במהלך העשורים האחרונים, שכיחות האסתמה בילדות המשיכה לעלות בקרב ילדים. אסתמה היא אחת המחלות הכרוניות השכיחות ביותר בעולם, וככל הנראה פוגעת בכ-300 מיליון איש ברחבי העולם. השכיחות של המחלה מוערכת בכ-10% אצל מבוגרים ו-15% מהילדים.
השכיחות שעולה וגוברת מטרידה מאוד וחוקרים מחפשים את הסיבות לעליה הזו ומשערים שמדובר בכמה דברים כמו זיהום אוויר, מזהמים סביבתיים אחרים, חולשה חיסונית ותגובות יתר לאלרגנים.
במחקר שפורסם בנובמבר 20 בכתב העת Thorax.bmj חוקרים מבית החולים הר סיני גילו שיש קשר גם בין צריכת בשר מבושל להתפתחות אסתמה.
במחקר הזה, החוקרים בחנו יותר מ -4,000 ילדים, בגילאים 2שנתיים עד 17, מסקר בדיקת הבריאות והתזונה הלאומית 2003-2006.
החוקרים בחנו קשרים בין מזונות שעברו תהליך גליקציה (סכרור של חומצות אמינו) עקב בישול (AGEs), שמוכרים כרעלים מסוכנים המשנים DNA ומעודדים היווצרות תאים סרטניים [1][2][3][4], מחלות מטבוליות (סוכרת/השמנה) ומחלות לב וכלי דם [1] ואלצהיימר [2].
החוקרים ראו שילדים עם צריכת AGE גבוהה יותר היו בסיכויים גדולים יותר (118%+) של צפצופים (wheezing) חמורים מספיק כדי לשבש את הפעילות הגופנית (134%+) ואת השינה (126%+) ושדורשת תרופות מרשם לטיפול. הם ראו שמוצרים מהחי העלו את רמות הצפצופים וקשיי הנשימה בצורה משמעותית ביותר (232%+).

וזו אחת הסיבות מדוע תזונה מבוססת צומח מיטיבה עם אסתמה ולא להיפך. במאמר הזה אני גם מציג דברים נוספים שכדאי להמנע מהם ורכיבים מהמזון שכדאי להרבות.
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה