ד: די לדבר כבר על המיקרוביום
פ: אבל זה חשוב
ד: כן… נכון! אבל הם כבר הבינו שצריך… תזונה מגוונת, להמנע מתרופות, בטח שמאנטיביוטיקה, להחשף לשמש, לשהות בטבע גם יחפים, לא לפחד מקרבה לחיות משק, לאכול כמה שיותר אורגני וכמה שפחות מזון מרוסס, להמנע ממזון מעובד, לישון טוב, להוריד מתחים. הם הבינו למה לשגע אותם?
פ: אבל הם עדין עושים לייקים… ועדיין מצטרפים כל הזמן צופים חדשים וצריך לרענן, כי לא כולם קוראים את כל הפוסטים.
ד: העיקר ששכנעת את עצמך
מחקר בהובלת פרופ' Sven Pettersson מבית הספר לרפואה NTU, שפורסם בנובמבר 19 בכתב העת Science Translational Medicine מראה שלמיקרוביום יש קשר גם למה שאוהבים לקרוא לו אנטיאג'ינג וכן בריאות המוח.
צוות המחקר השתיל מיקרוביום המעי של עכברים בני 24 חודשים לעכברים צעירים בני 6 שבועות ללא חיידקים. ואחרי 8 שבועות הם הבחינו בהתפתחות של נוירונים חדשים במוח וכמו כן גדילה טובה יותר של המעיים שלהם דבר ששינה לטובה את ההזדקנות שלהם. החוקרים גילו שהשתלת המיקרוביום של עכברים מבוגרים לעכברים צעירים יותר הובילה לעלייה באורך וברוחב של ה-villi, המבנים הקטנים המרכיבים את דופן המעי. לעכברים שקיבלו את המיקרוביום מהעכברים המבוגרים היו גם מעי גס ארוך יותר ומעי דק ארוך יותר מאשר קבוצת הביקורת שקיבלה את המיקרוביום מעכברים צעירים אחרים.
כדי לשלוט בניסוי, הצוות גם העביר את מיקרוביום המעיים של עכברים צעירים לעכברים נטולי חיידקים בני אותו גיל. והם לא צפו באותן השפעות כפי שראו בעכברים שקיבלו את המיקרוביום של המעי מעכברים מבוגרים. מה שמצביע על כך שלקשר הסימביוטי בין חיידקים למארח שלהם יכול להיות יתרונות משמעותיים לבריאות.
הצוות גם ביצע ניתוח מולקולרי על העכברים ומצא שיש להם רמות מוגברות של בוטיראט, חומצת שומן קצרת שרשרת שמיקרובים במעיים מייצרים, היכולה להגן מפני מחלות כגון מחלות מעי דלקתיות, סרטן המעי הגס, השמנת יתר וסוכרת.
על פי החוקרים העשרה של חיידקי מעיים מסוימים ותסיסה חיידקית מוגברת של סיבים תזונתיים במעי הגס הם שהובילו לרמות מוגברות אלו של בוטיראט, שבתורם הגבירו ייצור של הורמון FGF21 שמעלה פעילות של אנזימים AMPK ו- SIRT-1 ווויסות ייצור mTOR .
עלייה ב-AMPK מובילה לספיגה מוגברת של חומצות שומן קצרות שרשרת במהלך חילוף החומרים התאי. עליה בפעילות SIRT-1 מסדירה הומאוסטזיס. ו- mTOR הוא מווסת מרכזי של חילוף החומרים של התא, גדילה, התפשטות והישרדות.
החוקרים גם נתנו לעכברים הצעירים נטולי חיידקים בוטיראט בפני עצמו וראו שזה הוביל לעליות דומות בנוירוגנזה ובצמיחת המעיים.
כל אלה ביחד אחראיים על אריכות הימים.
האם זה יגרום לנו לחיות עד גיל 121? לא יודע, ולא רוצה לקבוע עובדות עבור אחרים. מה שכן בטוח שזה חלק בלתי נפרד מאיכות חיים ובריאות טובה!!!
איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח[1] (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים ומונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה. זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד. עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים. כאשר יש סייג אחד. מה שלא עושה טוב. מורידים!
דרכים נוספות לקבל לחיזוק החיידקים הטובים: סיבים תזונתיים, עמילנים עמידים ומזון מותסס: כרוב כבוש (sauerkraut)[1], קימצ'י (קוראני), טמפה (אינדונזי), נאטו ומיסו (יפני), משקה קומבוצ'ה. וכמובן התססת פירות וירקות ביתית. והמדריך הבא לדעתי הוא השלם ביותר חלק 1, חלק 2. ישנה גם הדרכה דרך סרטונים אחרי הרשמה כאן.
במקביל להמנע ממגע וצריכה של:
תרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום במיוחד אנטיביוטיקה, אבל גם נוגדות חומציות (PPI), מטפורמין, לקסטיבים, תרופות נוגדות דיכאון (SSRI), סטרואידים ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
חומרי חיטוי (אנטיבקטריאליים) המכילים למשל טריקלוזן.
תכשירים המכילים משבשי אותות אנדוקריניים כגון פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים, PFAS, BPA, מעכבי בעירה, מזונות מרוססים[2][3] ואולי במיוחד גלייפוסט. וגם פלסטיק.
מזון מעובד[2][3][4][5]/ ומזון מסוכר.
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה