ילדים שאוכלים מזון אורגני קיבלו ציונים קוגניטיביים גבוהים יותר

צוות של חוקרים ספרדיים ניתח את הקשר בין מגוון רחב של חשיפות לפני הלידה ובילדות והתפתחות נוירו-פסיכולוגית בקרב ילדים בגיל בית הספר.
המחקר, שכותרתו "Early life multiple exposures and child cognitive function: A multi-centric birth cohort study in six European countries", השתמש בנתונים על 1,298 ילדים בגילאי 6-11 שנים משש קבוצות לידה ספציפיות באירופה (בריטניה, צרפת, ספרד, יוון, ליטא ונורבגיה). החוקרים בחנו 87 גורמים סביבתיים שהילדים נחשפו אליהם ברחם (זיהום אוויר, תנועה, רעש, כימיקלים שונים וגורמי סגנון חיים) ועוד 122 גורמים אליהם נחשפו בילדותם.
מטרת המחקר הייתה לנתח את השפעת החשיפות הללו על התפתחות והבשלת המוח האנושי, שכן בילדות המוח עדיין לא מפותח לחלוטין להגנה יעילה מפני כימיקלים סביבתיים והוא רגיש במיוחד לרעילות, אפילו ברמות נמוכות. שלא מהווים בהכרח סיכון למוח בוגר בריא.
מקוריות המחקר נעוצה בשימוש בגישת אקספוזום, כלומר העובדה שהוא לוקח בחשבון את מכלול החשיפות במקום להתמקד באחת יחידה. גישה זו נועדה להשיג הבנה טובה יותר של המורכבות של חשיפות סביבתיות מרובות והשפעתן בו זמנית על התפתחות עצבית של ילדים.
חוזק נוסף של המחקר, המנתח קבוצות משש מדינות אירופיות, הוא המגוון שלו.

: Tests used to quantify cognitive function
Raven's Coloured Progressive Matrices (fluid intelligence)
Attention Network Test (attention)
N-Back (working memory)

המחקר פורסם במהדורת ספטמבר בכתב העת Environmental Pollution ומצא כי צריכת מזון אורגני קשורה לציונים טובים יותר במבחני אינטליגנציה זורמת שהיא היכולת לפתור בעיות חשיבה חדשות וזיכרון עבודה שהוא יכולתו של המוח לשמור מידע חדש בזמן שהוא נחוץ בטווח הקצר.
ההסבר לכך מוסבר על ידי העובדה שדיאטות בריאות, ובמיוחד דיאטות אורגניות, עשירות יותר מאשר דיאטות מזון מהיר במרכיבים תזונתיים הדרושים למוח, כמו חומצות שומן, ויטמינים ונוגדי חמצון, אשר יחד עשויות לשפר את התפקוד הקוגניטיבי בילדות.
המחקר מצא גם כי צריכת מזון מהיר, צפיפות בתוך הבתים וחשיפה לעשן סיגריות בילדות נקשרו לציוני אינטליגנציה נוזליים נמוכים יותר. בנוסף, מצא שחשיפה לחלקיקים עדינים (PM2.5) בתוך הבית נקשרה לציוני זיכרון העבודה הנמוכים יותר.

במחקר זה מצאו במיוחד ציונים טובים יותר באינטליגנציה זורמת וזיכרון עבודה עם צריכת מזון אורגני גבוהה יותר וצריכת מזון מהיר נמוכה יותר.

המחקר מהווה חלק מהפרויקט האירופי הגדול Human Early-Life Exposome (HELIX). מאמר אחרון שהשתמש באותו exposome ובאותם משתתפים בדק גם תסמינים של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) ובעיות התנהגות בילדות.
החוקרים ראו שכמה מזהמים סביבתיים לפני הלידה (זיהום אוויר מקורה ועשן טבק) והרגלי חיים במהלך הילדות (דיאטה, שינה והון חברתי משפחתי) נקשרו לבעיות התנהגות אצל ילדים.
החוקרים מציינים כי אחת מנקודות החוזק של מחקר זה בנושא קוגניציה והמחקר המוקדם יותר על בעיות התנהגותיות היא שהם ניתחו באופן שיטתי טווח רחב בהרבה של חשיפה של סמנים ביולוגיים בדם ובשתן כדי לקבוע את הרמות הפנימיות במודל וכמו כן הם גם ניתחו חשיפה טרום לידתי ובילדות באלמנטים משתנים.
https://www.news-medical.net/news/20210630/Organic-food-intake-linked-with-better-fluid-intelligence-and-working-memory-in-children.aspx

המחקר הזה מצטרף גם למאמר: "חומרי הדברה אורגנופוספאטים פוגעים באזור המוח הקוגנטיבי והחברתי" ומסביר את החשיבות לצריכת מזון כמה שיותר נקייה החל מההריון וכלי בילדות הצעירה שם המוח מתפתח מאוד.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב