אגוזים נחשבים לעתים קרובות לתחנת כוח מיניאטורית בכל הנוגע למספר החומרים התזונתיים והסיבים. אגוזי לוז אינם שונים.
אגוזי לוז מקורו בחצי המזרחי של צפון אמריקה. עצי אגוזי לוז קלים יחסית לגידול ומתחילים לייצר אגוזים תוך 4-6 שנים מרגע השתילה.
האגוזים עצמם קטנים יחסית – בגודל של גולה גדולה – ועגולים.
אגוזי לוז טריים הם פריכים, ונניתן לטחון אותם לעיסה קרמית. יש להם טעם עשיר שעדיין בולט במתכונים עם טעמים נועזים אחרים, כולל שוקולד.
אגוזי לוז הם הרבה יותר מסתם חומר טעם לקפה ולעוגיות. ניתן להכין מהם חטיפים נהדרים וניתן לכלול אותם בתזונה במגוון דרכים. למען האמת, אגוזי לוז עמוסים בוויטמינים, מינרלים (ויטמין E, תיאמין, מגנזיום, נחודת, מנגן[1][2], ויטמין B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן ואבץ), הם מקור טוב לחלבון, לסיבים ולחומצות שומן אומגה 3, 6 ו-9[3] לדוגמה חומצה אולאית.
אכילת כמה אגוזי לוז (12-18) מדי יום, תעניק לכם כמות סבירה ותספק לכם את אבות המזון הדרושים לכם למניעת מחלות ומחלות.
יחד עם כל החומרים המזינים הללו, הם מספקים הרבה יותר יתרונות בריאותיים ממה שחושבים:
- משפרים פעילות לבבית – אגוזי לוז הם מקור לחומצות שומן אומגה 3. לאומגה 3 יש מספר יתרונות לבריאות הלב והוכחו כמפחיתים את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם ובעלי פעילות שמורידה רמות דלקת.
- עשירים בנוגדי חמצון[4][5][6][7] המגנים על הגוף מלחץ חמצוני שיכול לגרום בין היתר ליתר לחץ דם[1]. הם מכילים כמויות גבוהות של תרכובות פנוליות, המסייעות ללב ולכלי הדם להישאר בריאים על ידי איזון רמות הכולסטרול ומניעת החמצון שלו[8][9][10][11][12][13][14][15][16]. חשוב לציין שקלייה פוגעת ברמות נוגדי החמצון[17] ולכן עדיף לצרוך אותם בצורתם הטריה ואף להשרותם במים
- מניעת פגיעה ב-DNA והפחתת סיכון לסרטן – עקה חמצונית עלולה להגביר את הסיכון לפתח סוגים מסוימים של סרטן. מנגן סופראוקסיד דיסמוטאז – אחד האנזימים נוגדי החמצון המצויים באגוזי לוז – עוזר להפחית את הלחץ החמצוני ועשוי לעזור להפחית את הסיכון לפתח סרטן[18][19][20]. בין היתר בגלל רמות גבוהות של ויטמין E, המסייע בהגנה על התאים מפני הנזק של רדיקלים חופשיים, שעלול להוביל לסרטן[21][22] .
אגוזי לוז הם מקור מפתח לפרואנטוציאנידינים[23][24], תרכובות כימיות הנחשבות כמסייעות בהפחתת הסיכון לסרטן. - אכילת תערובת בריאה של אגוזים, הכוללת אגוזי לוז, על בסיס יומי הוכחה כשומרת על רמות גלוקוז בריאות בדם ומניעת תנגודת לאינסולין[25][26][27][28][29], וגם לתמיכה בירידה במשקל[30][31]. חלק מהסיבות לכך הן בגלל שמכילים שפע של חומצה אולאית, שהיא חלק בלתי נפרד מאיך הגוף מגיב לאינסולין.
- הסיבים התזונתיים שבו מקדמים את בריאות המיקרוביום ותומכים ביציאות סדירות.
לחלק של הפרקטיקה! מה עושים עכשיו ואיך מיישמים את כל הידע הזה.
🧰 ארגז הכלים המעשי, 🗓️ תוכניות פעולה הדרגתיות ליישום הרגלים קריטיים.
🛒 רשימות קניות ממוקדות וטבלאות רכיבים, 👨🍳 מתכונים קלים ומדויקים.
💡 הנחיות יישום (מה זה אומר בפועל). 🔬 הרחבות, נספחים, 🚨 תוספים ודיוקים.
🌟המודולים מסודרים בטבלה לפי נושאים נחקרים 🌟
מוזמנים לפנות אלי באופן פרטי לווטסאפ (0544-606696).
ו/או להכיר את הקבוצה: "לצאת מעדר הרגיל – הפרקטיקה"
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה
כתיבת תגובה