אלצהיימר ודמנציה·אסתמה·ויטמין D·מזון על·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מערכת חיסון·נוגדי חמצון·סרטן ומניעה·פטריות

פטריות מאכל ומרפא

פטריות – ממלכה בפני עצמה, לא צומח ולא חי…
בשונה מהצמחים, הפטריות אינן משתמשות בתהליך פוטוסינתזה לשם אנרגיה, אלא הן תלויות בסביבתן ומעכלות חומרים על ידי אנזימי עיכול שמפרישות לסביבה וה"קליטה" נעשית על ידי גופן.
פטריות הופכות את דעיכת הטבע לחומרים מזינים לצמחים, עצים, בעלי חיים ובני אדם כאחד.
מתחת לפני אדמת הפטריות מצוי מיצליום שהוא החלק הבלתי נראה של פטריות המשתרעות מתחת לאדמה. המיצליום דומים מאוד לרשתות עצביות, שורשים דמויי חוט המכונים hyphae ויכולים להאריך קילומטרים ולספוג חומרים מזינים ולפרק חומרים אורגניים.
כחלק מהריקוד המדהים הזה של הביו סינתזה, פטריות מאלכמות (אלכימיה) את האלמנטים החזקים ביותר של כדור הארץ לטובת האנושות. פטריות מייצרות את מיטב האנטיביוטיקה שלנו, ויש להן פוטנציאל רפואי לשלל מחלות.

הפטריות הן מזון מצוין למיקרוביום שלנו
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.4161/gmic.29558
הן מכילות פוליסכרידים, מינרלים, ויטמינים (במיוחד בי ו- די) ונוגדי חמצון.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21540874
עשירות בחומצת אמינו נוגדות החמצון – גלוטטיון וארגוטיונין למניעת פגיעה בתאים ולנטרול מתכות כבדות.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28530594

פטריות הן המקור התזונתי הגבוה ביותר לחומצת אמינו ארגוטיונין, שהיא נוגדת חמצון ייחודית וחזקה.
חומצת אמינו ארגוטיונין מתרכזת בחלקי הגוף המתאפיינים ברמה גבוהה של לחץ חמצוני – בכבד, בעדשות העיניים וברקמות רגישות כמו מוח העצם ונוזל הזרע.
ארגוטיונין מתפקד כנוגד חמצון עוצמתי תוך-מיטוכונדריאלי. כלומר הוא יכול להיכנס לתוך המיטוכונדריה, שלא כמו נוגדי חמצון אחרים. הדנ"א שבתוך המיטוכונדריה רגיש במיוחד לעקה חמצונית שנגרמת על ידי רדיקלים חופשיים, מכיוון שנוגדי חמצון אחרים אינם יכולים לחדור דרך הקרומים המיטוכונדריאליים. מכיוון שחומצת אמינו זו לא מיוצרת על ידי הגוף… חסר תאי שלה מוביל להאצת הנזק לדנ"א ולמוות של התאים ולאורך זמן גם לסרטן.
פטריות הן גם מקור מצוין לגלוטתיון ולויטמין די (2).

*** פטריות רבות למאכל מכילות חומר שנקרא אגריטין ויש החושדים בו כבעייתי. בישול מפרק את החומר הזה.

במחקר שפורסם במרץ 21 בג'ורנל Advances in Nutrition חוקרים מאוקספורד עשו סקירה שיטתית ומטה אנליזה ל-17 מחקרי סרטן שפורסמו בין השנים 1966-2020. ניתוח נתונים של יותר מ- 19,500 חולי סרטן, ובחנו את הקשר בין צריכת מגוון פטריות לסיכון לסרטן.

ממצאי המחקר מראים כי מזונות העל הללו עשויים לסייע בשמירה מפני סרטן. למרות שלפטריות שיטאקה, מאיטקה, פטריות יער, פטריות מלך היער (oyster) יש כמויות גבוהות יותר של חומצת האמינו ארגוטיונין מאשר פטריות "פקועה דו-נבגית" white button mushrooms (שמפיניון, קרמיני, פורטובלו ופורטובלה), החוקרים מצאו כי אנשים ששילבו כל סוג של פטריות בתזונה היומית שלהם היו בסיכון נמוך יותר לסרטן. על פי הממצאים, אנשים שאכלו 18 גרם פטריות מדי יום היו בסיכון נמוך יותר ב 45% לסרטן בהשוואה לאלה שלא אכלו פטריות.
כאשר נבדקו סוגי סרטן ספציפיים, החוקרים ציינו את האסוציאציות החזקות ביותר לסרטן השד, שכן אנשים שאכלו פטריות באופן קבוע היו בסיכון נמוך משמעותית לסרטן השד. אבל זה יכול להיות בגלל שרוב המחקרים לא כללו צורות אחרות של סרטן.

מחקרים קשורים נוספים:
פטריות white button mushrooms לסרטן פרוסטטה [1]
פטרית קורדיספס לסרטן צוואר הרחם [1]; לסרטן האשכים [1] ומניעת נזקי כימותרפיה [1]
פטריית שיטקי לסרטן השד [1]
פטריות 'רעמת האריה' ו'טרמטס' לטיפולים אוקולוגיים ותמיכה בכימותרפיה [1]

פטריות בהקשרים רפואיים נוספים:

  • פורצ'יני (בארץ ניתן להשיג כמיובשות)
  • חצוצרה זהובה
  • פיופינו
  • "רעמת האריה" (Hericium erinaceusיודעת לחדש תאי עצב במוח ולשפר בעיות קוגנטיביות [1] ובעלת השפעה מיטיבה גם על מצבים רגשיים (חרדות ודיכאון [1].
  • מייטקי – פוליסכריד של המייטקי הראה תפקוד חיסוני חזק על ידי שיפור תאי T, תאי רוצח טבעיים ומקרופאגים [1]; יודעת גם לעזור במקרים של סוכרת סוג 2, הגנה על הכליה ושמירה על לחץ דם [1]
  • שיטקי (יחודית גם בהגנה על הכבד והכליות). כמו כן נמצאה מאטה התמיינות תאים, משפרת חסינות המעיים, מורידה רמות דלקת ועליה בציטוקינים מסוג IL-4, IL-10, עליה ב-TNF (חיסול תאים נגועים) [1]
  • ריישי (משפיעה באופן ייחודי גם על מערכת העצבים ורוגע).
  • קורדיספס התמחות ספציפית לריאות קרי אסתמה, דלקות חוזרות, שיעול טורדני וכו' [1][2]; פרקינסון [1]
  • פטריות white button mushrooms נוגדות דלקת [1]
  • פטריות מלך היער סוכר וכולסטרול [1].

מחקר שפורסם במרץ 19 בג'ורנל IOS מצא קשר בין צריכת פטריות למניעת מחלות נוירודגנרטיביות

החשוב, כרגיל, זה הגיוון…
בזמן שאתם אוכלים את הפטריות הללו (טרי, מושרה, מבושל)
תקשיבו להרצאה הקצרה של פול. העולם שלנו מדהים, והפטריות הן חלק חשוב מאוד. אקולוגית ובריאותית.

פול מאמין שהפטריות הן בעלות יכולות חושיות, המציגות תגובות אנזימטיות וכימיות מגוונות לאתגרים מורכבים בסביבתן. מעבר לרגישות, פול מסביר כי לפטריות יש תודעה יצירתית משותפת, וזה יועיל מאוד לאנושות ללמוד כיצד להתממשק: מכיוון שרשתות נוירולוגיות מוחצנות (מיצליום) מרגישות כל דבר המתרחש מעליהן, מצעדים ועד ענפי עצים נופלים. הן יכולות להעביר כמויות עצומות. נתונים לגבי התנועות של כל האורגניזמים דרך הנוף.

mycelia are the neurological network of nature. Intrinsically aware of their host’s needs, mushrooms are sentient, devising diverse enzymatic and chemical responses to complex challenges perceived in their environment. mushrooms possess a co-creative consciousness, and it would benefit humanity greatly to learn how to interface: Because these externalized neurological nets sense any impression upon them, from footsteps to falling tree branches, they could relay enormous amounts of data regarding the movements of all organisms through the landscape

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s