מיקרוביום מונע ומרפא זיהום של וירוס הרוטה

איזו כותרת מדהימה!!!

חיידקי המעיים עשויים למנוע ולרפא זיהום שנקרא 'רוטה וירוס'.

נוכחות של מיקרוביוטה ספציפית, או מיקרואורגניזמים שחיים במערכת העיכול, יכולה למנוע ולרפא זיהום המכונה 'רוטה', שהוא הגורם המוביל לשלשול הקאות, חום, כאבי בטן ומוותחמור ומסכן חיים בילדים ברחבי העולם, כך עולה ממחקר חדש של המכון למדעי ביו-רפואי באוניברסיטת ג'ורג'יה סטייט.

מחקר אחרי מחקר, מראה שבלעדיהם או כשהם חלשים או כאשר המגוון שלהם נפגע, קורים הרבה דברים. מחלות אוטואימוניות של מעיים (קרוהן וקוליטיס), מחלות אוטואימוניות של עור (אטופיק דרמטיטיס, פסוריאזיס), דלקות פרקים, בעיות רגשיות על רקע מחסור בסרוטונין ודופמין (חרדות, דכאונות). וכן גם דברים הקשורים במזהמים ובטפילי מעיים.

הממצאים, שפורסמו באוקטובר 2019 בג'ורנל הרפואי Cell, עשויים להסביר מדוע ה'רוטה' גורם למחלה קשה ומסכנת חיים אצל אנשים מסוימים ורק למחלה קלה אצל אחרים.
רוטה וירוס מוגדר כנגיף מדבק מאוד שעלול לגרום לשלשולים קשים, הקאות, חום, כאבי בטן דבר שעלול להוביל להתייבשות חמורה, לאשפוז או אפילו למוות במקרים קיצוניים. על פי החוקרים רוטה-וירוס אחראי על 215,000 מקרי מוות ברחבי העולם בילדים מתחת לגיל 5.
הרגישות אינה מובנת היטב ויכולה להשתנות מאוד בין אנשים ואזורים. למשל מחלה קלה יחסית הן במדינות המפותחות והן באזורים העניים של מרכז אמריקה, אך מקרי מוות רבים באזורים עניים של אפריקה שמדרום לסהרה והודו.
המחקר הנוכחי מראה שגורם אחד מרכזי לנטייה לזיהום הוא הרכב המיקרוביוטה. למיקרואורגניזמים החיים במעיים.
החוקרים מציינים שהתגלית הזו הייתה מקרית. הם גידלו עכברים והבינו שחלקם עמידים לחלוטין ל'רוטה' בעוד שאחרים רגישים מאוד. הם חקרו מדוע ומצאו שהעכברים העמידים נשאו מיקרוביוטה ברורה ושהשתלת מיקרוביוטה צואה העבירה עמידות לנגיף רוטה למארחים חדשים.
חקירה נוספת העלתה שגורם מכריע לעמידות היה נוכחות של זן חיידקי יחיד בשם Segmented Filamentous Bacteria (SFB), שהפחית את זיהומי הרוטה וגרם לתאי אפיתל להתחלף בתאים חדשים, לא נגועים.
https://news.gsu.edu/2019/10/10/biomedical-sciences-researchers-isolate-gut-bacteria-that-can-prevent-and-cure-rotavirus-infection/

ושוב אני חוזר ואומר אין כמוסות של החיידק הזה (לפחות לא כרגע), והדרך היחידה לחזק את המיקרוביום היא על ידי תזונה פרה ביוטית והמנעות ממה שהורג אותם (במיוחד אנטיביוטיקה).
המחקר פורסם

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח[1] (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים ומונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה. זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד. עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים. כאשר יש סייג אחד. מה שלא עושה טוב. מורידים!
דרכים נוספות לקבל לחיזוק החיידקים הטובים: סיבים תזונתיים, עמילנים עמידים ומזון מותסס: כרוב כבוש (sauerkraut)[1], קימצ'י (קוראני), טמפה (אינדונזי), נאטו ומיסו (יפני), משקה קומבוצ'ה. וכמובן התססת פירות וירקות ביתית. והמדריך הבא לדעתי הוא השלם ביותר חלק 1, חלק 2. ישנה גם הדרכה דרך סרטונים אחרי הרשמה כאן.
במקביל להמנע ממגע וצריכה של:
תרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום במיוחד אנטיביוטיקה, אבל גם נוגדות חומציות (PPI), מטפורמין, לקסטיבים, תרופות נוגדות דיכאון (SSRI), סטרואידים ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
חומרי חיטוי (אנטיבקטריאליים) המכילים למשל טריקלוזן.
תכשירים המכילים משבשי אותות אנדוקריניים כגון פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים, PFAS, BPA, מעכבי בעירה, מזונות מרוססים[2][3] ואולי במיוחד גלייפוסט. וגם פלסטיק.
מזון מעובד[2][3][4][5]/ ומזון מסוכר.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב