הנושא של חיידקים הוא עולם ומלואו ולמדע יש נטייה לקטלג חיידקים לפי טובים רעים/ מחוללי מחלות.

אני באופן אישי לא מתחבר להגדרות האלה כי לחיידק אין קוד גנטי של להרוג או לייצר בלאגן ומחלות.
לכל חיידק באשר הוא יש תפקיד אקולוגי של פירוק דברים מתים לרכיבים כאלה ואחרים.
נכון שייתכנו מצבים שחיידקים מסוימים ייצרו ממרכיבים מסוימים גם רעלנים מחוללי מחלות. אבל השאלה היא מדוע ואצל מי זה קורה?

E. coli היא משפחה של חיידקים הנמצאים אצל כולנו במעיים וחיים איתם בשלום. עם זאת, חלק מזני E. coli עשויים לגרום במצבים מסוימים להרעלת מזון, לדלקות בדרכי השתן (UTI) ולזיהומים לאחר ניתוחי מעיים. במקרה הגרוע הם עשויים לחדור למחזור הדם ולייצר אלח דם שמסכן חיים. ה- E.coli הוא אחד החיידקים המטרידים היום את מחלקות החירום בבתי החולים מסיבות אלה.

במחקר חדש של קונסורציום הכולל את אוניברסיטת מזרח אנגליה, שפורסם בג'ורנל הרפואי The Lancet Infectious Diseases באוקטובר 2019, חוקרים בדקו את אפשרויות ההדבקה של חיידק ה- E.coli, כי לא ידוע אם הם נקלטים דרך שרשרת המזון, או עוברים מאדם לאדם.
כדי לענות על שאלה זו, המדענים רצפו את הגנום של E. coli עמידים ממקורות מרובים ברחבי בריטניה – כולל מזיהומים במחזור הדם האנושי, צואה אנושית, ביוב, תמיסות בשר (בקר, חזיר ועוף), פירות וסלט.
החוקרים בדקו יותר מ-20,000 דגימות צואה וכ-9% היו חיוביים ל-E. coli.
הם מצאו E. coli ב-65% מדגימות העוף הקמעונאיות, אבל הזנים העמידים של E. coli היו שונים כמעט לחלוטין מהסוגים שנמצאו בצואה אנושית, בביוב ובזיהומים בזרם הדם.
מעט מאוד דגימות בשר בקר וחזיר נמצו חיוביות, ולא זיהו בכלל ב-400 דגימות פירות וירקות. המשמעות היא שלא מדובר מחשיפה דרך המזון, כלומר נתיב ההעברה הסביר ביותר מבחינת החוקרים הוא ישירות מאדם לאדם, ככל הנראה עקב אי שטיפת ידיים אחרי השירותים, כלומר היגיינה מונעת את ההדבקות.
וזה חשוב לדעת.. אבל לא על זה אני רוצה להתעכב. מה שחשוב הוא הציטוט הבא:

E. coli is a Jekyll and Hyde organism.  We all harmlessly carry it in our gut, as do animals. E. coli has become considerably more antibiotic resistant over the past 20 years both in humans and animals

חידק ה- E.coli נמצא באופן נורמלי במעיים שלנו ושל בעלי החיים ללא מזיק , אולם שרשראות מסוימות של E.coli פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה ב- 20 השנים האחרונות.

מה זאת אומרת פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה? קודם לא היו עמידים לאנטיביוטיקה? כן, כי קודם לא היתה אנטיביוטיקה ובטח שלא בשימוש נפוץ כל כך.
המשפט הזה מוכיח שאותו חיידק, ולא רק הוא, פיתח עמידות לאנטיביוטיקה כך שעם הזמן הוא שינה את המבנה שלו בצורה כזו שאנטיביוטיקה לא תשפיע עליו. כי גם לחיידק יש משמעות קיומית וגם החיידק הוא חלק מהמערכת האקולוגית וגם הוא שורד.
זה אומר שאם לא היו משתמשים באנטיביוטיקה לא היו נוצרים אותם זנים מחוללי מחלות. זו ההיגיינה המינימלית והתזונה שמשפיעים על אם יהיה זיהום מחולל מחלה או לא.

ועוד דבר שגורם לתהיה. איפה נמצאים רוב החיידקים האלימים? בבתי החולים!
איך זה יכול להיות? הלא שם ההיגיינה נמצאת במקום הראשון, על כל 3 מטרים יש בקבוק שמכיל נוזל אנטיספטי. כולם מחויבים לשטוף ידיים בכניסה וביציאה, כל המכשור עובר חיטוי, כל הבדים נכנסים למכונות כביסה עם חומרים אנטיבקטריאליים.
https://www.uea.ac.uk/new/archives/content/poor-toilet-hygiene-not-food-spreads-antibiotic-resistant-e.-coli-superbugs

אז איך ומאיפה החיידקים האלימים האלה נוצרים?
אנטיביוטיקה!!!

כל יום אני שומע על חיידקים בקיבה ובשלפוחית, טיפולים חוזרים של אנטיביוטיקה והמצב לא נפתר, אלא רק מחמיר!

תם עידן!

בפוסט: "חיידקים עמידים והטכנולוגיה שלהם – הטבע חזק יותר מכל מניפולציה רפואית" מבינים היטב מדוע זה קורה ומדוע זה מחמיר ועוד יחמיר.
בפוסט: "מערכת החיסון שומרת על איזון המיקרוביום – התפקיד של נוגדני IgA" מבינים איך מערכת החיסון דואגת שאותם חיידקי E-coli לא יהוו בעיה. מה הם הגורמים שמשבשים את מנגנוני ההגנה הטבעיים ובאילו דרכים טבעיות ניתן לחזק את המערכת.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב