המים הם הדבר הכי חשוב לקיום כל חי וכל צומח… בלי מים אין חיים!
אבל גם לאיכות המים ולמה שיש בהם חשיבות רבה!
בעידן הנוכחי ובפרט בישראל איכות המים לא בשמים וגם אלה המכונים 'מים מינרלים' לא באמת מכילים מה שצריך לתפקוד תקין של הגוף ולבריאותו. אבל זה שמי הברז מותפלים (מוצאים כל המינרלים) ואחר כך מוסיפים מינרלים כמו סידן… לא הופך אותם לטובים ובריאים.
המשאב הזה הנקרא מים הוא לאומי ומאז ומתמיד נשאלה שאלה אם יש להוסיף דברים למים והאם זה חשוב לכל מי ששותה אותם. הדיונים האלה נעשו על מינרלים כמו מגנזיום ויוד, שחשובים מאוד לבריאות ולא נמצאים בכמויות גדולות בתזונה ובמים, והוחלט לא להוסיף אותם…
אבל משום מה "מינרל" שנקרא פלואור כן הוכנס למים שלנו כי מונע עששת… ועד 2014 (יעל גרמן הוציאה את השימוש בו) כולם שתו ממנו אם רצו ואם לאו!
לאורך השנים, מאז מדינות הכניסו אותו למי הברז, הנושא הפך לשנוי במחלוקת ומדינות רבות הורידו את השימוש אחרי שהבינו שהמוצר לא בהכרח עושה את מה שהוא מיועד עבורו.
כתבה מ-2016 של ד"ר יפה שיר רז.
אבל לא הרבה אנשים יודעים שהפלואור הזה, הוא חומצה פלואורוסיליצית מתעשיית הדשנים והיא מכילה יחד איתה עוד הרבה רעלים ומתכות כבדות[1].
המסמך המצורף אמנם ישן אך הוא מאשר שהדבר היה נהוג. והוא לא שולל את זה שכרגע לא ממשיך לקרות. אולי לא מאותו מקור, אבל ייתכן שמאותה תעשיה רק מחו"ל…

ד"ר פול קונט (כימיה) הוא אחד המתנגדים הגדולים לנושא הפלרה והוא הוציא מסמך בשנת 2004 שנקרא "50 סיבות למה לא להפליר את את המים בחומצה פלואורוסילצית":
- הכימיקל היחיד שמוסף למים למטרה רפואית (תרופה)
- זה לא אתי לכפות משהו דרך המים (97 אחוז ממדינות אירופה לא מפלירות).
- לא ניתן לשלוט על מינון הפלואור הנצרך כל אחד שותה כמות אחרת.
- הפלואור יגיע לכולם ללא הבדל גיל, מצב רפואי ורגישות.
- אנשים נחשפים לפלואור ממקורות נוספים מלבד המים.
- פלואור איננו נוטריינט חיוני.
- יכול להיות בעיה מאוד גדולה לתינוקות.
- יון הפלואור מצטבר בגוף, במיוחד בעצמות.
- אף ארגון בריאות לא מנטר חשיפה לפלואור ותופעות לוואי.
- מעולם לא נעשה מחקר מבוקר על בטיחות הפלואור.
- הטיפול בעששת הוא מקומי ובליעת פלואור לא יעילה.
- לא נצפה ברוב מדינות המערב ירידה בבעיות דנטליות בזמן ההפלרה.
- סקירה גדולה שנעשתה לא מצאה הבדל בין ילדים ששותים מים מופלרים לילדים ששותים מים שאינם מופלרים.
- מחקר גדול שנעשה בתחילת שנות ה-90 בארצות הברית לא מצא קשר משמעותי בין שתיית מים מופלרים לתחלואה דנטלית.
- במדינות נחשלות שמפלירות מים יש אחוזים גבוהים של עששת.
- רמות העששת מבחינה כמותית לא עולה כשמפסיקים להפליר.
- שכיחות העששת ירדה עוד לפני הפלרת המים.
- המחקרים שנעשו לפני 60 שנה, בעקבותם החליטו להפליר היו מאוד בעייתיים מבחינה מתודולוגית, ונמתחה עליהם ביקורת קשה.
- ילדים נמצאים בחשיפת יתר לפלואור.
- תינוקות שאוכלים מבקבוק, יחשפו להרבה פלואור ותינוקות רגישים לפלואור הרבה יותר מילדים ובוגרים.
- פלואור גורם לפלואורוזיס בשן.
- פלואור עלול לפגוע במוח, קשיי למידה.
- פלואור עלול להוריד IQ.
- פלואוריד עלול ליצור רעילות מוחית נוספת מלבד פגיעה ב-IQ גם בזמן ההריון.
- פלואוריד מצטבר בבלוטת האיצטרובל שבמוח ונמצא קשר לפגיעה בהפרשת מלטונין, ולהקדמת בגרות מינית (כמו מחזור).
- פלואוריד משפיע על תפקודי התירואיד.
- פלואוריד עלול לגרום לבעיות פרקים.
- פלואוריד פוגע בעצמות.
- פלואוריד מעלה שכיחות בשברי מפרק הירך במבוגרים.
- אנשים עם בעיות כליה רגישים יותר לפלואוריד.
- פלואוריד עלול לעודד סרטן עצמות.
- תומכי ההפלרה לא הצליחו לסתור קשר בין פלואור לסרטן העצמות.
- פלואוריד עלול לגרום לבעיות פוריות.
- ישנם אנשים בעלי רגישות יתר לפלואוריד (אולי אתם?).
- ישנם תתי קבוצות באוכלוסיות מסוימות שיותר פגיעים לרעילות הפלואור (תינוקות, קשישים, סוכרתיים, תת תזונה וכו).
- אין באמת תיחום למדד הפלואור מבחינת בטיחותו.
- דווקא האוכלוסיות החלשות שאצלם העששת נפוצה יותר, הם הנפגעים הגדולים יותר מפלואור.
- שחורים והיספנים, רגישים יותר לפלואור.
- מיעוטים אינם מוזהרים לגבי הפלואור והשלכותיו.
- בעיות עששת מיוחסות להכנסה (כספית) נמוכה ולא למצב של פלואור נמוך.
- הפלואור מגיע מתעשית הפוספטים ומעורב עם חומרים רעילים נוספים כמו מתכות כבדות וחומרים רדיואקטיביים.
- חומצה פלואורוסיליצית אף פעם לא נבדקה באופן ראוי
- חומצה פלואורוסיליצית כנראה מעלה את החדרת המתכות הכבדות לדם.
- חומצה פלואורוסיליצית מעכלת את צינורות המים ועלולה להחדיר עופרת.
- יש עדין מחסור בידע מחקרי ראוי.
- אישור ההפלרה לא מיוצג על ידי הוכחות מדעיות.
- מחקרים מראים שכאשר ההתנגדות להפלרה עולה, ממשלות נוטות לכפות הפלרה בדרך כלל מטיעונים לא מדויקים.
- עולים מספר אנשי המדע שמתנגדים להפלרה.
- תומכי ההפלרה בדרך כלל מתנגדים לדיון ציבורי ומתוקשר.
- תומכי ההפלרה בדרך כלל משתמשים בטקטיקות מפוקפקות לשכנע, כמו צנזורה וסתימת פיות של אנשים מהתחום שחושבים אחרת.
50 REASONS TO OPPOSE FLUORIDATION
https://fluoridealert.org/key-topics/health-effects-of-fluoride/
באופן כללי האתר https://fluoridealert.org/ מציג את כל המחקרים הידועים על פלואור ועל מדיניות העולם לפי מדינות בקשר אליו אם וכמה.
ויש גם את הספר The Fluoride Deception של Bryson Christopher שתורגם גם לעברית (פרק ראשון).
גם בישראל יש התנגדות להפלרת מים בברזים ו'שומרי המים' הוציאו מכתב ארוך המסביר את כל הסיבות מדוע לא להפליר. המסמך הוגש על ידי ד"ר דניאל מישורי.
המחקרים ממשיכים לצאת:
2 מחקרים מאוגוסט 2019 שפורסמו ב-2 ג'ורנלים שונים וחקרו את השלכות הפלואור על בריאותנו ב- 2 מישורים שונים.
האחד מדבר על פגיעה בכבד ובכליות גם במינון נמוך. והשני פגיעה ב- IQ של ילדים בני 3-4 עקב צריכה גדולה של פלואור במהלך ההריון ובזמן שימוש בתחליפי חלב. דבר שכבר הוכח פעמים לא מעטות גם בעבר.
מחקרים נוספים המקשרים לירידה ב-IQ:
Developmental Fluoride Neurotoxicity: A Systematic Review and Meta-Analysis. Oct 12
children in high-fluoride areas had significantly lower IQ scores than those who lived in low-fluoride areas
The results support the possibility of an adverse effect of high fluoride exposure on children’s neurodevelopment
A Benchmark Dose Analysis for Maternal Pregnancy Urine-Fluoride and IQ in Children. Jun 21
Association between fluoride exposure in drinking water and cognitive deficits in children: A pilot study. oct 23
Water fluoride levels were negatively associated with children's drawing skills, and CANTAB's memory and learning tests
Children exposed to high fluoride made more errors as CANTAB task difficulty increased
Fluoride Exposure and Children’s IQ Scores. A Systematic Review and Meta-Analysis. Jan 25
This systematic review and meta-analysis of 74 cross-sectional and prospective cohort studies found significant inverse associations between fluoride exposure and children’s IQ scores
Prenatal and childhood exposure to fluoride and cognitive development: findings from the longitudinal MINIMat cohort in rural Bangladesh. March 25
Urinary fluoride concentrations measured prenatally and during childhood (child urinary fluoride concentrations above -0.47 on the log2 scale (corresponding to 0.72 mg/L) were associated with lower cognitive abilities, especially perceptual reasoning and verbal abilities
*** תוספת פברואר 23
חשיפה לפלואוריד בהריון קשורה להיפותירואידיזם.
*** תוספת מאי 24
חוקרים מבית הספר לרפואה Keck USC בחנו את הקשר בין חשיפה לפלואוריד טרום לידתית לתפקוד חברתי, רגשי והתנהגותי. הממצאים פורסמו במאי 24 בכתב העת JAMA Network Open.
החוקרים ניתחו 229 זוגות אם-ילד, בחישוב חשיפה לפלואוריד מדגימות שתן שנאספו במהלך השליש השלישי של ההריון. רוב דגימות השתן נאספו מנשים בצומות, מה שמשפר את הדיוק של בדיקות כימיות. לאחר מכן, ילדים הוערכו בגיל שלוש באמצעות רשימת Perschool Child Behavior, המשתמשת בדיווחי הורים כדי למדוד את התפקוד החברתי והרגשי של הילד.
הנתונים למחקר הגיעו מהמרכז לסיכונים אימהיים והתפתחותיים (MADRES) שעוקבת אחרי משפחות היספניות בעיקר בלוס אנג'לס מההריון לאורך הילדות.
המטרה הכוללת של MADRES היא צמצום ההשפעות של מזהמים סביבתיים על הבריאות והרווחה של קהילות מודרות.
המחקר מצא שילדים שנחשפו לתוספת של 0.68 מיליגרם לליטר פלואוריד ברחם היו בסיכון גבוה פי 1.83 להראות בעיות התנהגותיות הנחשבות למשמעותיות קלינית או גבוליות מבחינה קלינית. הם גם היו בסיכון גבוה יותר פי 2.14-2.29 ביכולת שלהם להתמודד עם בעיות רגשיות/חברתיות. באופן ספציפי, לילדים שנחשפו ליותר פלואוריד היו יותר בעיות עם תגובתיות רגשית, תלונות סומטיות (כגון כאבי ראש ובטן), חרדה ותסמינים הקשורים לאוטיזם.
החוקרים מוסיפים שממצאים אלה מתווספים לראיות קיימות ממחקרים בבעלי חיים המראים שפלואוריד יכול להזיק להתפתחות העצבית, כמו גם נתונים ממחקרים שנערכו בקנדה, מקסיקו ומדינות אחרות המראים שחשיפה טרום לידתית לפלואוריד קשורה למנת משכל נמוכה יותר בילדות המוקדמת.
לטענת החוקרים "זהו המחקר הראשון בארה"ב שבחן את הקשר הזה. הממצאים ראויים לציון, בהתחשב בכך שהנשים במחקר זה נחשפו לרמות נמוכות למדי של פלואור – רמות אופייניות לאלו החיים באזורים מופלרים בצפון אמריקה".
החוקרים מציינים ש"אין יתרונות ידועים לעובר מבליעת פלואוריד ומנגד יש מספר מחקרים שנערכו בצפון אמריקה המצביעים על כך שיש סיכון די משמעותי למוח המתפתח במהלך הזמן הזה".
כלומר אם מטרת הפלואור במים היא מניעת עששת (סוג של תועלת) ולעוברים אין עששת, זה אומר רק נזק ובלי תועלת. ולכן יש פה בעיה.
החוקרים מקווים שהממצאים החדשים יסייעו להעביר את הסיכונים של צריכת פלואוריד במהלך ההיריון לקובעי מדיניות, לספקי שירותי בריאות ולציבור. מעולה, רק שאלה קטנה. איך אפשר מבחינת הרשויות להוריד פלואור רק לנשים הרות?
https://keck.usc.edu/news/fluoride-exposure-during-pregnancy-linked-to-increased-risk-of-childhood-neurobehavioral-problems-study-finds/
*** תוספת אפריל 25
מחקר שפורסם באפריל 24 בכתב העת BMC Pediatrics חושף את היקף הנזק האמיתי של מים מופלרים למוחות המתפתחים של הילדים.
החוקרים ממכון '"'Institute of Chronic Illnesses' ניתחו נתונים ממסד הנתונים Independent Healthcare Research Database, המורכב מרישומי בריאות מ-Florida Medicaid System בין השנים 1990-2012. איפשר להם לחקור אוכלוסייה גדולה לאורך פרק זמן משמעותי.
מכיוון שלפלורידה יש מחוזות מופלרים ואחרים שאינם, הם הצליחו להשוות תוצאות בקרב ילדים שנחשפו להפלרת מים במשך כל חייהם – 25,662 ילדים – לאלה שלא היו – 2,509 ילדים.
ברגע שהם קבעו את החשיפה של ילדים לפלואוריד, הם זיהו תביעות בריאות בקרב אותם ילדים על חורים בשיניים ובעיות נוירו-התפתחותיות.
הם בחנו את החשיפה והתוצאות של פלואוריד במהלך שנת החיים הראשונה ו-10 השנים הראשונות לחיים.
החוקרים מצאו כי בשנה הראשונה לחיים חלה ירידה קלה מובהקת סטטיסטית בסיכון לעששת עם חשיפה מוגברת לפלואוריד במים ועלייה קלה מובהקת סטטיסטית בסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות. כמו כן לאחר 10 שנים של חשיפה לפלואוריד, הסיכון לעששת היה נמוך משמעותית – פי 3.6 – בילדים חשופים, אך לילדים היה סיכון גבוה יותר באופן מובהק להפרעות התפתחותיות – פי 6.26 לאוטיזם, פי 2.02 לנכות אינטלקטואלית ופי 1.24 לעיכובים ספציפיים בהתפתחות.
המחברים ציינו שהשיטות והתוצאות שלהם חופפות למחקר קודם של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), שניתח הפלרת מים והחזרי הוצאות על טיפולי שיניים של Medicaid בלואיזיאנה מיולי 1995 עד יוני 1996. מחקר שמצא שיעורים דומים של תביעות לעששת, מה שסיפק תמיכה אפידמיולוגית לממצאי המחקר הנוכחי. יחד עם זאת ולמרבה הצער, המחקר של לואיזיאנה לא ביצע הערכות בטיחות. הם הוסיפו שמחקרים שכן העריכו את השפעת הפלרת המים על עששת נכשלו בעקביות בהערכת הפלואוריד לבטיחות. אי הערכת בטיחות הפלואוריד הייתה גם המדיניות הציבורית הרשמית בארה"ב במשך עשרות שנים. גם היום התקן הנוכחי של הסוכנות להגנת הסביבה של ארה"ב (EPA) הנאכפים הוא 4.0 מ"ג/ליטר והתקן המשני שאינו נאכף הוא 2.0 מ"ג/ליטר. תקן שמטרתו להגן על ילדים מפני פלואורוזה של השיניים – שינוי צבע שיניים או חריצים שעלולים להיגרם כתוצאה מחשיפה עודפת. למעשה פלואורוזה דנטלית היא הנזק היחיד שה-EPA מחשיב, למרות עדויות נרחבות לכך שחשיפה לפלואוריד גורמת לנזק נוירו-התפתחותי.
לכן המסקנה המתבקשת היא שכל הרופאים ומוסדות בריאות הציבור השונים חייבים להכיר בעובדה הזו ולהפסיק לשווק את ההפלרה כמשהו חיובי. מה זה עששת מול הפרעות בהתפתחות המוח? אוטיזם? קשב וריכוז?
יחד עם כל האמור פלואוריד איננו הגורם היחיד לתופעות אלה. ויש סבירות גבוהה שמדובר גם בשילובים של מזהמים סביבתיים רבים. אותם תוכלו למצוא במאמרים המרכזים על אוטיזם ו-ADHD.
מה בישראל?
אם נצא מנקודת הנחה שיש שקיפות מלאה. נכון ל-2014 הופסקה ההפלרה בישראל.
יחד עם זאת אינני יודע אם המים של היום הם נקיים לחלוטין מפלואור בישראל. עדין יש עוד הרבה משפחות שמשתמשות במשחות שיניים ומי פה עם פלואור. ומים זה דבר מחזורי ובכל בית למים תמהיל הכולל גם מי תהום.
רוצים עוד מקור מידע עצום על פלואוריד? תיכנסו לכאן.
מה יש לטבע להציע למניעת נזקי הפלואוריד?
יש כמה דברים שנצפו מורידים את הנוירוטוקסיות של החומצה הפלואורוסיליצית כצפוי זה מגיע מצמחים עשירים בפוליפנולים ונוגדי חמצון: כורכום, רזברטרול, רוטין, תה ירוק (EGCG), קוורצטין, ליקופן, ליגננים ועוד.
Curcumin attenuates neurotoxicity induced by fluoride: An in vivoevidence
Antidotal effects of curcumin against neurotoxic agents: An updated review
Protective Effect of Curcumin on Hippocampal and Behavior Changes in Rats Exposed to Fluoride During Pre- and Post-natal Period
Curcumin and resveratrol rescue cortical-hippocampal system from chronic fluoride-induced neurodegeneration and enhance memory retrieval
Protective effect of resveratrol against neuronal damage through oxidative stress in cerebral hemisphere of aluminum and fluoride treated rats
ALUMINUM AND FLUORIDE IMPACTS CORTEX AND HIPPOCAMPUS STRUCTURE IN RATS: PROTECTIVE ROLE OF RESVERATROL Introduction
Role of polyphenols and nonpolyphenols against toxicity induced by fluoride: a comprehensive review
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה