על אי הוודאות של נזק בריאותי וכישלון לדון כיצד להפחית את החשיפה והסיכון של פגיעה.
החוקרים נותנים גם דוגמאות למשל רבים מהחומרים שנסקרו מגבילים את הדיון בסיכונים בריאותיים של PFAS להצהרות מעורפלות בדבר קיומם של "כמה מחקרים" המראים ש-PFAS מסוימים "עשויים" להוביל להשפעות בריאותיות. ההודעות הללו למעשה מרמזות על ראיות נמוכות. כאשר עבור תוצאות מסוימות של פגיעה במערכת החיסון, הכבד, איברי הרבייה וסרטן כגון סרטן הכליות או האשכים, השפעה על גדילה, למידה והתנהגות של תינוקות וילדים גדולים יותר, הורדת הסיכוי של אישה להיכנס להריון. ברוב המוחלט של המחקרים מצאו נזק מחשיפה ל-PFAS. וזה מטעה את הציבור.
https://www.epa.gov/pfas/our-current-understanding-human-health-and-environmental-risks-pfas
אחד הדברים המטרידים שהחוקרים ציינו הוא שבהנחיות המוגשות לרופאים, על ידי הסוכנות לחומרים רעילים ומרשם מחלות (ATSDR) לא רק שמשתמשת בשפה מעורפלת, אלא גם מספקת דוגמאות לדרכים לבטל את החששות של החולה שנחשף. הוא כולל דיון מועט כיצד חולים ורופאים יכולים לשתף פעולה כדי להפחית את החשיפה והסיכון. וזה למעשה מוריד את האינטרס של הרופא לעסוק בפעולו קהילתיות שיכולות להפחית את החשיפה.
המחבר הראשי של המחקר אלן דוקטמן, רופא ופרופסור אמריטוס באוניברסיטת מערב וירג'יניה מציין כי אנשים עם חשיפה גבוהה דואגים לעתים קרובות אם החשיפה שלהם תשפיע על בריאותם או על בריאות משפחתם, ומה הם יכולים לעשות בנידון. לדוגמה, חולים עם יילודים מודאגים לעתים קרובות מהנקה, בהתחשב בכך ש-PFAS מועבר לתינוקות דרך חלב אם. עדין ההמלצה תהיה להניק מהסיבה שיש יותר מידע על היתרונות הרבים של הנקה מאשר על הסיכונים של PFAS בחלב אם. אבל רוב האתרים הממשלתיים שסקרו התעלמו מהמצבים הקשים והמסובכים האלה.
מסקנות המחברים הן שיש יש לנקוט בפעולה מיידית כדי לבדוק ולשפר את התקשורת הבריאותית הרשמית שנועדה ליידע את הציבור וספקי הבריאות על הסיכונים של חשיפת PFAS ולהנחות החלטות קהילתיות ורפואיות.
הם אמנם עושים אבחנה בין קהילות עם חשיפת יתר לאנשים עם חשיפה מסוימת. לדעתי לא צריך להיות הבדל.
יש כאן בעיה גדולה. מצד אחד ברור לכולם לרבות הסוכנויות האמונות על בריאות הציבור, שחומרים אלה נמצאים בכל מקום וברור לכולם שזה לא הולך להעלם בשנים הקרובות או בכלל. עכשיו יש לשאול מספר שאלות:
- האם ארגוני הבריאות באמת לא יודעים?
- האם ארגוני הבריאות יודעים ומקטינים את הבעיה כדי לא ליצור פניקה?
- האם ארגוני הבריאות יודעים היטב את הבעיה ואין להם יכולת ורצון לפתור אותה כי הם מלאים בניגודי עניינים עם אותן תעשיות שמייצרות את החומרים הללו?
- האם ארגוני הבריאות עושים זאת כחלק מאג'נדה לגרום לאנשים לחלות ולמות?
אולי מאמרים נוספים כאלה יכולים לשפוך עוד אור:
How the EPA and the Pentagon Downplayed a Growing Toxic Threat
Whistleblowers Expose Corruption in EPA Chemical Safety office
EPA Hid Cancer Danger of “Green” Chemical It Promotes
Docs Reveal Names of 3 EPA Officials Who Downplayed Chemical Hazards
How Industry Twists Science to Downplay the Dangers of Toxic Chemicals
Why dangerous ‘forever chemicals’ are allowed in US drinking water
אין ספק שאם מציגים בעיה בריאותית מחומרים שנמצאים ברוב מוצרי הצריכה היומיומיים שאין לה פיתרון מיידי, תיווצר פניקה. אבל להתעלם מהבעיה ולהמשיך לחיות כרגיל ואחר כך להתפלא מדוע התחלואה רק עולה? זו לדעתי הטעות הכי גדולה!
הפתרון האמיתי חייב להתחיל במודעות. מודעות תגרום למעשים שיצמצמו את החשיפה, מעשים שיורידו את הקניה של מוצרים המכילים חומרים אלה, מעשים שיגרמו לחנויות להבין שלא קונים את המוצרים האלה יותר ושיש למצוא חלופות אקולוגיות ומתכלות, מעשים שיגרמו לעתיד טוב יותר לילדים, לנכדים ולנינים.
בלי מודעות – אין סיכוי שזה יקרה!
ההתחלה היא כאן:
- עקרונות להמנעות מירבית מחומרים אלה במיוחד בהריון, הנקה וילדות:
- הנקה תמיד עדיפה על בקבוקים. אם בקבוק אז סיליקון 100% איכות מזון/רפואי.
- שימוש במוצרים אורגניים/אקולוגיים מפוקחים (מזון, טיפוח, בישום, קוסמטיקה, ניקוי).
- סננו את מי הברז (פילטרים מתחת לכיור). וכשיוצאים מהבית לקחת בבקבוקי נירוסטה.
- להחליף מיכלי אחסון בזכוכית, חרס, נירוסטה, עץ/במבוק/קרטון. בהתאם למוצר.
- להשתמש בביגוד ואריגים מכותנה, פשתן וקנבאס. להמנע מאריגים דוחי מים ושמן.
- להשתמש בצעצועים מעץ, כותנה, סיליקון (איכות מזון/רפואי). אפשר ליצור צעצועים לבד.
- לאפסן בשקיות בד/נייר את המוצרים שמגיעים עטופים בשקית.
- המנעו מכוסות חד פעמיים במיוחד לשתיה חמה.
- לעבור למברשות שיניים מבמבוק.
- כדי לצמצם נזקים ולעזור לגוף להיפתר מהם:
- פירות וירקות (אורגניים) באופן כללי, ירוקים באופן ספציפי – הרבה נוגדי חמצון.
- ניתן לשלב עם מורינגה, ספירולינה וכלורלה, עשב שעורה וחיטה.
- להעלות רמות של גלוטתיון.
- להעלות רמות של אומגה 3 וויטמין די
- פע"ג/ הזעה/ סאונה.
ואל תשכחו – נוגדי חמצון 24/7/365 – פירות, ירקות, אגוזים, זרעים, נבטים ומונבטים, מורינגה, עשב שעורה, ספירולינה, כלורלה ושאר ירוקים, חליטות תה וצמחים/תבלינים.
מי שחושב שבישראל המצב טוב יותר – היכנסו
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה