חשיבות המיקרוביום לשיקום מערכת החיסון עקב טיפולים מדכאי חיסון (השתלות תאי גזע ומח עצם)

קבוצה של חוקרים מ-Memorial Sloan Kettering Cancer Center בחנו שינויים בהרכב המיקרוביום אצל מטופלים שעברו השתלת תאי גזע ומח עצם אלוגניים. לאחר שימוש בכימותרפיה חזקה או טיפול בהקרנות להשמדת תאי דם סרטניים, מוחלשת מערכת יצירת הדם של המטופל בתאי גזע מתורם. בשבועות הראשונים עד שתאי הדם של התורם – כולל תאי הדם הלבנים המרכיבים את מערכת החיסון – התבססו. במהלך תקופת ההשתלה המטופלים מקבלים אנטיביוטיקה ותרופות נוספות לדיכוי מערכת החיסון, כדי שזו לא תתקוף את החלק המושתל. הטיפול הזה גורם גם לאיבוד גדול בחיידקים הטובים מה שידוע כמחליש מערכת חיסון.
במחקר קודם שפורסם בפברואר 20 בג'ורנל NEJM לקחו דגימות מ- 1,362 אנשים שעברו השתלת תאי גזע או מוח עצם בארבעה מרכזים ברחבי העולם. הממצאים אישרו כי קיום מגוון רב יותר של מינים במיקרוביום המעי קשור בסיכון נמוך יותר למוות לאחר השתלה. הם גם דיווחו שבמקרים בהם המגוון היה נמוך עוד לפני ההשתלה הסיכון לסיבוכים ומחלות כתוצאה מהשתל עלה.

במחקר החדש הצוות הראה לראשונה שמיקרוביום המעיים מעצב ישירות את המרכיב של מערכת החיסון האנושית. באופן ספציפי, מחקריהם הראו כי ריכוזם של סוגים שונים של תאי חיסון בדם השתנה ביחס לנוכחותם של זני חיידקים שונים במעיים. תוצאות המחקר שלהם, שבחנו יותר מעשר שנים של נתונים שנאספו מדגימות צואה מיותר מ -2,000 חולים אצל מרביתם הדגימות נאספו ברמה יומית. את התוצאות פירסמו בנובמבר 20 בג'ורנל Nature.
אחד הממצאים המהותיים היה נוכחותם של שלושה סוגים של חיידקי מעיים – הנקראים Faecalibacterium, Ruminococcus 2 ו- Akkermansia – שנקשרו לריכוז מוגבר של תאי דם לבנים מסוג נויטרופילים, שתפקידם העיקרי הוא בליעה וחיסול של חיידקים מזהמים. ומנגד שני סוגים הנקראים Rothia ו- Clostridium sensu stricto 1 נקשרו למספר מופחת של תאי חיסון אלה (נפוצים אחרי שימוש באנטיביוטיקה).

מחקרים מסוג אלה מעודדים מאוד כי הם מהווים התייחסות לטבע האדם באמת. הם מראים את המגבלה של הטיפול הקונבנציונאלי מצד אחד ומצד שני כשבאמת אין ברירה וצריך השתלה חייבים להתייחס לתפקיד החשוב של המיקרוביום.

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח[1] (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים ומונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה. זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד. עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים. כאשר יש סייג אחד. מה שלא עושה טוב. מורידים!
דרכים נוספות לקבל לחיזוק החיידקים הטובים: סיבים תזונתיים, עמילנים עמידים ומזון מותסס: כרוב כבוש (sauerkraut)[1], קימצ'י (קוראני), טמפה (אינדונזי), נאטו ומיסו (יפני), משקה קומבוצ'ה. וכמובן התססת פירות וירקות ביתית. והמדריך הבא לדעתי הוא השלם ביותר חלק 1, חלק 2. ישנה גם הדרכה דרך סרטונים אחרי הרשמה כאן.
במקביל להמנע ממגע וצריכה של:
תרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום במיוחד אנטיביוטיקה, אבל גם נוגדות חומציות (PPI), מטפורמין, לקסטיבים, תרופות נוגדות דיכאון (SSRI), סטרואידים ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
חומרי חיטוי (אנטיבקטריאליים) המכילים למשל טריקלוזן.
תכשירים המכילים משבשי אותות אנדוקריניים כגון פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים, PFAS, BPA, מעכבי בעירה, מזונות מרוססים[2][3] ואולי במיוחד גלייפוסט. וגם פלסטיק.
מזון מעובד[2][3][4][5]/ ומזון מסוכר.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב