עלים ירוקים ומזונות שמכילים חנקות מורידים סיכון למחלות כלי דם, לב ושבץ איסכמי

מחלות לב וכלי דם הן גורם המוות הראשון בעולם, והן אחראיות על כ- 17.9 מיליון נפשות מדי שנה.

במחקר מאוניברסיטת ECU שבדנמרק שפורסם באפריל 21 בג'ורנל European Journal of Epidemiology חוקרים בחנו נתונים של 53,150 דנים שלקחו חלק במחקר התזונה, הסרטן והבריאות הדנית במשך 23 שנים ללא מחלות לב בתחילת המחקר . המחקר בדק האם אצל אנשים שאכלו באופן קבוע כמויות גבוהות יותר של ירקות עשירים בחנקות, כמו ירקות עליים (תרד, קייל, ארוגולה, מנגולד, חסה, קולורבי, סלרי) וסלק, יש השפעה על מחלות לב וכלי דם. וכן נבדק האם אותם אנשים היו פחות מאובחנים כחולי לב כעבור שנים רבות.
המחקר מצא כי על ידי אכילת כוס אחת בלבד של ירקות עשירים בחנקות מדי יום אנשים יכולים להפחית משמעותית את הסיכון למחלות לב. הם מצאו כי אנשים שצרכו את הירקות העשירים ביותר בחנקות היו בעלי לחץ דם סיסטולי נמוך ב-2.58 מ"מ כספית, דיאסטולי ב-1.38 מ"מ כספית וסיכון נמוך יותר למחלות לב( התקפי לב, שבץ איסכמי ואי ספיקת לב ) בין 12-26%. ההפחתה הגדולה ביותר בסיכון הייתה למחלת עורקים היקפיים (26 אחוזים), סוג של מחלת לב המאופיינת בהיצרות כלי הדם (טרשת עורקים) ברגליים.
המחקר מצא כי הכמות האופטימלית של ירקות עשירים בחנקות הייתה כוס אחת ביום, ונראה שאכילה יותר מכך לא הניבה יתרונות נוספים.

*** תוספת ספטמבר 23
מחקר מענין של חוקרים ממכון Karolinska, שפורסם באוגוסט 23 בכתב העת בכתב העת Journal of Clinical Investigations מצא שלכדוריות הדם האדומות, מעבר להיותן ספקיות של חמצן לתאים והחזרת פחמן דו חמצני לריאות, יש להן חשיבות גדולה במניעת נזקים ללב כאשר יש ירידה ברמות החמצן (היפוקסיה) למשל בזמן ולאחר אוטם שריר הלב (התקף לב). עוד הראה המחקר שתוספת של חנקות בתזונה העצימה את ההשפעות המגנות הללו.
החוקרים מציינים שהשפעה זו הוכחה הן במחקר קליני בחולים עם לחץ דם גבוה שהוקצו באופן אקראי לאכול ירקות עשירים בחנקות או תזונה דלה בחנקות. והן בניסוי בו החוקרים לקחו כדוריות דם אדומות ובחנו את תפקידן במודל המקביל של אוטם שריר הלב עם לבבות של חולדות.
זה עשוי להיות בעל חשיבות רבה עבור חולים בסיכון לאוטם שריר הלב, סיכמו החוקרים.
https://news.ki.se/red-blood-cells-exposed-to-oxygen-deficiency-protect-against-myocardial-infarction

חנקות ממקור צמחי הופכות גם לחנקן חמצני (NO)[1], אותו הזכרתי למשל במאמרים: "חשיבות החשיפה לשמש" ו- "חנקן חמצני (NO) יכול למנוע סיבוכים ריאתיים מוירוסים לרבות קוביד-19". NO יודע להרחיב כלי דם ובכך מוריד לחץ דם גבוה ומונע מחלות לב וכלי דם.

חנקות קיימות גם בשום ובצל וגם הם נמצאו מועילים למחלות לב וכלי דם עם מנגנונים נוספים לשמירה על כלי הדם נקיים.

חנקות יכולים להגיע גם מתעשיית המזון המעובד ומתעשיית המזון מהחי, אבל מקורות אלה נמצאו דווקא מזיקים. את ההסבר תוכלו למצוא כאן.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב