חיידקי 'חומצת חלב' ואפיתל המעי מגנים מפני זיהום קנדידה

קנדידה אלביקנס, פטריית שמר חד-תאית, היא אחד מסוגי הפטריות (מיקוביום) המיישבות באופן טבעי את גוף האדם ונפוצות במיוחד במעי. בדרך כלל מדובר בקולוניזציה שפירה, שכן מערכת החיסון ומיקרוביום בריא במעיים מפוקחות על ידי מערכת החיסון. היום גם יודעים שהן מלמדות את מערכת החיסון כיצד להגיב לקרוביהן המסוכנות שמסוגלות לייצר זיהום מקומי וכלל מערכתי אם חודרות למחזור הדם. זה יכול להיות מסוכן במיוחד אצל אנשים מדוכאי מערכת חיסון.
חשוב להבין שרק חוסר איזון של המיקרוביום יכול ליצור מצב של פטריה מזהמת.
חוסר האיזון נעשה בעיקר עקב מזון מעובד [2][3][4][5] ומסוכר, מזון מרוסס, תרופות, פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים'(PFASs) ותרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) שכולם תוצרים של תעשיות "מודרניות" מזהמות.

כאשר נמצאים במצב של זיהום קנדידה אחד הדברים שחשוב לעשות הוא לחזק את האוכלוסיה של החיידקים הטובים. זאת ניתן לעשות על ידי צריכה של מזונות פרה ביוטיים ופרו ביוטיים וכמובן גם שימוש בתוספי פרוביוטיקה המכילים חיידקים ידידותיים.

חוקרים ממכון Leibniz (חקר מוצרים טבעיים וביולוגיה של זיהומים) וממכון Hans Knöll שבגרמניה בחנו את יחסי הגומלין בין חיידקי מעי מסויימים עם קנדידה.
המחקר פורסם ביוני 22 בג'ורנל Nature Communications.
בתחילת המחקר החוקרים פיתחו מודלים ממוחשבים שיכולים לחזות כיצד מתנהגים חיידקי חומצת חלב מהמין Lactobacillus rhamnosus כאשר הם נתקלים ב-C. albicans. עם זאת, ניסויים שלאחר מכן במעבדה הראו שהחיידקים לא התרבו באמצעי תרבית קונבנציונליים כפי שצפו אלא רק כשהוסיפו תאי אפיתל מהמעי. בהמשך הצליחו החוקרים לגלות גם כיצד פטריית השמרים משנה את חילוף החומרים שלה כדי להסתגל לתנאים החדשים. זה קורה היות וכבר אין מספיק חומרים תזונתיים במעי וכתוצאה מכך נוצרת התאמה בפעילות הגנים של C. albicans, אשר הפכה אותה לפחות זיהומית. כך היא איננה מסוגלת יותר לפגוע בתאי המעי.
בדרך זו, פרוביוטיקה יכולה להכיל או למנוע התפשטות של זיהומים פטרייתיים במעיים.
החוקרים מסבירים שהתנאים החדשים מאלצים את C. albicans להתאים את חילוף החומרים שלו, מה שגורם לו להשיל מאפיינים מסוימים ולהפוך אותו לפחות מדבק. הוספת הפרוביוטיקה למעי יוצרת איזון בין שמרים, חיידקי חומצת חלב ושאר המיקרוביום, המשקם למצב בריא.

החוקרים מוסיפים שזיהום קנדידה ווגינלי, כבר מטופל בהצלחה עם חיידקי חומצת חלב, שכן הם יכולים לסתור זיהום פטרייתי, למנוע אותו או אפילו להרוג את הפטרייה. העבודה שלהם היום עוסקת ב 'איך' ולא ב'האם'.
https://samacharcentral.com/intestinal-cells-and-lactic-acid-bacteria-work-together-to-protect-against-candida-infections/

החוקרים בעצם רוצים לגלות איך פרוביוטיקה נלחמת בזיהום. כדי שעם הידע הזה, אולי יוכלו לפתח אמצעים למניעת התנהגות אגרסיבית של הפטרייה מבלי להשתמש בפרוביוטיקה. במיוחד בחולים עם דיכוי חיסוני, שלטענתם פרוביוטיקה חיה יכולה להוות סיכון.

במאמר: "פרוביוטיקה חיה או מומתת ואם בכלל" תוכלו לקבל יותר הבנה לגבי תיסוף פרוביוטיקה במצבי חירום. וכמובן על ראיות מדעיות של תיסופי פרוביוטיקה בשלל מצבים רפואיים.

במאמר: "קנדידה מה שלא תמיד מספרים" תוכלו למצוא עוד דרכים טבעיות לאיזון הקנדידה, לרבות 6 מחקרים על פרוביוטיקה.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב