ASD - ספקטרום האוטיזם·מיקרוביום - פרוביוטיקה·תוספי מזון - E-NUMBERS

חומצה פרופיונית – אוטיזם

חומרים משמרים הם הרבה פעמים נזק במיוחד מתוך אלה הנמצאים בין 100-299. שם הסבירות לנזק עולה בצורה משמעותית, למרות ועל אף אישורים של ה-FDA. על החומר E-282, ממנו נוצר עודף של חומצה פרופיונית, שמשפיעה על סוכרת והשמנה כבר כתבתי

אליו ניתן לצרף גם את E-280, E-281, ו- E283 מכל אלה גם נוצר עודף של חומצה פרופיונית (PPA).
אז אם סוכרת והשמנת יתר הן לא סיבה מספיק טובה להסתכל על מוצרים שמכילים את החומרים הללו כגון: לחמים, דברי מאפה, בירות, "דגני בוקר", משקאות מוגזים ומשקאות אנרגיה, גבינות ומוצרי חלב, קרמים ועוד ולא לקנות אותם. אז הנה לכם עוד סיבה…
במחקר שפורסם ביוני 2019 בג'ורנל הרפואי Scientific Reports הגיעו למסקנה מאוד ברורה לגבי החומצה הפרופיונית והקשרה לאוטיזם. הסיבה שבדקו את החומצה הזו כי כבר מבינים הרבה זמן את הקשר שבין המיקרוביום לדלקות מעיים לבעיות הנקשרות לאוטיזם.
ד"ר סאלח א-נאצר (Saleh A. Naser) מאוניברסיטת פלורידה מצא ריכוזים גבוהים של חומצה פרופיונית במערכת העיכול אצל ילדים אוטיסטיים והחליט לבדוק אם יש קשר, שאכן נמצא… החומצה הפרופיונית עוברת את מחסום המוח ומהווה חלק עיקרי בהיווצרות צלקות באזור תאי הגליה במוח, דבר שגורם לקצרים חשמליים, ותגובות דלקתיות שאופייניות בספקטרום האוטיזם.

Clearly, the data supports a significant role for PPA in modulating hNSC patterning leading to gliosis, disturbed neuro-circuitry, and inflammatory response as seen in ASD.

https://www.nature.com/articles/s41598-019-45348-z

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s