סרטן ומניעה·שום ובצל

שום ובצל – נגד סרטן

לא דברים חדשים, אבל כשחוקרים אותם מספר פעמים לאורך הרבה שנים והתוצאות זהות, זה הופך את זה ליותר מדהים.
אכילת ירקות ממשפחת השום והבצל, מונעים סרטן וגם יודעים לחסל חלק מסוגי הסרטן.
את עיקר הפעילות הזו ניתן לייחס לריכוז הגבוה של פלבונולים (נוגדי חמצון) ופיטוכימיקלים נדיפים שנקראים "אורגנו-סולפור" (האחראיים לטעם המתמשך בפה). פיטוכימיקלים אלה עשויים לסייע במניעת מוטציות גנטיות, התפשטות תאים סרטניים וצמיחת גידול. כמו כן הן יודעות לספוג רדיקלים חופשיים שיכולים להזיק לתאים ולהוביל לסרטן.

In particular, garlic contains compounds such as S-allylcysteine, diallyl sulfide and diallyl disulfide, while onions contain alk(en)yl cysteine sulphoxides. "These compounds show anticarcinogenic properties in humans, as well as in experimental animal studies

מחקר מנובמבר 2006
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17093154?fbclid=IwAR2gsXf8PE_jYhI7Sf3m_MP8aXpnvpX14vtLNxKBqu5ScaAg0zQ8jVVl1e
מחקר מספטמבר 2014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24976533?fbclid=IwAR3pcDewvcDQWzXidlwsOPSCEszy5S-ubMXnNjoaEMSS_5o9Q4N4zaPoT2k
מחקר מיולי 2018
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/ajco.13133?referrer_access_token=N9F8yQFL6acUOa6b_KwQYIta6bR2k8jH0KrdpFOxC67Jv-qWphmHlzZjSJwpPj1V6Ali6-kvgfehAGWJ9HIS3pld87NpNj8aEp1-u7sYmkHD4xdJ66H29TV5nKaw2CDf&fbclid=IwAR148mtWfLfe-r0ZBTwQibf0Mr0xiUMTvEi32uULI0ulyFqSG1uYj2VDVRk
מחקר מאוגוסט 2019
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01635581.2019.1651349

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s