חומצות שומן אומגה 3 ידועות במגוון יתרונות בריאותיים, החל מקידום בריאות המוח והלב ועד הפחתת דלקת והגנה מפני מספר רב של מחלות כרוניות מבוססות דלקת.
ALS היא מחלה נוירודגנרטיבית נדירה הפוגעת בתאי העצב המוטוריים במוח ובחוט השדרה. התסמינים הראשוניים של המחלה כוללים חולשת שרירים, קושי בהליכה ותנועות ידיים, קשיים בלעיסה, בליעה, דיבור ונשימה, מה שמוביל לרוב לשיתוק מוחלט ולמוות. תוחלת החיים הממוצעת לאחר האבחון היא שנתיים עד חמש שנים.
במחקר שפורסם ביוני 23 בג'ורנל American Academy of Neurology, צוות של חוקרים בראשות בית הספר לבריאות הציבור Harvard T.H. Chan School מצאו כי חומצות אומגה 3, במיוחד מהסוג שנמצא במזונות כמו זרעי פשתן, אגוזי מלך, זרעי צ'יה, שמן המפ, גרעיני דלעת, אדממה/טופו (אורגני), תרד ועוד, יכולים להאט את התקדמות (ALS).
במחקר הנוכחי החוקרים בחנו את התקדמות המחלה של 449 אנשים (גיל ממוצע 58) שחיים עם ALS. הבדיקה מדדה 12 היבטים של תפקוד גופני כולל בליעה, דיבור, לעיסה ויכולת להשתמש בשרירי הידיים, רגליים וגו (טורסו) כמו גם את התפקוד הנשימתי.
כל קטגוריה קיבלה ניקוד מ-0 (ללא יכולת) ועד ל-4 (יכולת רגילה). הציונים הכוללים נעו בין אפס ל-48, כאשר ציונים גבוהים יותר מצביעים על תפקוד טוב יותר ותסמינים פחות חמורים.
בתקופת המחקר החוקרים מדדו גם את רמות חומצות השומן אומגה 3 בדמם של המשתתפים וחילקו את המשתתפים לארבע קבוצות, מהגבוהה לנמוכה ביותר של חומצת שומן אומגה 3. תקופת המעקב היתה לאורך 18
החוקרים מצאו ש-ALA הראה את היתרונות הרבים ביותר מבין חומצות השומן אומגה 3, שכן היא הייתה קשורה באופן החזק ביותר לירידה איטית יותר ולירידה בסיכון למוות. מתוך 126 המשתתפים שמתו תוך 18 חודשים מתחילת המחקר, 33% השתייכו לקבוצה עם רמות ה-ALA הנמוכות ביותר, בעוד ש-19% השתייכו לקבוצה עם רמות ה-ALA הגבוהות ביותר.
בהתאמת גורמים כמו גיל, מין, מוצא אתני, BMI, משך תסמינים והיסטוריה משפחתית של ALS, החוקרים חישבו שלמשתתפים עם הרמות הגבוהות ביותר של ALA היה סיכון נמוך ב-50% למוות במהלך תקופת המחקר בהשוואה למשתתפים עם הרמות הנמוכות ביותר של ALA.
על פי החוקרים מחקר קודם שלהם העלה כי תזונה עשירה ב-ALA יכולה להפחית את הסיכון לפתח את המצב ולכן ממצאים אלה ביחד מצביעים על כך שלחומצת שומן זו השפעות נוירו-פרוטקטיביות שיכולות להועיל לאנשים עם ALS.
המחקר מצא גם שאומגה 3 מסוג EPA, שמקורה באצות ים ודגים, הועילה אבל כאמור פחות מ-ALA.
החוקרים יצאו מאוד מסוקרנים מהממצאים הללו ובשלב הבא הם מאוד היו רוצים לעבור לניסויים קליניים, רק שמטרידה אותם העובדה שמימון מחקר שכזה מאוד מאתגר, שכן למצוא מימון על רכיב שלא ניתן לעשות עליו פטנט הוא קטן.
https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/omega-3-fatty-acids-linked-with-slower-progression-of-als/
לחלק של הפרקטיקה! מה עושים עכשיו ואיך מיישמים את כל הידע הזה.
🧰 ארגז הכלים המעשי, 🗓️ תוכניות פעולה הדרגתיות ליישום הרגלים קריטיים.
🛒 רשימות קניות ממוקדות וטבלאות רכיבים, 👨🍳 מתכונים קלים ומדויקים.
💡 הנחיות יישום (מה זה אומר בפועל). 🔬 הרחבות, נספחים, 🚨 תוספים ודיוקים.
🌟המודולים מסודרים בטבלה לפי נושאים נחקרים 🌟
מוזמנים לפנות אלי באופן פרטי לווטסאפ (0544-606696).
ו/או להכיר את הקבוצה: "לצאת מעדר הרגיל – הפרקטיקה"
במאמר המרכז על ALS תוכלו למצוא עוד מידע על המחלה, גורמי סיכון מהם כדאי להמנע, ורכיבים נוספים שנמצאו מועילים לה.
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה
כתיבת תגובה