תינוקות מגיבים לריח וטעם בעודם ברחם

צוות של חוקרים מאוניברסיטת אסטון שבבריטניה והמרכז הלאומי למחקר מדעי-אוניברסיטת בורגונדי שבצרפת פרסמו בספטמבר 22 בג'ורנל Psychological Science את העדויות הישירות הראשונות המראות שעוברים יכולים לטעום ולהריח בעודם ברחם. החוקרים מאמינים שהממצאים החשובים הללו יכולים לעזור ולקדם את הבנתנו כיצד מתפתחים קולטני טעם וריח אנושיים. אבל המשמעות המיידית ביותר היא שתזונה של אישה בהריון עשויה להשפיע על העדפות המזון של התינוקות שלה לאחר הלידה.

החוקרים מציינים כי מספר מחקרים כבר העלו שתינוקות יכולים לטעום ולהריח ברחם, אבל הם היו מבוססים על תוצאות שלאחר הלידה בעוד שהמחקר הנוכחי הוא הראשון לראות את התגובות הללו לפני הלידה.
כתוצאה מכך, החוקרים חושבים שחשיפה חוזרת זו לטעמים לפני הלידה יכולה לעזור לבסס העדפות מזון לאחר הלידה, מה שיכול להיות חשוב כשחושבים על מסרים סביב אכילה בריאה ועל הפוטנציאל להימנע מהתנגדויות, חוסר שקט ועצבים בעת ולאחר הגמילה מחלב אם.

As a result, we think that this repeated exposure to flavors before birth could help to establish food preferences post-birth, which could be important when thinking about messaging around healthy eating and the potential for avoiding ‘food-fussiness’ when weaning

הרחם איננו חלק ממערכת העיכול, אך עובר יכול להיחשף למולקולות טעם דרך מי השפיר העוטפים את העובר במהלך ההריון וחיוני להתפתחותו.

לצורך המחקר צוות החוקרים השתמש בסורק אולטרסאונד 4D על רחמן של 100 נשים בשבוע 32 ובשבוע 36 להריון.
החוקרים משתפים שמחקרים קודמים של הצוות העלו כי סריקות אולטרסאונד 4D הן דרך לנטר את תגובות העובר כדי להבין כיצד הם מגיבים להתנהגויות בריאות אימהיות כגון עישון, ובריאותם הנפשית לרבות מתח, דיכאון וחרדה.
כ-20 דקות לפני, האמהות קיבלו כמוסה בודדת המכילה 400 מ"ג של אבקת גזר או קייל. המשתתפים נאלצו להפסיק לאכול או לשתות משקאות בטעמים לפחות שעה אחת לפני הסריקות שלהם.
החוקרים השוו את תגובות הפנים שנתפסו של העוברים שאמהותיהם צרכו את הכמוסות בטעמים, לאולטראסאונד מקבוצת ביקורת שלא נחשפו לטעמים.
מעניין היה לראות שאפילו חשיפה לכמות קטנה של גזר או קייל הספיקה כדי לעורר תגובה לא אקראית.

kale-exposed fetus: (a) baseline, (b) cry-face gestalt
a carrot-exposed fetus: (a) baseline, (b) laughter-face gestalt 

החוקרים מאמינים שלמחקר הזה עשויות להיות השלכות חשובות על הבנת העדויות המוקדמות ביותר ליכולות העובר לחוש ולהבחין בטעמים וריחות שונים מהמזונות שנאכלו על ידי אמהותיהם. כמו כן ייתכן מאוד שהמשמעות של זה היא שעוברים יכולים להגיב למגוון רחב של גירויים כימיים מהתזונה של אמהותיהם, מה שעלול להיות בעל השפעות עמוקות על התינוקות בהמשך חייהם כשהם גדלים.
החוקרים טוענים כי חשיפה חוזרת ונשנית לפני הלידה לטעמים מסוימים עשויה לעצב את העדפות התזונה של התינוק, כך שצריכת מזונות בריאים יותר אך לא טעימים במיוחד (כמו קייל) במהלך ההריון יכולה להיות אסטרטגיה מעשית עבור אמהות לקדם תזונה בריאה יותר עבור ילדיהן.
החוקרים מדגישים שמדובר עדין בספקולציה וזו הסיבה שהם מתכננים מחקר המשך עם אותם תינוקות המעורבים במחקר הנוכחי לאחר לידתם במטרה לראות כיצד השפעת טעמים טרום לידתיים משפיעה על קבלת מזונות שונים. כלומר השלב הבא הוא לבחון האם עוברים מראים תגובות פחות 'שליליות' לטעמים הללו לאורך זמן, וכתוצאה מכך לקבלה רבה יותר של הטעמים הללו כאשר תינוקות טועמים אותם לראשונה מחוץ לרחם.

The next step is to examine whether fetuses show less ‘negative’ responses to these flavors over time, resulting in greater acceptance of those flavors when babies first taste them outside of the womb
https://www.aston.ac.uk/latest-news/babies-react-taste-and-smell-womb-new-research

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב