גי'נג'ר טרי מגביר את הכוננות של מערכת החיסון

לג'ינג'ר, בן דודו של הכורכום יש יכולות רפואיות רבות. חלקן קשורות למערכת העיכול, חלקן למערכת העצבים וחלקן למערכת החיסון. אם בגלל יכולות מווסתות דלקת ואם בגלל יכולות אנטי סרטניות ואם בגלל היכולת להמריץ את כדוריות הדם הלבנות.

בין אם כצמח מרפא או כמזון, הג'ינג'ר הפך פופולרי יותר ויותר בגרמניה. על פי נתוני המשרד הסטטיסטי הפדרלי הגרמני, נפח היבוא השנתי של השורש גדל כמעט פי ארבעה במהלך עשר השנים האחרונות לכ-31,600 טון. עם זאת, למרות שצריכת הג'ינג'ר עלתה, נשאלת השאלה האם רמות צריכה רגילות מספיקות להשגת השפעות בריאותיות. ואם כן, אילו תרכובות ומנגנונים מולקולריים משחקים תפקיד בכך.

תוצאות חדשות ממכון Leibniz שבאוניברסיטה TUM שבמינכן תומכות כעת בתזה זו.
תוצאות המחקר פורסמו בדצמבר 22 בג'ורנל Molecular Nutrition & Food Research.

כדי לסייע בבירור השאלות הללו, צוות החוקרים בראשות פרופ' Veronika Somoza, מומחית במדע המזון, ביואקטיביות וזמינות ביולוגית של מזונות ורכיבי מזונות, ביצע מחקר מקיף, שהחל מתוצאות מחקר פיילוט קודם, שהראה שכמויות משמעותיות של תרכובות ג'ינג'ר חריפות נכנסות לדם 30-60 דקות לאחר צריכת ליטר אחד של תה ג'ינג'ר ושהריכוזיות הגבוהה ביותר היתה של [6]-Gingerol, עם ריכוזיות בפלזמה של כ-7-17 מיקרוגרם לליטר.

פרופ ורוניקה מסבירה שידוע כי התרכובת החריפה מפעילה את השפעת ה"טעם" שלה באמצעות קולטן TRPV1, הממוקם על פני תאי העצב ומגיב לגירויי חום/כאב/צריבה למשל מצ'ילי וג'ינג'ר. מכיוון שכמה מחקרים מצביעים על כך שגם לתאי דם לבנים יש את הקולטן הזה, צוות המחקר בדק האם ג'ינג'רול-[6] משפיע על פעילותם של תאי חיסון אלה.

בשלב הראשון, הצוות הצליח לזהות את הקולטן על גרנולוציטים נויטרופילים. תאים אלו מהווים כשני שליש מתאי הדם הלבנים ומשמשים למאבק בחיידקים פולשים.
ניסויי מעבדה נוספים של קבוצת המחקר הראו שגם ריכוז נמוך מאוד של 15 מיקרוגרם של ג'ינג'רול-[6] לליטר מספיק כדי להגביר את כוננות תאי הדם הלבנים הללו.
בהשוואה לתאי בקרה, התאים המגורים הגיבו בכ-30 אחוז חזק יותר לפפטיד המדמה זיהום חיידקי. תוספת של מעכב ספציפי לקולטן TRPV1 הפכה את ההשפעה שהושרתה על ידי ג'ינג'רול-[6].

החוקרים מסכמים שריכוזים נמוכים מאוד ג'ינג'רול-[6] מספיקים כדי להשפיע על פעילות תאי מערכת החיסון באמצעות הקולטן TRPV1. ושריכוזים אלה יכולים להיות מושגים באופן תיאורטי על ידי צריכת ליטר אחד של חליטה עם ג'ינג'ר במהלך היום. כלומר פעולה קטנה בחורף הקר יכולה לסדר לנו את החורף.
https://www.leibniz-lsb.de/en/press-public-relations/translate-to-englisch-pressemitteilungen/pm-20230214-press-release-ginger-immune-system/

בפוסט המרכז על צינון ושפעת, תוכלו למצוא עוד מחקרים שמציגים את יכולותיו במניעת מחלות חורף ודלקות בדרכי הנשימה. וכמו כן צמחים ורכיבים נוספים לחיזוק מערכת החיסון.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב