מחלות לב וכלי דם·מיקרוביום - פרוביוטיקה·פוליפנולים·רזברטרול

יין אדום מונע מחלות לב וכלי דם בין היתר כי הוא מחזק את המיקרוביום

מכירים את הפרדוקס הצרפתי?

מדובר בתופעה שאיננה ברורה (כביכול) אצל הצרפתים, משום שמצד אחד הם מהמובילים בעולם בצריכת שומן רווי מהחי ושומן טרנס, מזון רווי בכולסטרול בעשרות אחוזים יותר ממדינות מערביות אחרות, ועדין התמותה ממחלות לב פחותה יחסית למדינות המערב.
הסיבה שנטענה כסיבה אפשרית לפתרון הפרדוקס הזה הוא היין האדום, שהצרפתים הם מהמובילים בצריכתו…
אבל גם היין האדום הוא סוג של פרדוקס כי אמנם הוא מכיל הרבה פוליפנולים (נוגדי חמצון) שידועים ביכולתם למנוע הרבה מחלות לרבות כלי דם ולב, אבל הוא מכיל גם אלכוהול. וזה בצריכה לא מבוקרת ידוע גם כגורם למחלות כלי דם ולב.

אז איך ניתן ליישב את המחלוקת?

נראה לי שהמחקר המצורף שפורסם באוגוסט 2019 בג'ורנל הרפואי Gastroenterology נותן את התשובה.
המחקר הזה בא לבדוק את נושא השפעת משקאות אלכוהוליים שונים על המיקרוביום של האדם.
חלק מהאנשים שתו יין אדום, חלק שתו יין לבן, חלק סיידר, בירות ושאר משקאות אלכוהול. ואז בדקו את הרכב המיקרוביום שלהם והממצאים הראו שאצל אלה ששתו יין אדום הרכב ומגוון החיידקים הטובים היה גדול יותר משמעותית.
מי שלא יודע למיקרוביום השפעה גם על מטבוליזם של סוכר ושומן ולכן יכול להשפיע גם על מחלות כמו סוכרת, השמנת יתר, כבד, כלי דם ולב.

במחקר הזה הוכיחו למעשה, שיין אדום נחשב למזון/משקה פרה-ביוטי!!!

לא ציינתי בהתחלה כמה אומרים שהצרפתים שותים, אז זה הזמן… הם שותים בממוצע 48-54 ליטר יין אדום בשנה שזה 130-150 מ"ל ליום, שזה סוג של כוסית סטנדרטית.
זה לא אומר שמעכשיו צריך כל יום לשתות, אבל זה כן אומר שלא צריך להרתע כשמציעים לכם כוס יין אדום ובאופן כללי כשמארחים זו אפשרות מצוינת הן חברתית והן בריאותית להרגיש יותר טוב.
אומרים שמתוך היינות האדומים, המרלו הוא העשיר ביותר בפוליפנולים ובמיוחד ברזברטרול…
מי שרוצה לקרוא עוד על יכולות הרזברטרול מוזמן:

ישנם עוד מחקרים שמראים שמינון סביר של צריכת אלכוהול (12-24 גרם) יכול גם להוריד סיכון למחלות

https://www.indiatvnews.com/lifestyle/health-study-reveals-red-wine-improves-gut-health-545375

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

כתיבת תגובה