קרגינאן (E-407) יכול להיות אחראי להתפתחות של מחלות מעי דלקתיות כרוניות, כיבים וסוכרת

לתוספי מזון יש משמעות אחת בלבד מבחינתי. לאפשר מכירה של מאכלים עם חיי מדף ארוכים כדי למנוע בזבוז של כסף היצרניות. יש את אלה המשמרים את המאכל שלא יאכל על ידי חיידקים ויתסוס. יש כאלה שמיועדים לגרום למאכל להראות יותר טוב, צבעוני, מרקם חלקלק ולא מתפרק ויש גם את אלה שמשמשים כממתיקים.
נדיר שהרגולטורים מוציאים איסור על שימוש בתוסף מזון. אולי זה בגלל שהם מסתמכים על תוצאות מעבדה של מי שמייצר אותם? אולי זה בגלל הכיסאות המתגלגלים בין התעשיות לרגולטורים? אולי זה כי הניסויים נעשים אך ורק על תאים במעבדה וחיות ואז כשיש ממצאים שליליים אומרים שהמודלים האלה אינם אומרים יותר מדי על בני האדם, כי הם הרבה יותר מורכבים? אז בואו נמשיך בהבנה הזו עד שבני האדם יהיו ממש חולים.

אאההה רגע… אנחנו כבר שם!

רואים את האצה האדומה היפה הזו?

קרגינאן הוא תוסף מזון שמופק מאצות אדומות מסוימות כמו זו המוצגת בתמונה. כלומר המקור הוא טבעי, אבל זו לא האצה כולה אלא רכיב ספציפי ממנה. פוליסכריד (רב-סוכר) בעל תכונות ג'לטיניות (רך או קריספי תלוי בנגזרת), תכונות עיבוי (שיפור צמיגות ומרקם), תכונות ייצוב (מניעת ריבוד, שכבות ומשקעים), תכונה של שימור לחות ויש לו גם תכונה תרמודינמית (חום הופך את הג'ל לנוזל ששב לצורת הג'ל באמצעות קירור).
אז באמת איך אפשר לוותר על רכיב כזה שמקורו מהטבע ועוד מאושר FDA?! אז נשים אותו במוצרי חלב, גלידות מתבלים, סלטים, ממתקים, מאפים, מאכלים ארוזים לחימום מהיר ובכמוסות של תוספי תזונה מסוימים ותרופות. יש בו כל מה שמתבקש לתעשיות המעובדות

מה שפחות נוטים לספר הוא שהתוסף הזה כשבא במגע עם חומצה נוצר רכיב אחר שנקרא Poligeenan שהוא רכיב המשמש כחלק מבדיקות מעבדה על יעילות של תרופות נוגדות דלקת, כי הוא רכיב שמייצר דלקת ומקדם תאים סרטניים[1][2][3]. דרך אגב פוליגינאן לא מאושר כתוסף מזון.

מחקר שפורסם בנובמבר 24 בכתב העת BMC Medicine בחן את התוסף הזה גם על בני אדם והוא הראה ש carrageenan יכול להיות אחראי להתפתחות של מחלות מעי דלקתיות כרוניות, כיבים ועלייה ברמות הסוכר בדם.
במחקר, גברים צעירים ובריאים עם BMI של פחות מ-30 (ממוצע 24.5) קיבלו או קרגנינן (250 מ"ג) בנוסף לתזונה הרגילה שלהם או פלצבו. שתי הקבוצות נצפו במשך תקופה של שבועיים. התוצאות הראו עלייה בחדירות של המעי הדק, ככל הנראה עקב דלקת של המעי.

"החקירה שלנו מעלה שצריכת קרגינאן, בדומה למה שנצפה במחקרים בבעלי חיים, עלולה לפגוע בתפקוד המחסום של המעי. לכך עלולות להיות השלכות בריאותיות ארוכות טווח ולהגביר את הסיכון למחלות דלקתיות"

בבדיקות הדם הנתונים הצביעו על כך שמשתתפים בעלי משקל גוף גבוה יותר חוו ירידה ברגישות לאינסולין שידוע שהיא יורדת בשלב מוקדם לפני הופעת סוכרת מסוג 2. החוקרים ראו גם שינויים בתפקודי הכבד אצל אותם אנשים, הגברת סמני דלקת באופן כללי ודלקת בהיפותלמוס בפרט. אזור זה מציינים החוקרים, אחראי על חילוף החומרים והתיאבון של סוכר.

מה שמעניין במחקר הזה הוא שהתוצאות נבחנו בתקופה של שבועיים עם מינון גבוה מהמאושר על ידי הרגולטורים ובתוך השבועיים הללו מי שהראה את הסימנים המטרידים הם אלה ששקלו יותר. הדבר הזה אומר שקרגינאן יכול להשפיע די מהר אם אדם "טוחן" מאכלים מעובדים שהוזכרו מעלה. או לחילופין אדם שאוכל מעובדים אלה עם כמות המוגדרת בסדר לאורך שנים. תזונה שידועה כמעלה סיכון להשמנה ואז גם בא המעי הדליף והסוכרת.

החוקרים שומרים על צניעות ומבקשים מחקר נוסף על ההשפעות הבריאותיות של קרגינאן על גוף האדם.
https://www.dzd-ev.de/en/the-dzd/index.html

האמת שהניסוי על בני אדם הפתיע אותי. יחד עם זאת אני לא הייתי מחכה לעוד ניסויים על בני אדם. לי זה יותר מברור. ככל שהמזון רחוק יותר מהמציאות כך הוא פחות מתאים לנו גם ועל אף שמקורו מהטבע. גם סוכר מקורו מקנה סוכר או סלק סוכר. תוספת סוכר ברמה יומית היא מזיקה.

הקרגינאן מוזכר גם במאמר: "תוספי מזון -E – מחלות קרדיומטבוליות, מיקרוביום ועוד"

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב