האם אי פעם עצרתם לחשוב על הקסם המסתורי שנמצא בכל עלה ירוק? זהו הכלורופיל – הפיגמנט שנותן לצמחים את צבעם העשיר, והוא לב ליבה של הפוטוסינתזה, התהליך שמספק חיים, חמצן וגלוקוז לעולם כולו.
לכל האנמים וגם לאלה שנמצאים על הגבול
הנה אחד הקסמים שיש בטבע לטובת גוף האדם…
הסתכלו על 2 האוביקטים הללו

הצד השמאלי של התמונה מוצגת מולקולה של המוגלובין במרכזה אטום ברזל והתמונה הימנית מולקולה של כלורופיל, ובמרכזה אטום מגנזיום… כל השאר כמעט זהה לחלוטין.
יש לנו טבע מדהים
ההמוגלובין היא מולקולה של חלבון הנמצאת בתאי הדם האדומים, תפקידה לקשור חמצן ולספק לתאיי הגוף, לכן מחסור או מצב של אנמיה יביאו לחולשה, עייפות, בעיות זיכרון, תחושת נימול בגפיים, כבדות בגפיים תחתונות, תחושות של קור, בעיות פוריות ועוד.
חשוב להבין שאנמיה יכולה להיות מחסר של ברזל/המוגלובין/פריטין, יכול להיות גם בעיות של גודל הכדוריות האדומות וגם בצבע. כלומר פגיעה כמותית ו/פגיעה איכותית.
חסר בהמוגלובין יכול להגיע מכמה סיבות, בין היתר עקב חסר ברזל, ו/או חומצה פולית ו/או B12 ו/או חומצות אמינו חיוניות וזה נובע מתזונה לקויה, דימום פנימי או חיצוני, מחלות כליה.
אנמיה יכולה להופיע אצל כל אחד, אך נפוץ יותר אצל נשים. כמובן שבגלל המחזור החודשי. דימום רב לאורך זמן רב יכול ליצור מצב אנמי, זה עובד גם בכיוון ההפוך. אנמיה יוצרת בעיות מחזור כמו איחורים, כמו דימום מועט, כמו כאבים בזמן המחזור, כמו בעיות בלהיכנס להריון
אבל זה שלגברים אין מחזור, לא אומר שאין גברים אנמים. תזונה חסרה וחד גונית, עישון כבד, השמנת יתר. יכולים ליצור אנמיה.
כלורופיל הוא החלק הירוק של הצומח שתפקידו להפיק גלוקוז ממים ופחמן דו חמצני וכך משתחרר גם חמצן לאטמוספרה. אותו התפקיד בדיוק רק במקום לגוף האדם, לעולם כולו.
הפלא ופלא אותו כלורופיל נמצא כמשפר ספיגה של ברזל בדם ושיפור ממצאי כדוריות הדם האדומות בבדיקות הדם, קרי גודל/ נפח כדורית הדם וצבע.
גם לכבד חלק משמעותי כי הוא זה שאחראי בין היתר על מאגרי הברזל וגם על פירוק כדוריות הדם האדומות, פירוק רעלנים שנמצאים בדם.
ופה גם נעשה החיבור בין הירוק לכבד, פשוט מושלם.
אני לא יודע מה איתכם אבל אותי זה מרגש.
אז אפשר למצוא אותו בכל הירוקים שאנחנו אוכלים, ובצורה יותר מרוכזת במזונות העל
מורינגה, ספירולינה (אצה כחולה ירוקה, המזון העשיר ביותר בברזל, ויטמיני B, כלורופיל, חומצות אמינו), עשב חיטה, עשב שעורה. תרד, מנגולד, בקצ'וי, רוקט, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, בזילוקום ועוד ועוד.
מעולה לשדרג שייקים ומיצים!
הטבע הוא מדהים, בואו נשמור עליו כי שמירה עליו שומר עלינו ועל כל היצורים החיים בו.
איפה יש ברזל?
בירוקים הכהים (תרד, קייל, קולארד, מנגולד), אבוקדו, סלק, ברוקולי, אפונה, שעועית, מאש, אזוקי, זרעים שחורים, קינואה, שומשום מלא, אגוזים שקדים וגרעינים, בטטה.
כדי לשפר את ספיגת הברזל מומלץ לצרוך איתו גם מוצרים שמכילים ויטמין סי.
*** תוספת אוגוסט 25
מעבר לתפקידו המוכר והחיוני בטבע, הכלורופיל הפך לאחרונה למוקד עניין מדעי בזכות הפוטנציאל הטיפולי שלו, במיוחד בניהול סוכרת. שכן סוכרת היא הפרעה מטבולית כרונית שהפכה למגפה עולמית, ומספר המאובחנים ממשיך לעלות באופן משמעותי וקיים צורך הולך וגובר למצוא פתרונות משלימים וטבעיים, שכן על אף הטיפול התרופתי המגמה נמצאת בעליה.
מחקר שפורסם באוגוסט 25 בכתב העת Nutrients יצא להעריך את הידע הנוכחי על הפוטנציאל של כלורופיל ונגזרותיו, כדי להבין כיצד הם יכולים להוות כלי טיפולי חדשני לניהול סוכרת.
מחקר זה הוא סקירה נרטיבית שאינה מתבססת על ניסויים חדשים אלא על ניתוח מעמיק של ספרות קיימת. החוקרים ביצעו חיפוש מקיף במאגרי מידע מדעיים מובילים תוך שימוש במונחים ספציפיים שקשורים לכלורופיל וסוכרת. המאמרים שנבחרו קובצו לפי נושאים על מנת לנתח את ההשפעות הביולוגיות והמנגנונים הטיפוליים של תרכובות הכלורופיל, תוך הדגשת הפערים הקיימים בידע וסלילת דרכים למחקר עתידי.
המחקר מצא כי כלורופיל ונגזרותיו יכולים להשפיע לטובה על ניהול סוכרת דרך מספר מנגנונים:
- עיכוב אנזימי עיכול: נגזרות כמו פיופיטין a ופיופורביד a (הנוצרות בזמן בישול או כחלק מתהליך העיכול של מזונות המכילים כלורופיל) נמצאו כמעכבות את האנזימים אלפא-עמילאז ואלפא-גלוקוזידאז – פעולה שמאטה את קצב פירוק הפחמימות, וכתוצאה מכך מפחיתה את קפיצות הסוכר בדם לאחר הארוחה.
- השפעה על רגישות לאינסולין: פיופורביד a הדגים פעילות דמוית אינסולין במחקרים פרה-קליניים, והוצג כמעודד קליטת גלוקוז על ידי התאים.
- הפחתת עקה חמצונית ודלקת: לתרכובות כמו כלורופילין יש תכונות נוגדות חמצון ואנטי-דלקתיות, והן הראו יכולת להגן על הכבד מפני נזקים הנגרמים על ידי סוכרת.
- מודולציה של המיקרוביוטה במעי: צריכת כלורופיל שיפרה את הרכב חיידקי המעי והפחיתה דלקתיות.
- עיכוב גליקציה: נגזרות כמו פיופורביד a הראו יכולת לעכב יצירת תוצרי גליקציה סופיים (AGEs), המעורבים בסיבוכי סוכרת.
- השפעה על תיאבון: קרומי תאי צמחים עשירים בכלורופיל העלו רמות הורמונים שמפחיתים תחושת רעב.
חשוב לציין כי ממצאים אלו מבוססים על מחקרים פרה-קליניים ובדיקות מעבדה, ונדרשים מחקרים קליניים על בני אדם כדי לאשש את יעילותם ובטיחותם.
ועד שיחלו המחקרים בבני אדם.. לא רואה סיבה למה לא לשלב את הירוקים בתפריט מאוזן לניהול סוכר.
בעוד שהמחקר על כלורופיל בהקשר של מחלות ספציפיות בבני אדם עדיין נמצא בשלבים ראשוניים ואינו נרחב, קיים גוף הולך וגדל של מחקרים המאשרים את הפוטנציאל הטיפולי שלו. מחקרים אלה מראים שכלורופיל ונגזרותיו, כמו גם אלו שנוצרות באופן טבעי בגוף במהלך עיכול מזונות ירוקים, אכן נספגות בגוף ופועלות באופן ביולוגי. כך, לדוגמה, מחקרים על בני אדם כבר הראו פוטנציאל בהפחתת נזק גנטי הקשור לסרטן, בטיפול פוטודינמי בסוגי סרטן שונים, בריפוי פצעים ואף בשיפור מראה העור. ממצאים אלו מחזקים את הממצאים הפרה-קליניים שהוצגו במאמר על סוכרת, ומצביעים על כך שהפיגמנט הירוק מהווה כלי נוסף עבור בריאותנו [1][2][3][4][5].
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה