חשיבות של גלוטתיון במגפות "וירליות"

גלוטתיון (GSH) הוא טריפפטיד שמורכב מחומצות האמינו ציסטאין, גליצין וגלוטמט.
הוא נוגד החמצון המולקולרי הנפוץ והשופע ביותר בגוף האדם שיש לו תפקיד מכריע בהגנה נוגדת חמצון מפני נזק חמצוני של רדיקלים חופשיים (ROS), המיוצרים גם באופן טבעי בגופנו.
הגלוטתיון מעורב גם בוויסות מסלולי חילוף חומרים שונים החיוניים לגוף כולו – הומאוסטזיס. שמירה על ריכוזים גבוהים (מילימולריים) של גלוטתיון מופחת ברוב סוגי התאים מדגיש את תפקידיו החיוניים והרב-פונקציונליים בבקרה על תהליכים ביולוגיים שונים כמו *ניקוי רעלים מתרכובות זרות ואנדוגניות, *קיפול חלבונים (תיקון DNA), שמירה על תפקוד מיטוכונדריאלי, ויסות התפשטות התא, אפופטוזיס, *חיזור (התחדשות) ויטמיני C ו-E, *הגנה מפני זיהומים סביבתיים ותפקוד תקין של מערכת החיסון כנגדם.

למרות מספר פרסומים המדווחים על השפעות מועילות של גלוטתיון על בריאות האדם, תפקידו העיקרי של נוגד חמצון רב עוצמה זה בפיזיולוגיה ובפתולוגיה של בני האדם. וביישומים קליניים עדיין לא מוערך דיו.
במאמר ממאי 2020 שפורסם בג'ורנל הרפואי ACS מסבירים את הקשר שבין מחסור בגלוטתיון לחומרה של הפגיעה באנשים עם קורונה.
המאמר מציין את הקשר לגיל, את הקשר למחלות רקע, הוא משווה בין המינים (גברים מול נשים), מזכיר את נושא העישון ומדבר על הרגלים תזונתיים. אבל בסופו של דבר מודגש הנושא של עקה חמצונית, שזה עודף של רדיקלים חופשיים אל מול יכולת הגוף והתאים לנטרל את הנזק שלהם. (*** להרחבה בנוגע לעקה חמצונית).

בהמשך המאמר גם ויטמין די מוזכר כפקטור עיקרי בנושא זה ושיש גם קשר בין החסרים של 2 הרכיבים האלה.
החוקרים שואלים: "מהו הגורם העיקרי למחלת COVID-19 חמורה: מחסור בגלוטתיון או ויטמין D?"
החוקרים עונים ש"מעניין לציין שמחקר ניסיוני שנערך לאחרונה הראה שמחסור ב-GSH והעקה החמצונית המוגברת הקשורים בו משנים אפיגנטית גנים מווסתים של ויטמין D, וכתוצאה מכך, ביטוי הגנים המדוכא מקטין את הביוסינתזה של הויטמין, מה שמוביל בסופו של דבר למחסור משני של ויטמין D. כלומר חסר של גלוטתיון, שיכול לנבוע עם הגיל (ככל שמזדקנים) כמו גם מחסרים תזונתיים (תזונה לקויה), ממחלות כרוניות, מזיהום וממתח מתמיד – גורם גם למחסור משני של ויטמין די.
*** מענין שלכל החולים הקשים יש את כל הגורמים שלהגורמים.

איך מעלים את כמות הגלוטתיון?

במאמר הוזכר מחקר שהציג ש"מתן מניעתי של 6 חודשים של N-אצטילציסטאין (NAC, מבשר גלוטתיון) הפחית באופן משמעותי את השכיחות של שפעת ואפיזודות דמויות שפעת, במיוחד אצל קשישים בסיכון גבוה".
אבל בואו תתחילו בתזונה מגוונת מבוססת צומח כאורח חיים המרבה ב:
פירות וירקות טריים במיוחד אספרגוס, אבוקדו, תרד ובמיה, אבטיח, בצל ושום.
הרבה ירוקים שעוזרים גם לכבד לייצר יותר גלוטתיון.
נבטים (ברוקולי, חמניות, עדשים, מאש).
צמחי מרפא: גדילן, שן ארי, שורש כורכום וזנגביל.
https://www.sommerwhitemd.com/eat-these-foods-to-increase-glutathione/

ואם אתם כרגע בגורמי סיכון מבחינת גיל ומחלות רקע, תצרפו לתזונה הזו גם את ה- NAC אותו גם הציעו מומחים מאוניברסיטת אוקסופרד כחלק מהטיפול בחולים.
ואם אתם צריכים תמיכה מהירה יותר וזה נכון לכל חווי השפעות למיניהן. ישנו תוסף מזון גלוטתיון (ננו טכנולוגיה הידרוסטאט, שחרור מושהה) שלא צריך לעבור את מיצי הקיבה ומערכת העיכול ונספג היישר למחזור הדם דרך החניכיים. למידע נוסף ועזרה בהזמנת המוצר ולפרטים נוספים היכנסו.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב