עוד אורח כבוד שהוכח כחומר שעושה המון דברים טובים…מתוך משפחת הביופלבנואידים, תת משפחה 'פלבונולים', הלא הוא ה-קוורצטין !!!
גוף האדם אינו יודע לייצר קוורצטין, לכן כדי להשיגו, יש לצרוך פירות וירקות לדוגמה:צלפים, ענבים, פירות יער, דובדבנים, תפוחים, פירות הדר, בצלים, ברוקולי, קייל, עגבניות, כוסמת ועוד.
קוורצטין הוא נוגד חמצון רב עוצמה, שנלחם ברדיקלים חופשיים, שנגרמים עקב זיהום אוויר, עישון, הקרנות ורעלנים. הוא נחשב לחזק יותר מאשר ויטמין סי, אי ובטא קרוטן.
קוורצטין מפחית רמות דלקת.
קוורצטין מוריד סיכון להיווצרות סרטן בכלל. נבדק ונמצא קשר במניעה ובטיפול בסרטן הערמונית בפרט.
קוורצטין קשור במניעת מחלות נוירולגיות כגון אלצהיימר ופרקינסון, על ידי טיפול בסטרס חימצוני.
קוורצטין מקל על סימפטומים של אלרגיות (אנטי היסטמין טבעי).קוורצטין הוא גם אנטי-בקטרילי. במיוחד כנגד בקטריות של מערכת עיכול, מערכת נשימה, עור ושתן. השילוב שלו עם פלבנואידים אחרים, משפר את יעילותו כנגד וירוסים שכיחים כגון: אדנו-וירוס, הרפס ועוד.
קוורצטין משפר את מצב כלי הדם ובכך מסייע גם במניעת התקפי לב ושבץ מוחי.
קוורצטין יודע להוריד לחץ דם גבוה (500 מ"ג ביום).
קוורצטין משפר תגובה של מערכת החיסון בהצגת האנטיגנים, כמו כן עוזר למערכת החיסון לנהל מצבים של דלקת ובכך יכול לתרום גם במחלות של מערכת החיסון כמו אלרגיות, דלקות ואוטואימוניות.
קוורצטין במינון של 150 מ"ג ביום, נמצא גם כמונע חמצון של כולסטרול רע בדם ובכך תורם במניעת הסתיידות עורקים ומצבים של טרשת.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5214562/ https://www.hindawi.com/journals/omcl/2016/2986796/ https://www.ahajournals.org/doi/pdf/10.1161/JAHA.115.002713
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים