הציטוטים הללו נלקחו מתוך מחקרים שרוצים לבדוק את השפעת החיידקים הטובים במערכת העיכול על מערכת העצבים המרכזית (מוח וחוט שדרה) בשלל בעיות מוחיות.
הציטוט הראשון למעשה מציין עובדה ידועה, שחיידקי המעיים יודעים לייצר חומרים שמשפיעים על מערכת העצבים המרכזית לדוגמא חומצות שומן קצרות, סרוטונין, היסטמין, קטכולמינים (מוליך עצבי) וגלוטמאט (מוליך עצבי). מכאן הגיע המושג GBA שמדבר על הקשר בין המעיים למוח.

Enteric bacteria have been found to produce a wide number of molecules involved in neuro-communication such as SCFAs, 5-HT, histamine, catecholamines and glutamate. Together, these observations not only demonstrate that neurotransmitter production by the microbiota may be a means of microbiota-gut-brain communication but also that changes in the gut microbiota have the capacity to exert measurable influence over the CNS.
https://www.frontiersin.org/journals/neuroscience/articles/10.3389/fnins.2019.00369/full

הציטוט השני מראה גם את הקשר שבין החיידקים הטובים במעיים להיווצרות דופמין והקשרו לבעיות נוירופסיכיאטריות לרבות דכאונות, חרדות וגם ADHD

we reviewed evidence from studies carried out on germ-free animals, or in rodents subjected to intestinal dysbiosis using antibiotics. All this evidence strongly supports that the microbiota-gut-brain axis is key to the physiopathology of several neuropsychiatric disorders involving those where dopaminergic neurotransmission is compromised
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00213-019-05265-5

מוזמנים להיכנס למאמר המרכז: "הקשר בין המוח והנפש למיקרוביום – Gut-Brain-Axis"

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח[1] (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים ומונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה. זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד. עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים. כאשר יש סייג אחד. מה שלא עושה טוב. מורידים!
דרכים נוספות לקבל לחיזוק החיידקים הטובים: סיבים תזונתיים, עמילנים עמידים ומזון מותסס: כרוב כבוש (sauerkraut)[1], קימצ'י (קוראני), טמפה (אינדונזי), נאטו ומיסו (יפני), משקה קומבוצ'ה. וכמובן התססת פירות וירקות ביתית. והמדריך הבא לדעתי הוא השלם ביותר חלק 1, חלק 2. ישנה גם הדרכה דרך סרטונים אחרי הרשמה כאן.
במקביל להמנע ממגע וצריכה של:
תרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום במיוחד אנטיביוטיקה, אבל גם נוגדות חומציות (PPI), מטפורמין, לקסטיבים, תרופות נוגדות דיכאון (SSRI), סטרואידים ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
חומרי חיטוי (אנטיבקטריאליים) המכילים למשל טריקלוזן.
תכשירים המכילים משבשי אותות אנדוקריניים כגון פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים, PFAS, BPA, מעכבי בעירה, מזונות מרוססים[2][3] ואולי במיוחד גלייפוסט. וגם פלסטיק.
מזון מעובד[2][3][4][5]/ ומזון מסוכר.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב