אבנים בכליות·אוקסלאט - ח' אוקסלית

אוקסלאט – חומצה אוקסלית

באופן עקרוני אנחנו כולנו בני אדם, לכולנו מנגנוני פעולה דומים בתוך התאים, לכולנו מערכת עצבים שמחברת בין איברים למוח ולאיברים אחרים, לכולנו מערכת הורמונלית שמשפיעה על תאים ואיברים.
ובכל זאת, כמה שהמדע חופר לגבי תזונה, אין אף פעם משהו שהוא נכון ובריא לכולם ומתאים לכולם בלי יוצא מן הכלל!
הדברים היחידים שהמדע די עקבי בהם הם, שתזונה עשירה במזון מן הצומח מעלה את הביומרקרים (נוגדי חמצון, נוגדי דלקת, חומצות שומן רב בלתי רוויות) שהוכחו כמורידים נטייה למחלות מהן מתים כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם וסרטן.
ועדין יהיו אנשים שמזונות מסוימים מהצומח לא יעשו להם טוב.
אני בדיעה שכל מה שהטבע נותן לנו ולכל חומר פעיל שנמצא בתוכו יש משמעות אצלנו בתוך הגוף ולטובה. המינון הוא זה שקובע אם יהיה רק לטובה או שמא יתחילו להתרחש גם דברים שליליים. ושיש עוד דברים סביבתיים שמשפיעים על אותו חומר, לטובה ולשלילה.
אני אתן לכם דוגמה:
אוקסלט או חומצה אוקסלית שנמצא באופן טבעי במזונות כה רבים מהצומח שאני באופן אישי לא רואה מצב שאני מפסיק לצרוך אותם: מלפפון (בעיקר בקליפה), תרד, פטרוזיליה, מנגולד, סלק, קלמנטינות, פלפל שחור, אגוזים, טחינה, קטניות ובמיוחד סויה, טופו ומיסו, פירות יער, קקאו ועוד. מזונות שמכילים כל כך הרבה נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, מזונות שיכולים למנוע כל כך הרבה בעיות רפואיות שקשורות למערכת חיסון, מערכת עיכול, כלי דם, לב ומוח. עדין יכול להזיק לאנשים מסוימים.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24393738
לרוב האנשים הוא לא יזיק.
האוקסלט אמנם יוצר קשרים עם מינרלים במיוחד סידן, מגנזיום וברזל ואומר שלא כל המינרלים הללו ייספגו באופן מלא בנוכחות האוקסלטים וכמו כן עקב זאת, נוצרים בין היתר גבישים שאינם מתמוססים בקלות. 
עם זאת אותם גבישים, אצל הרוב המוחלט של האנשים, יפונו דרך העיכול ודרך השתן.
ישנם אנשים, לא יודעים מי הם מראש, שגבישים אלה מצטברים בכליות והופכים לאבנים (אדיופתי). 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18359393/
לא יודעים מי הם, אבל מכירים כמה גורמים שמעלים סיכון, אותם אציג בהמשך…
מי שרוצה סקירה רחבה על מה שידוע לגבי אבנים בכליות מוזמן להכנס ללינק הבא:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3192488/

שתייה מרובה היא דבר מומלץ בלי קשר למחלה זו או אחרת, אבל לפעמים צריך לשים דגש קצת יותר. וזה אחד המצבים. נטייה לאבנים בכליות והמצאות גדולה של חומצה אוקסלית בשתן.

אז מה עוד יודע המדע לגבי אוקסלאט והנטייה לאבנים?
משהו שאני מציג רבות לגבי המון בעיות רפואיות – המיקרוביום!
למיקרוביום חשיבות גדולה הן בפירוק האוקסלט והן ביצירת אנזימים שמפרקים את הגבישים כמו סידן אוקסלאט שהוא המרכיב העיקרי באבני כלייה. כלומר הם גם משתמשים בו כמרכיב פרהביוטי וגם מפיקים ממנו חומר שמפרק את האבנים.
https://www.sciencedirect.com/…/arti…/pii/S0882401017305612…
https://aem.asm.org/content/82/9/2669
https://www.sciencedirect.com/…/arti…/pii/S1743919116310330…
והנה קשר נוסף שמחבר בין מיקרוביום או יותר נכון לחסר או פגיעה שלו על אבנים בכליות – אנטיביוטיקה! כן אנטיביוטיקה גם מעלה סיכון לאבנים בכליות!
http://atm.amegroups.com/article/view/20780/20890
מערכת עיכול מודלקת (IBD) גם "תורמת" לשכיחות של אבנים. וגם זה הרבה פעמים קשור למיקרוביום ולשימוש רב באנטיביוטיקה.
https://www.wjgnet.com/2220-6124/full/v5/i6/538.htm

אני סומך על הטבע שאין לו מטרה לפגוע בגוף האדם
ואני לא סומך על רפואה שהולכת כנגד הטבע.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s