E-416·FDA/CDC/WHO·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מעי רגיז (IBD)·סוכרת

קרבוקסי מתיל צלולוז – E466 – מיקרוביום

תוספי מזון הוא אחד הענפים הכי פרוצים שקיימים היום בכל הקשור לבריאות. הם אמנם נקראים תוספי מזון, אבל הם נמצאים גם בתכשירים אחרים שאנו צורכים כמו קוסמטיקה, היגיינה ועוד.
בנובמבר 19 הצגתי מאמר: "יותר מ-2000 תוספי מזון (E) שלא נבדקו בטיחותם" שמסביר את בעיתות נושא התוספים הללו. אני יכול להעריך ששום דבר לא השתנה בהערכות או בדיקות בטיחות אותם רכיבים, אני כן יכול להעריך שכמות החומרים החדשים שאושרו כבטוחים, כנראה עלו.

את התוסף קרבוקסי מתיל צלולוז (CMC) או E-466 הזכרתי בפוסט ישן יותר מינואר 19 ואני לא הולך לחדש עליו הרבה, אבל כן חשוב לי להציג את הדברים שנאמרו במחקר שפורסם בנובמבר 29 בג'ורנל Gastroenterology.
באופן כללי, החומר הזה מתפקד כחומר עיבוי, תרחיף, מתחלב, מייצב וכן יש בו תכונה של קשירת מולקולות מים. הוא נמצא במזונות רבים:
משקאות – מייצבים את החלקיקים ומשפרים את תחושת הפה.
מאפים – לשיפור הנפח והמרקם, לשמירה על לחות ולהאריך את חיי המדף.
קינוחים – שמירה על נוזלים, שיפור תחושת הפה והפחתת סינרזיס (תופעה של הופעת גבישים/ קרישים).
חלבי – לשלוט בצמיחת גבישי קרח בגלידה, למנוע סינרזיס ולשפר את המרקם.
בשר – קושר מים ומשפר את התפוקה.
קוסמטיקה – ייצוב אמולסיה, אחידות במרקם, מיסוך ומראה.
משחת שיניים – תפקידו במשחת שיניים הוא לאפשר לערבב את שלל חומרי הגלם, הנוזלים והמוצקים ולספק למשחת השיניים צמיגות, בהירות וחלקות.

שימו לב מה ה-FDA כותב עליו

https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfCFR/CFRSearch.cfm?fr=182.1745

המחקר הובל על ידי צוות של מדענים מהמכון למדעי ביו-רפואי של אוניברסיטת ג'ורג'יה סטייט, INSERM (צרפת) ואוניברסיטת פנסילבניה.
החוקרים טוענים שהחומר הזה לא נבדק בהרחבה בבני אדם, אך נעשה שימוש הולך וגובר במזון מעובד מאז שנות ה-60. זה זמן רב קיימת ההנחה ש-CMC בטוח לבליעה מכיוון שהוא מסולק בצואה מבלי להיספג, כלומר ישנה הנחה שהוא לא מגיע למחזור הדם ולכן הוא לא מסוכן.
גם אם זה נכון, לא בחנו את החומר הזה ושכמותו על השפעתם על חיידקי המעי שנמצאים במעיים של בני אדם, להם חשיבות בריאותית רבה, החל מבריאות המעי, כלי דם, תמיכה במערכת החיסון, מערכת העצבים והמוח לרבות מצבים רגשיים.
ניסויים קודמים בעכברים מצאו ש-CMC, וכמה חומרים מתחלבים אחרים, שינו את חיידקי המעי וכתוצאה מכך מחלות חמורות יותר במגוון מצבים דלקתיים כרוניים, כולל קוליטיס, תסמונת מטבולית וסרטן המעי הגס. עם זאת, המידה שבה תוצאות כאלה ישימות לבני אדם לא נחקרה בעבר.

מדוע? תשאלו את ה-FDA!

צוות החוקרים ביצע מחקר אקראי מבוקר בהאכלה בבני אדם בריאים. המשתתפים, ששכנו באתר המחקר, צרכו דיאטה נטולת תוספים או דיאטה זהה בתוספת (CMC). מכיוון שלמחלות CMC מקדם בעכברים לוקח שנים להופיע בבני אדם, החוקרים התמקדו כאן בחיידקי מעיים ובמטבוליטים. הם גילו שצריכת CMC שינתה את ההרכב של חיידקים המאכלסים את המעי הגס, והפחיתה מינים נבחרים. יתר על כן, דגימות צואה ממשתתפים שטופלו ב-CMC הראו דלדול חד של מטבוליטים מועילים שנחשבים כשומרים על מעי גס בריא.
לבסוף, החוקרים ביצעו קולונוסקופיות על נבדקים בתחילת המחקר ובסיומו והבחינו כי תת-קבוצה של נבדקים שצרכו CMC הציגו חיידקי מעיים שחודרים את המוקוס של המעי, אשר נצפו בעבר כמאפיין של מחלות מעי דלקתיות וסוכרת מסוג 2 . לפיכך, בעוד שצריכת CMC לא גרמה לשום מחלה בתקופת המחקר שערך שבועיים, יחד עם זאת

התוצאות יחד תומכות במסקנות של מחקרים בבעלי חיים שצריכה ארוכת טווח של תוסף זה עשויה לקדם מחלות דלקתיות כרוניות.

החוקרים מציינים שזה בהחלט מפריך את הטיעון של 'זה פשוט עובר' המשמש להצדקת היעדר מחקר קליני על תוספי מזון. מעבר לתמיכה בצורך במחקר נוסף של CMC, המחקר מספק תוכנית כללית לבדיקה קפדנית של תוספי מזון בודדים בבני אדם בצורה מבוקרת היטב.

It certainly disproves the 'it just passes through' argument used to justify the lack of clinical study on additives. Beyond supporting the need for further study of carboxymethylcellulose, the study provides a general blueprint to carefully test individual food additives in humans in a well-controlled manner
https://news.gsu.edu/2021/11/30/ubiquitous-food-additive-alters-human-microbiota-and-intestinal-environment/

המשמעות של המאמר הזה היא בהעברת המסר החד משמעי שדברים יכולים להזיק לנו גם אם אינם חודרים את מחסום המעי החשוב.
אי אפשר להמשיך להתעלם מהפעילות הרעה של חומרים אלה על המיקרוביום שלנו.

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא? תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים!  ולהמנע ממגע וצריכה של: הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה. השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs) תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19 מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

אם אתם מוצאים את המידע מענין ומועיל ומעוניינים בהמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים לתרום בכל סכום (חד פעמי או חודשי)

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s