מחקר שפורסם במרץ 2020 בג'ורנל הרפואי JN שהתבסס על ידע ממחקרים קודמים שהראו כי מגוון תבלינים שונים, כמו ג'ינג'ר וכורכום, הם בעלי תכונות אנטי דלקתיות הראה שלתבלינים נפוצים יש משמעות בריאותית חשובה גם לאנשים שתזונתם איננה טובה.
במחקר נבדקו 12 גברים בגילאי 40-65 שסבלו מהשמנת יתר או שהיו לפחות עם גורם סיכון אחד למחלות לב וכלי דם.
באופן אקראי, כל משתתף אכל שלוש גרסאות שונות של ארוחות עשירות בשומן רווי ופחמימות (תזונה מערבית) בשלושה ימים שונים עם תערובת תבלינים (בזיליקום, עלה דפנה, פלפל שחור, קינמון, כוסברה, כמון, ג'ינג'ר, אורגנו, פטרוזיליה, פלפל אדום, רוזמרין, טימין וכורכום) 2 גרם או 6 גרם או ללא תערובת בכלל לארוחה.

בנוסף לבדיקה זו, החוקרים גם נעזרו בתרביות תאי דם לבנים ועוררו אותם כדי לגרום לתאים להגיב לגירוי דלקתי, בדומה למה שהיה קורה בזמן שגופכם נלחם בזיהום.
לאחר ניתוח הנתונים גילו החוקרים כי ציטוקינים דלקתיים הופחתו בעקבות הארוחה שהכילה שישה גרם תבלינים לעומת הארוחה שהכילה שני גרם תבלינים או ללא תבלינים בכלל. רוג'רס (אחד החוקרים) אמר כי שישה גרם מתורגמים בערך בין כפית אחת לכף אחת
https://www.psu.edu/news/research/story/adding-blend-spices-meal-may-help-lower-inflammation

*** תוספת דצמבר 22
מדעני תזונה מאוניברסיטת Penn State חקרו את ההשפעות של שינויים קטנים בתזונה האמריקאית הממוצעת ומצאו שיפורים במיקרוביום המעי.
המיקרוביום של המעי האנושי הוא אוסף של טריליוני מיקרואורגניזמים החיים בתוך מערכת העיכול. החיידקים שם יכולים להשפיע כמעט על כל מערכות הגוף, כולל חילוף חומרים ובנייה ותחזוקה של מערכת החיסון.
החוקרים מציינים שמחקרים הראו שלאנשים שיש להם הרבה חיידקים שונים (מיגוון) יש בריאות טובה יותר, ותזונה טובה יותר, מאשר לאלה שאין להם מגוון חיידקים רב.
במחקר הנוכחי שפורסם בספטמבר 22 בכתב העת The Journal of Nutrition, המדענים ניתחו את ההשפעה של הוספת תערובות של עשבי תיבול ותבלינים – כגון קינמון, ג'ינג'ר, כמון, כורכום, רוזמרין, אורגנו, בזיליקום ותימין – לתזונה המבוקרת של משתתפים בסיכון למחלות לב וכלי דם. הצוות בדק שלוש מנות – כ-1/8 כפית ליום, קצת יותר מ-3/4 כפית ליום וכ-1.5 כפיות ליום. בתום ארבעה שבועות, המשתתפים הראו עלייה במגוון חיידקי המעי, כולל עלייה ב-Ruminococcaceae, בעיקר במינון הבינוני והגבוה של עשבי תיבול ותבלינים. חיידקים שקשורים להורדת רמות דלקת, תמיכה במערכת החיסון, במערכות המטבוליות ובמניעת מחלות לב וכלי דם[1][2][3][4][5][6].

"זה דבר כל כך פשוט שאנשים יכולים לעשות. התזונה המערבית הממוצעת רחוקה מלהיות אידיאלית, אז אני חושב שכולם יכולים להפיק תועלת על ידי הוספת עשבי תיבול. זו גם דרך להפחית את הנתרן בתזונה ולתת טעם למזונות באופן שהופך אותם לטעימים"

מאמרים ששיתפתי המחברים בין תזונה – מיקרוביום – מחלות לב וכלי דם:
תזונה מבוססת צומח עשירה בפלבנולים מסייעים בשמירה על לחץ דם תקין ובריאות הלב בסיוע המיקרוביום.
יין אדום מונע מחלות לב וכלי דם בין היתר כי הוא מחזק את המיקרוביום.
הקשר בין תזונה מערבית (מזונות מהחי, ג'אנק, שומן רע) למחלות לב ומיקרוביום.
תזונת פליאו והקשר לטרשת עורקים.
מיקרוביום – כולין/ TMAO – חומרת שבץ.

לדברים חשובים נוספים למניעה וטיפול במחלות לב וכלי דם היכנסו.

בתיאבון

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח[1] (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים ומונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה. זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד. עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים. כאשר יש סייג אחד. מה שלא עושה טוב. מורידים!
דרכים נוספות לקבל לחיזוק החיידקים הטובים: סיבים תזונתיים, עמילנים עמידים ומזון מותסס: כרוב כבוש (sauerkraut)[1], קימצ'י (קוראני), טמפה (אינדונזי), נאטו ומיסו (יפני), משקה קומבוצ'ה. וכמובן התססת פירות וירקות ביתית. והמדריך הבא לדעתי הוא השלם ביותר חלק 1, חלק 2. ישנה גם הדרכה דרך סרטונים אחרי הרשמה כאן.
במקביל להמנע ממגע וצריכה של:
תרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום במיוחד אנטיביוטיקה, אבל גם נוגדות חומציות (PPI), מטפורמין, לקסטיבים, תרופות נוגדות דיכאון (SSRI), סטרואידים ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
חומרי חיטוי (אנטיבקטריאליים) המכילים למשל טריקלוזן.
תכשירים המכילים משבשי אותות אנדוקריניים כגון פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים, PFAS, BPA, מעכבי בעירה, מזונות מרוססים[2][3] ואולי במיוחד גלייפוסט. וגם פלסטיק.
מזון מעובד[2][3][4][5]/ ומזון מסוכר.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב