חלב אם לפגים תורם להתבגרות מחסום המעיים ולבריאות המעי

חלב אם אנושי נחשב מזמן ל"זהב נוזלי" בקרב רופאים המטפלים בפגים ביחידה לטיפול נמרץ יילודים (NICU). באופן כללי ידוע כי פגים הניזונים מחלב אם בריאים יותר, בממוצע, מאלה שניזונו מפורמולה. אולם הסיבה לכך לא ידועה.

מחקר חדש של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת מרילנד (UMSOM) המכון למדעי הגנום (IGS), שפורסם ביוני 22 בכתב העת mBio מצא שלא רק התוכן של חלב אם הוא שעושה את ההבדל. זו גם הדרך שבה התינוקות מעכלים את זה.
המחקר גילה זן של חיידקי Bifidobacterium breve במעיים של תינוקות יונקים שקיבלו כמויות גבוהות יותר של חלב אם מאשר אלה שקיבלו תחליפי חלב. לפגים האלה הייתה ספיגת חומרים מזינים טובה יותר מכיוון שהם פיתחו דופן מעי שלם, שבוע לאחר הלידה. B. breve היה הרבה פחות נפוץ הן אצל תינוקות שניזונו מפורמולה והן אצל תינוקות יונקים עם "מעי דולף".

החוקרים מציינים כי תינוקות עם מעי דולף אינם מפתחים מחסום להגנה מפני חיידקים ומזון מעוכל מלהיכנס לזרם הדם ובפעם הראשונה, הצוות גם מצא שהדרך בה B. breve מבצע חילוף חומרים של חלב אם שומר על בריאות התינוקות היונקים ומאפשר להם לעלות במשקל על ידי חיזוק מחסום המעי הלא מפותח שלהם.
עוד מוספים החוקרים כי מעי לא בשל או "דולף" יכול להוביל לדלקת מעי נמקית (NEC), שהוא הגורם השלישי למוות של יילודים בארצות הברית ובעולם כולו. למעשה, NEC משפיע על עד 10 אחוז מהפגים עם שיעור תמותה הרסני של עד 50 אחוז. לכן הם חושבים שהתגלית הזו יכולה להוביל להתערבויות קליניות מבטיחות ומעשיות לחיזוק המעיים של התינוקות, ולפיכך להגדיל את שיעורי ההישרדות של הפגים הפגיעים ביותר".

החוקרים עקבו אחר 113 פגים שנולדו בין שבוע 24-32 להריון. מחקר זה מצא את B. breve רק בפגים ששיפרו את תפקוד מחסום המעיים תוך שבוע לאחר הלידה. החוקרים גילו שהחיידק הזה מצויד גנטית לעכל חומרים מזינים בתוך קרום התא ולא לתהליך העיכול החיצוני האופייני יותר שבו חיידקים מפרישים אנזימי עיכול על חומרים מזינים כדי לפרק אותם.
ברמה הבסיסית ביותר, המיקרוביום של המעי בפגים יונקים אלה עם יותר B. breve גורם לחילוף החומרים של פחמימות בצורה שונה מזו של פורמולה. החוקרים אומרים שהם משערים שתהליך חילוף החומרים הזה מחזק ומבשיל את מחסום המעי מהר יותר, מגן על יילודים שבריריים מפני מחלות.

החוקרים מסכמים שעכשיו הם יודעים שלא חלב אם לבדו עוזר לפגים לפתח את מחסום המעיים שלהם מהר יותר. ושיצטרכו למצוא את הדרך הטובה ביותר לתת כמניעה את B. breve בשלב מוקדם בחיים, במקום להסתמך על העברה מחלב אם או אפילו מהמעיים או המיקרוביוטה של ​​האם במהלך תהליך הלידה. זה קריטי במיוחד בפגים שניזונים מפורמולה.
https://www.medschool.umaryland.edu/news/2022/-Why-Breast-Fed-Premature-Infants-Have-A-Healthier-Gut-Than-Formula-Fed-Ones.html

אני בכל אופן תמיד אמליץ על הנקה, אחר כך בנק חלב ורק אחר כך תיסוף של חיידק זה או אחר, כי זו דרך הטבע.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב