בדו"ח שהופק על ידי Rudd Center for Food Policy & Obesity at the University of Connecticut. כתבו שבארצות הברית נצרכו משקאות ממותקים לילדים מתחת לגיל 12 בסכום עתק של 1.364 מיליארד דולר. כמו כן הושקעו 20.7 מיליון דולר עבור פרסומות למשקאות אלה.
זה פשע שחייב להיפסק!!!

אני מניח שכל אדם בר דעת מבין ששתיה של מים היא הדרך הטובה ביותר למנוע התייבשות ולשמור על רמות תקינות של נוזלים בגוף.

שתיה כמו אכילה היא עניין של הרגל, ולהרבה אנשים יש קושי בלשתות רק מים (במיוחד לילדים אבל לא רק) ולכן הם פונים למשקאות המתוקים.
אני לא חושב שיש אנשים שחושבים שמיצים ממותקים הם בריאים ועדין רשתות המזון מכילות כמויות אדירות של משקאות כאלה על המדפים וזה רק בגלל שיש ביקוש שיוצר שטח מדף גדול שיוצר הרגלי צריכה לא טובים!!!
הסוכר הגבוה (לעתים עשרות אחוזים) משפיע על הבריאות שלנו (שומנים בדם וסוכר גבוה – מחלות מטבוליות, לב וגם סרטן). אז מה הפתרון הנפוץ לאותו הרגל?
ללכת על משקאות מתוקים ללא סוכר, עם ממתיקים מלאכותיים. נשמע הגיוני… אבל למעשה מחקרים מראים שהם אפילו גרועים יותר מאלה המומתקים בסוכר…
לדוגמה המחקר האחרון מסוג עוקבה (cohort) שפורסם בספטמבר 2019 בג'ורנל הרפואי JAMA Internal Medicine שבדק את השפעת המשקאות הממותקים, מכל הסוגים על הסיכון למוות מכל סיבה שהיא, על 451,743 משתתפים.
במחקר מצאו ששתייה של 2 כוסות מיץ ביום מעלה סיכון של 17% לכל סוגי המוות (8% המסוכרים, 26% הממתיקים המלאכותיים)
עוד מצאו במחקר, שמי ששותה משקאות ממותקים בכמות של כוס ומעלה ליום, מעלה סיכון למוות ממחלות לב ב-27% יותר מאלה ששותים מעט. לעומת זאת אלה השותים משקאות עם תחליפי סוכר, מעלים את הסיכון למוות מהתקף לב ב-58%.
האם הפתרון יהיה מיץ טבעי ללא תוספת סוכר? לא בטוח כי גם שם הסוכר קיים וללא הסיבים של הפרי שמורידים במשהו את הערך הגליקמי.מתוק זה הרגל שכדאי להמנע ממנו. פירות הם המתוק הטבעי (פחות כמיץ) ומהם כדאי לאכול כאשר רוצים משהו מתוק.

מחקר מפברואר 2020 בג'ורנל הרפואי JAHA מראה ששתיה של פחית ליום מקושרת לעליה של 53% במקרים של עודף טריגליצרידים ו-98% עליה במקרים של HDL נמוך בהשוואה לאלה ששתו פחות מפחית לחודש. כלומר מעלה סיכון למחלות קרדיו מטבוליות.

מאמר נוסף שמראה שצריכת סוכר מעלה סיכון למחלות לב ומוות: Soft drinks and sweetened beverages and the risk of cardiovascular disease and mortality: a systematic review and meta-analysis. 2016 Oct

*** תוספת מרץ 24
מחקר שפורסם במרץ 24 בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology בחן את הקשר בין משקאות ממותקים (כולם) לפרפור פרוזדורים (AFib). מצב שבו הלב פועם באופן לא סדיר, מה שמגביר את הסיכון לשבץ פי חמישה. על פי החוקרים יותר מ-12 מיליון אנשים צפויים לקבל AFib עד 2030, אם המצב לא ישתנה.
החוקרים סקרו נתונים משאלונים תזונתיים ונתונים גנטיים עבור יותר מ-200,000 מבוגרים ללא AFib בזמן שנרשמו לביובנק הבריטי, בין השנים 2006-2010. במהלך תקופת המעקב של כמעט 10 שנים, היו 9,362 מקרים של AFib בקרב משתתפי המחקר.
הניתוח מצא:
ממתיקים מלאכותיים במזון ומשקאות כוללים בעיקר סוכרלוז, אספרטיים, סכרין ואססולפאם.
בהשוואה לאנשים שלא צרכו משקאות ממותקים, היה סיכון מוגבר של 20% לפרפור פרוזדורים בקרב אנשים שאמרו שהם שותים יותר מ-2 ליטר בשבוע של משקאות ממותקים באופן מלאכותי; וסיכון מוגבר של 10% בקרב משתתפים שדיווחו על שתיית 2 ליטר בשבוע או יותר של משקאות מסוכרים. כלומר המלאכותי מכיל סיכון גבוה יותר מהמסוכר.
אנשים מעשנים ששתו יותר משני ליטר בשבוע של משקאות ממותקים בסוכר היו בסיכון גבוה ב-31% להפרעות קצב.
מנגד המחקר מצא ששתיית ליטר אחד או פחות בשבוע של מיץ טהור ולא ממותק, כגון מיץ תפוזים או ירקות, הייתה קשורה לסיכון נמוך יותר (8%-) לפרפור פרוזדורים.
החוקרים גם העריכו אם רגישות גנטית הייתה גורם בקשר עם משקאות ממותקים. הניתוח מצא שהסיכון להפרעות קצב היה גבוה עם צריכה של יותר מ-2 ליטר משקאות ממותקים מלאכותית בשבוע ללא קשר לרגישות הגנטית.
הסיכון הגבוה ביותר (351%+) שניצפו היה אצל משתתפים בסיכון גנטי גבוה שצרכו יותר מ-2 ליטר/שבוע של משקאות ממותקים מלאכותיים, והסיכון הנמוך ביותר נצפה עבור אלו בסיכון גנטי נמוך שצרכו ≤1 ליטר/שבוע של מיץ טבעי סחוט טרי על בסיס פירות וירקות (23%-).

"בהתבסס על הממצאים הללו, אנו ממליצים לאנשים להפחית או אפילו להימנע ממשקאות ממותקים וממותקים בסוכר במידת האפשר. אל תיקח את זה כמובן מאליו ששתיית משקאות דלי סוכר ודלי קלוריות ממותקים באופן מלאכותי היא בריאה, היא עלולה להוות סיכונים בריאותיים פוטנציאליים". בינתיים, מים הם הבחירה הטובה ביותר.

קיראו גם
האם תחליפי סוכר מונעים מחלות מטבוליות, כלי דם ולב?
סוכר מול תחליפי סוכר ומחלות מטבוליות – האם קיים הבדל?
סוכר – מאמר מרכז על השלכות בריאותיות (מחלות מטבוליות, מחלות לב, סרטן, דלקות, קוגנטיביות) במגוון מנגנונים.

אז כן.. הגוף תמיד יעדיף מים. רק שיש לוודא שהמים ללא מזהמים סביבתיים ושהמים יהיו חיים. אלה שבברזים ובבקבוקי הפלסטיק בטח לא כאלה.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב