חופן של גוג'י ברי מגביר את צפיפות הפיגמנטים המגנים בעין ובכך עוזר במניעת ניוון מקולרי של העין.
גוג'י – מבין פירות היער המוערכים ביותר ויש אף המכנים אותם מעיין הנעורים. הגוג'י הוא פרי גרגרים שמקורו בסין, היום ניתן למצוא אותו גם בגינות בישראל.
בשנים האחרונות נערכו מחקרים רבים אודותיו. נמצא שהוא עוזר מאוד למניעה ולריפוי מחלות שונות ובכללן מחלות כרוניות. צבע הפרי הוא כתום-אדום מה שמעיד על הימצאות קרטנואידים, בעיקר בטא קרוטן, לוטאין וזיאקסנטין ולהם התמחות ספציפית בשמירה על כלי דם, לב, מוח כבד ועיניים (לרבות גלאוקומה) בשל הפעילות נוגדת החמצון שלהם[1].
את הפירות אפשר לאכול כטרי מהשיח, מיובשים, מבושלים או כחלק מתה צמחים. מכינים מהם מיצים, שייקים, יינות וגם תרופות טבעיות. פירות היער היבשים הם מרכיב נפוץ במרקים סיניים והם פופולריים כתה צמחים. הם דומים לצימוקים ונאכלים כחטיף.
ניוון מקולרי של העין (AMD) הוא הגורם המוביל לאובדן ראייה בקרב אנשים מבוגרים, ומוערך כי הוא משפיע על יותר מ-11 מיליון בארצות הברית ו-170 מיליון בעולם. המחלה הזו משפיעה על שדה הראייה המרכזי ויכולה להשפיע על יכולתנו לקרוא או לזהות פרצופים.
במחקר שפורסם בדצמבר 21 בג'ורנל Nutrients החוקרים מצאו כי 13 משתתפים בריאים בגילאי 45 עד 65 שצרכו 28 גרם (בערך אונקיה אחת, או חופן) של גוג'י ברי חמש פעמים בשבוע במשך 90 יום, הגבירו את צפיפות הפיגמנטים המגנים בעיניהם. לעומת זאת, 14 משתתפי מחקר שצרכו תוסף מסחרי לבריאות העין באותה תקופה לא הראו עלייה.
הפיגמנטים שגדלו בקבוצה שאכלה גוג'י ברי, לוטאין וזיאקסנטין, מסננים אור כחול מזיק ומספקים הגנה נוגדת חמצון. שניהם עוזרים להגן על העיניים במהלך ההזדקנות.
החוקרים מציינים שרכיבים אלה הם כמו כמו קרם הגנה לעיניים שלך. ושככל שהלוטאין והאסטזנטין ברשתית גבוהים יותר, כך יש יותר הגנה.
המחקר מצא שאפילו בעיניים בריאות רגילות, ניתן להגביר את הפיגמנטים האופטיים הללו עם מנה יומית קטנה של גוג'י ברי.
עוד אומרים החוקרים כי ברפואה הסינית, לגוג'י ברי יש תכונת "eye brightening" (הבהרת עיניים). ומכיוון שקיימים סוגים רבים של מחלות עיניים, ולא ברור לאיזו מחלה מכוונת 'הבהרת עיניים' הם החליטו לחקור את התרכובות הביו-אקטיביות בגוג'י ברי ומצאו שהם מכילים כמויות גבוהות של לוטאין ואסטזנטין, הידועים כמפחיתים את הסיכון למחלות עיניים הקשורות לניון מקולרי.
החוקרים מדגישים שצורת האסטזנטין בגוג'י ברי היא גם צורה בעלת זמינות ביולוגית גבוהה, כלומר היא נספגת בקלות במערכת העיכול כך שהגוף יכול להשתמש בה.
החוקרים מסכמים שהמחקר מראה כי גוג'י ברי, שהם מקור מזון טבעי, יכולים לשפר את הפיגמנטים המקולריים של משתתפים בריאים מעבר ללקיחת תוספי תזונה במינון גבוה ושהשלב הבא שלהם יהיה בדיקת גוג'י ברי בחולים עם AMD בשלב מוקדם.
https://www.ucdavis.edu/health/news/dried-goji-berries-may-provide-protection-against-age-related-vision-loss
מחקרים נוספים שמקשרים בין גוג'י למחלות ניוון עיניים [1][2][3][4][5][6][7][8].
גלאוקומה [1][2][3].
דברים נוספים שגוג'י נמצא טוב עבורם:
- איזון פרופיל שומני (כולסטרול, טריגליצרידים) והגנה על כלי דם ולב לרבות השמנה [1][2][3][4][5][6][7][8].
איזון סוכר [1] - הגנה על הכבד, כבד שומני [1][2][3][4 – פתלאטים].
אנצפלופתיה כבדית [1] - הגנה על מערכת העצבים ומניעת מחלות הקשורות לניוון המוח [1][2][3][4][5-מנופאוזה], סיאטיקה [1], הנטינגטון [1].
- חוסן ותחושה כללית (שיפור ביצועים נוירולוגיים/פסיכולוגיים ואת תפקודי מערכת העיכול והחיסון לרבות שפעת) גם במבוגרים – [1][2][3].
מחלות הקשורות להזדקנות [1] - מזון פרהביוטי (מניעת דיסביוזה של המעי, מערכת חיסון, כלי דם, מוח) [1][2][3][4][5 -אסתמה].
- מחלת ריאות כרונית (COPD) [1]
- הגנה על הכליות – נפרופתיה סוכרתית [1][2], ספסיס[3], עופרת[4].
- מעכב את הצמיחה של תאי סרטן שד אנושיים חיוביים לקולטן אסטרוגן על ידי שינוי חיובי בחילוף החומרים של אסטרדיול [1].
- שיפור סיבולת שריר [1].
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה
כתיבת תגובה